Ennyire borzalmas lennék?
18 éves öcsém közölte hogy dolgozni akar és talált is egy helyet ahol nyáron szedhet dinnyét óránként 1000 forintért. Mondtam hogy ne akarjon ennyiért nehéz fizikai munkát végezni a tűző napon, jöjjön a vállalkozásomhoz ahol csak ülnie kell és válogatnia. (Egy gép is meg tudná csinálni) Órabért nem is merek írni annyira nevetséges összeget ígértem neki (mivel elfogult vagyok vele, mégis a testvérem) de legyen annyi elég hogy a dinnyés órabér többszöröse. Meg is beszéltük hogy tegnap 8-ra jön. Nem jött. Megbeszéltük hogy semmi baj, akkor ma. Nem jött. Előbb hívott hogy meggondolta magát, marad a dinnyézésnél. Erre pár perccel később hívott anyám hogy mennyire szar alak vagyok hogy a saját öcsémet akarom dolgoztatni magam helyett és mi az hogy azzal fenyegetőzök hogy ha nem jön akkor felveszek mást a helyére.
Én az ő korában árufeltöltő voltam.
Szerintem itt mindkét félnek félig van igaza. Rendes tőled, hogy munkát ajánlottál az öcsédnek, de nem mindenki dolgozik szívesen a családtagjának, még akkor sem, ha jó pénzt kap. Szeretné teljesen saját magától megkeresni a pénzét, az meg, hogy kipróbálja a fizikai munkát valószínűleg még segíteni is fog neki a jövőben, abban, hogy becsülje meg az irodai munkát.
Anyukáddal pedig a te helyedben beszélnék, hogy te nem fenyegetted meg őt, és nem saját magad helyett akarod dolgoztatni, de nem szeretted volna, hogy tűző napon fizikai munkát végezzen, potom pénzért. Ő pedig nem jött el. Te erről nem tehetsz.
Nyilván nem arról van szó, hogy "borzalmas" lennél, hanem arról, hogy az öcséd fiatal emberként szívesebben dolgozik nyáron a szabadban, gondolom, javarészt hozzá hasonszőrűekkel, mint benn "punnyadjon" egy irodában, főleg, ha monoton a munka, még ha több pénzt is kapna érte. (Habitustól függően még 5-10-20 év, és valószínűleg megváltozik a véleménye:D, ha nem más, a pénz miatt.)
Anyád az, aki félreértette a dolgot.
Továbbá az öcsédnek teljesen jogosan meg kellene húzni a fülét, hogy nem mondta le időben a dolgot.
Semmi rosszat nem látok a viselkedésében, talán csak azt, hogy ennyire túlfizetted volna.
Tanulja meg a munkát és annak értékét.
A linkség még nem jó tulajdonsága, a dinnyések nem fogják tolerálni, te se tedd!
Anyád tulajdonképpen hogyan gondolná jónak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!