Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ennyire borzalmas lennék?

Ennyire borzalmas lennék?

Figyelt kérdés

18 éves öcsém közölte hogy dolgozni akar és talált is egy helyet ahol nyáron szedhet dinnyét óránként 1000 forintért. Mondtam hogy ne akarjon ennyiért nehéz fizikai munkát végezni a tűző napon, jöjjön a vállalkozásomhoz ahol csak ülnie kell és válogatnia. (Egy gép is meg tudná csinálni) Órabért nem is merek írni annyira nevetséges összeget ígértem neki (mivel elfogult vagyok vele, mégis a testvérem) de legyen annyi elég hogy a dinnyés órabér többszöröse. Meg is beszéltük hogy tegnap 8-ra jön. Nem jött. Megbeszéltük hogy semmi baj, akkor ma. Nem jött. Előbb hívott hogy meggondolta magát, marad a dinnyézésnél. Erre pár perccel később hívott anyám hogy mennyire szar alak vagyok hogy a saját öcsémet akarom dolgoztatni magam helyett és mi az hogy azzal fenyegetőzök hogy ha nem jön akkor felveszek mást a helyére.

Én az ő korában árufeltöltő voltam.

2021. máj. 9. 10:52
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
87%

A tesódnál azt is értsd már meg, hogy ő a saját maga életét akarja kialakítani. Jó testvér vagy, hogy a feneke alá tennéd ezt a munkát rokoni alapon, ez nem vitás, de ő szeretné egy kicsit magát felépíteni külső segítség nélkül. Ez kell az ember jellemfejlődéséhez, személyiségfejlődéséhez. Te is úgy jutottál előrébb az életben, hogy nem kaptál ilyen segítségeket és ezért is tartasz ott (jó értelemben) ahol tartasz. Ha jobban a feneked alá teszik a dolgokat, nem lennél ilyen önálló. Hagyd a tesódat is megélni ezeket.

Anyád tényleg egy ütni való állat, de a tesód helyzetét amit előbb írtam értsd meg.

2021. máj. 9. 13:40
 12/33 anonim ***** válasza:
97%

Zárd le annyival, hogy tök jófej voltál. De ő ezt szeretné csinálni lehet lesz ott egy haverja meg ilyenek.

Írtad h nyáron akar menni szóval lehet épp most nem is jó neki mert tanul?

2021. máj. 9. 13:43
 13/33 anonim ***** válasza:
98%
Nem vagy borzalmas, de ha ő ennyire dinnyézni akar, akkor hagyjad. Én is olyan munkát vállalok, amit szeretek, nem azt, amit amúgy utálok, mégha többet is fizetnek.
2021. máj. 9. 13:59
 14/33 anonim ***** válasza:
98%

Senki sem borzalmas, csak ő oda akart menni.

Lehet, hogy magát akarta kipróbálni a családon kívül, segítség nélkül. Lehet, hogy nem akart a te beosztottad lenni, mert a nővére vagy. Lehet, hogy nem akart ekkora pénzt elfogadni tőled. Lehet, hogy a haverjai dinnyét szednek és velük akart menni. Lehet, hogy... mindegy.

A lényeg, hogy ő szeretné megnézni milyen dinnyét szedni ezer forintért. Ennyi.

2021. máj. 9. 14:11
 15/33 anonim ***** válasza:
40%

1000ftos oraber tobbszoroset. Tehat orankent legalab 3 4000t fizetnel neki.. Aha. Valogatasert, amit egy gep is megcsinal.

Oriasi kamu.

2021. máj. 10. 08:56
 16/33 anonim ***** válasza:
91%
Miért lenne ez kamu? Elmondta, hogy segíteni akart az öccsének, ezért nyilván nem azt az órabért fizette volna, amit másnak adna. Ilyet adott esetben simán csinálnék én is.
2021. máj. 10. 10:26
 17/33 anonim ***** válasza:
70%

De a tobbszoroset? Ha azt irja hogy a duplanat oke.. De tobbszoroset?

Akkor a batyus milliomos, mert attol hogy az occse, meg nem kell mondjuk 4szer annyit adni mint a dinnyezesert.

Ha ennyire tele van a batyus, akkor adjon az occsenek 100000et csak ugy, es dolgoztasson valakit 1500ert orankent.

Igy a tesonak is segit es meg sporol is.

2021. máj. 10. 10:44
 18/33 anonim ***** válasza:

17. Milliomos? = Van 1 millió forintja?

Viszont a kérdező miért ne lehetne egy jómódú vállalkozó, akinek van már mondjuk 10, vagy 30, vagy 80 millió forintos vagyona?

2021. máj. 10. 11:14
 19/33 anonim ***** válasza:

#14, ha mondjuk eljön az öcsém 3-4 hétig heti 20 órában, ezért én a jól menő vállalkozásomból kifizetek neki heti 60 ezret, az még simán beleférhet.

"Ha ennyire tele van a batyus, akkor adjon az occsenek 100000et csak ugy, es dolgoztasson valakit 1500ert orankent."

Nyilván megtehetné, de ő nem százezret akart fizetni az öccsének, hanem egy marha jó órabért. Nem tudom, miért sérti ez a szemed.

2021. máj. 10. 11:58
 20/33 anonim ***** válasza:
#17-esnek szántam, nem a #14-esnek (aki pont én voltam).
2021. máj. 10. 11:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!