Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Bátyámék azon gondolkoztak,...

Bátyámék azon gondolkoztak, hogy hogyan hagynák rám a gyereküket?

Figyelt kérdés

20-as éveimben járok, egyetemista vagyok egy másik városban. Minden hétvégén mennek bátyámék hol egyik, hol másik nagyszülőhöz, néha ott is hagyják a gyereket, ott alszik. A nagyszülők nagyon imádják az unokát, odavannak érte, örülnek neki, szeretik.

Én nem vagyok egy nagy gyerekezős, soha sem voltam, ezt tudják is évek óta.

Megjegyezték, hogy gondolkodtak rajta, hogy hogy tudnák rámhagyni a gyerek felügyeletét, hogy én is csináljak valamit. Köpni-nyelni nem tudtam.

Végül annyiban maradtunk, hogy én egész évben másik városban vagyok, így nem fogom kivenni a részem ebből az áldásból.

Azóta viszont az összes családi eseményen ők háttérbe elvonulnak telefonozni, és végig én szórakoztatom a gyereket, illetve bármikor máskor is, ha otthon vagyok látogatóban, ill. mivel tanárnak készülök, már azt várják, hogy akkora legyen a gyerek, hogy majd én szabadidőmben ingyen taníthassam. Minden vágyam. Nem maguknak szülnek az anyák? Ráadásul tudják is, hogy nem szeretem a gyerekeket. Úgy viselkednek, mintha nekem ehhez asszisztálnom kellene. Mintha tartoznék nekik valamivel. Nekem meg a tanulás a hobbim, akkor ők segítenek megírni a szakdolgozatomat, vagy ezt mégis hogy gondolták? Amúgy annak ellenére, hogy sokat járkálnak hétvégente, látszik rajtuk, hogy nagyon szeretik a gyereküket, úgyhogy azt se mondhatnám, hogy csak le akarják passzolni.

2021. máj. 1. 03:54
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
14%

Természetesen nem szép másra sózni folyton a gyereket. De a te hozzáállásod sem kutya füle. Ok, hogy nem szereted a gyerekeket, de a saját tesód gyerekét sem? És mi olyan rossz benne ha néha tanítgatnád ingyen? Bele halsz ha jót cselekszel? Én a szomszéd gyerekét ingyen tanítgattam és tök jó érzés volt segíteni és látni ahogy fejlődik.

Szerintem eleget van az a gyerek a szülőkkel és attól hogy ők félre vonulnak telefonozni összejöveteleken, lehet csak szeretnék hogy mástól is tanuljon/lásson valamit az a gyerek, habár tőled nem tudom mit tanulna...

2021. máj. 1. 07:14
 22/36 anonim ***** válasza:
81%
"ők félre vonulnak telefonozni összejöveteleken" Ami rohadt nagy bunkóság, tegyük hozzá.Mert ó esetben nem azért megyünk összejövetelre hogy a telefont nyomkodjuk, és másra lőcsöljük a kölyköt.
2021. máj. 1. 07:20
 23/36 anonim ***** válasza:
12%
Szép mese.
2021. máj. 1. 07:31
 24/36 anonim ***** válasza:
87%
Engem is idegesítenek az ilyen szülők. Maguknak szültek, a családtagokat nem kéne ingyenes babysitternek használni. Csak ha maguktól felajánlják, hogy vigyáznak rá.
2021. máj. 1. 08:12
 25/36 anonim ***** válasza:
84%

#12 Pont azért van ennyi elcseszett házasság, kiborult anyuka, és neveletlen kölyök, mert a gyereknevelés minden terhe egyetlen, tapasztalatlan anyán múlik.

Akkor fizessen babysittert, ne a családtagokat használja ki, főleg ne azokat, akikről tudja, hogy nem szeretik a gyerekeket. Én szeretem tesóm gyerekét és szoktam vigyázni rá, de csak ha én felajánlom és épp kedvem meg időm van rá. Én sem hasznàlom őket cselédnek a saját ügyeimhez.

2021. máj. 1. 08:16
 26/36 anonim ***** válasza:
90%

Most tényleg azon lovagoltok, hogy nem szereti a gyerekeket, pedig tanár lesz, mikor kifejtette, hogy felnőtt képzésben gondolkodik?! Már miért kéne szeretnie a gyerekeket egy egyetemi oktatónak?! A nem szereti az nem azt jelenti, hogy gyűlöli és azt se, hogy nem tudja elviselni. Csak nem szereti és kész. Én se szeretem a kisgyerekeket, de a 10+ évesekkel már baromira jól kijövök. Akkor ne dolgozzak pl. középiskolában, ahol egy 10 éven aluli sincs?

Vannak családok, ahol a segítségnyújtás/adás aránya baromira nem kiegyenlített.

És igen, egy pár saját magának vállal gyereket. Ha nem így lenne, akkor a közösség minden tagjának kéne hozzá a beleegyezése.

Kérdező: Tudom, hogy nem így érzed, de lehet nemet mondani. A felügyeletre és az ingyen munkára is.

2021. máj. 1. 08:26
 27/36 anonim ***** válasza:
94%

Én anyuka vagyok, 12 éves a lányom. A húgom, aki 2 évvel fiatalabb nálam, sose akart gyereket. Nekem nagyon fura volt ez sokáig, de elfogadtam. Sose erőltettem rá, hogy foglalkozzon a lányommal. Ha náluk voltunk, akkor is csak annyit játszott vele, amennyit ő akart. Pár éve, mióta a gyerekkel is lehet komolyan beszélgetni, azóta viszont nagyot változott a kapcsolatuk. Egyre többet hívja a húgom, csinál vele közös programokat.

Nálunk ez a módszer vált be.

2021. máj. 1. 09:14
 28/36 anonim ***** válasza:
91%
Mondjad azoknak a gyökereknek, hogy nem neked szülték a kölyköt és hagyjanak vele békén. Hát ez szánalmas komolyan. Meg itt az emberek többsége nem is tudom mit képzel magáról...
2021. máj. 1. 09:48
 29/36 anonim ***** válasza:
88%

Nincs annál undorítóbb, mint amikor ,,másnak szül” valaki gyereket. Ha majd X idő múlva megkér, hogy tanítsam néha, akkor elgondolkodnék rajta, de így, hogy ez az elvárásuk feléd, miközben erről meg sem kérdeznek: esélytelen.

Sajnos nem egyedi eset, hogy megszüli, aztán lepasszolja. Nekem az egyik osztálytársamnak kell 0-24-ben a 1,5 éves húgával foglalkoznia.

2021. máj. 1. 10:03
 30/36 anonim ***** válasza:
84%

Imádom azokat az embereket, akik csak azt látják meg a másikban, hol lehet őket (ki)használni. A párom anno mondta az anyjának, hogy van barátnője és kiderült, hogy tanár vagyok (30 évesek vagyunk, másik városban lakunk, kicsit se függünk a szülőktől). A kedves anyuka első reakciója: De jó, akkor majd korrepetálhatja a húgodat!

Hát nem... Ismételgesd, Kérdező: nem.

2021. máj. 1. 10:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!