Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Bátyámék azon gondolkoztak,...

Bátyámék azon gondolkoztak, hogy hogyan hagynák rám a gyereküket?

Figyelt kérdés

20-as éveimben járok, egyetemista vagyok egy másik városban. Minden hétvégén mennek bátyámék hol egyik, hol másik nagyszülőhöz, néha ott is hagyják a gyereket, ott alszik. A nagyszülők nagyon imádják az unokát, odavannak érte, örülnek neki, szeretik.

Én nem vagyok egy nagy gyerekezős, soha sem voltam, ezt tudják is évek óta.

Megjegyezték, hogy gondolkodtak rajta, hogy hogy tudnák rámhagyni a gyerek felügyeletét, hogy én is csináljak valamit. Köpni-nyelni nem tudtam.

Végül annyiban maradtunk, hogy én egész évben másik városban vagyok, így nem fogom kivenni a részem ebből az áldásból.

Azóta viszont az összes családi eseményen ők háttérbe elvonulnak telefonozni, és végig én szórakoztatom a gyereket, illetve bármikor máskor is, ha otthon vagyok látogatóban, ill. mivel tanárnak készülök, már azt várják, hogy akkora legyen a gyerek, hogy majd én szabadidőmben ingyen taníthassam. Minden vágyam. Nem maguknak szülnek az anyák? Ráadásul tudják is, hogy nem szeretem a gyerekeket. Úgy viselkednek, mintha nekem ehhez asszisztálnom kellene. Mintha tartoznék nekik valamivel. Nekem meg a tanulás a hobbim, akkor ők segítenek megírni a szakdolgozatomat, vagy ezt mégis hogy gondolták? Amúgy annak ellenére, hogy sokat járkálnak hétvégente, látszik rajtuk, hogy nagyon szeretik a gyereküket, úgyhogy azt se mondhatnám, hogy csak le akarják passzolni.

2021. máj. 1. 03:54
1 2 3 4
 31/36 Savlekotő ***** válasza:
80%
Ja nem kell a gyerek nekik,adják intézetbe vagy húztak gumit.. Igen kell gyerek nélkül is kettes de ha valaki folyton el pakolná a kölykét más nyakára ott nem kell nekik gyereket vállalni mások elvárásáért mert ide vezet h a hátukra púpnak kívánják és egy életkezdő 20 évesnek adnák,max annyi a jó nekik h van fejpénz..
2021. máj. 1. 13:35
 32/36 anonim ***** válasza:
86%
Na a nővérem pont ez a kategória. Beesik hozzánk, telefont elő, és leszarja mit csinál a négyévese. Foglalkozzon vele más, első a faszbúk.
2021. máj. 1. 13:56
 33/36 anonim ***** válasza:
77%
Nezd, en szivesen foglalkozom a gyerekekkel ha osszejon a csalad, de hozzatennem egyik szulo sem passzolja le rank. Szoval nem elvaras es ez a normalis. Ha neked kevesebb fer bele total ertheto.
2021. máj. 1. 14:09
 34/36 A kérdező kommentje:
Én teljesen megértem a 12-es válaszolót is, amennyiben ez egy közösség lenne. Régen általában egy háztartást vezettek, mindenki ugyanazt ette, ugyanott lakott, ugyanabból részesült minden téren. Jelenleg ez nem áll fenn, én nem kapok tőlük semmit, néha beszélgetünk és ennyi. Ezért nem érzem úgy, hogy nekem bármilyen szolgáltatást kellene nyújtanom hosszútávon, rendszeresen, olyat, amit mások és én is pénzért vállalunk - bár én gyerekeket pénzért sem. (Egy bizonyos kor után csak, amikor már lehet beszélgetni velük és megjön az eszük, már kitapasztaltam.) Szóval én teljesen megértem ezt az álláspontot is, hiszen régen valóban működtek olyan intézmények, mint komatál, kaláka, sőt még ma is sokan laknak a szüleik szomszédságában, vagy legalábbis nem költöznek annyira messzire. Amint feljebb is írták, igen, én magamnak valóbb vagyok, nem mindenki közösségi ember.
2021. máj. 1. 14:51
 35/36 anonim ***** válasza:
82%
Én a helyedben nem találkoznék velük olyan helyzetben, amikor le tudják nekem passzolni a gyereket. Mondjuk, ha találkozunk, akkor elmegyünk egy étterembe vagy valami ilyesmi - onnan nem fognak megszökni és otthagyni a gyereket! Ha nagyobb családi összejövetel van, és elvonulnak, a gyereket meg otthagyják neked, akkor te meg passzold tovább valamelyik másik rokonnak, és vonulj el ugyanúgy te is, mint ők! Ha kérdezik, hol van a gyerek, csak annyit kell válaszolni: "Hát ott, ahol hagytátok." Problem solved!
2021. máj. 1. 18:41
 36/36 anonim ***** válasza:
71%

Biztos hogy nemet mondanék, de kategorikusan. Vigyék a porontyukat a 'csába.

Még családi összejöveteleken se pesztrálnám. Nem érezném magaménak a feladatot, hiszen az ő gyermekük.

B verzió: "Van az a pénz"...

2021. máj. 1. 23:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!