Bátyámék azon gondolkoztak, hogy hogyan hagynák rám a gyereküket?
20-as éveimben járok, egyetemista vagyok egy másik városban. Minden hétvégén mennek bátyámék hol egyik, hol másik nagyszülőhöz, néha ott is hagyják a gyereket, ott alszik. A nagyszülők nagyon imádják az unokát, odavannak érte, örülnek neki, szeretik.
Én nem vagyok egy nagy gyerekezős, soha sem voltam, ezt tudják is évek óta.
Megjegyezték, hogy gondolkodtak rajta, hogy hogy tudnák rámhagyni a gyerek felügyeletét, hogy én is csináljak valamit. Köpni-nyelni nem tudtam.
Végül annyiban maradtunk, hogy én egész évben másik városban vagyok, így nem fogom kivenni a részem ebből az áldásból.
Azóta viszont az összes családi eseményen ők háttérbe elvonulnak telefonozni, és végig én szórakoztatom a gyereket, illetve bármikor máskor is, ha otthon vagyok látogatóban, ill. mivel tanárnak készülök, már azt várják, hogy akkora legyen a gyerek, hogy majd én szabadidőmben ingyen taníthassam. Minden vágyam. Nem maguknak szülnek az anyák? Ráadásul tudják is, hogy nem szeretem a gyerekeket. Úgy viselkednek, mintha nekem ehhez asszisztálnom kellene. Mintha tartoznék nekik valamivel. Nekem meg a tanulás a hobbim, akkor ők segítenek megírni a szakdolgozatomat, vagy ezt mégis hogy gondolták? Amúgy annak ellenére, hogy sokat járkálnak hétvégente, látszik rajtuk, hogy nagyon szeretik a gyereküket, úgyhogy azt se mondhatnám, hogy csak le akarják passzolni.
Csak egy dologra reagálnék. Szbpedig ez az anya egyedül magának szüli a gyereket.
Ez már a csoportban élő emlősökre sem igaz. Bocs.
Pont azért van ennyi elcseszett házasság, kiborult anyuka, és neveletlen kölyök, mert a gyereknevelés minden terhe egyetlen, tapasztalatlan anyán múlik. Régen az volt a teljesen normális, hogy több generáció él együtt, sokszor egy egész klán. Totyogós kortól részt vett más is az ellátásban és a nevelésben. Már csak azért is, hogy anyuka ki tudja venni részét a munkából, és ne a lerokkant nagyinak kelljen csinálni a nehéz fizikai munkát. Az idősebb anyák átadták a tapasztalatukat. Csak épp nem csak okoskodás formájában, hanem tevőlegesen is. Amig egyik családtag tette a dolgát, addig a másik az összes gyereket pesztrálta. Sokszor ez egy idősebb testvér, és őt se kérdezték előtte, hogy a kicsit akarja pelenkázni, akit nem ő akart, vagy bikát trágyázni, ami nem az övé. Közben a gyerekek megtanulták, hogy minden felnőttnek szót kell fogadni. Nem ugat vissza. Teszi a dolgát.
Ma mi van? Olyanok, mint te, akik utálják a gyerekeket, fizetést kapnak érte, hogy napi 4-8 órában tanítsa és nevelje. Tudom, te nem, mert te majd válogathatsz. De épp elég hasonlóan gondolkodó óvónőt is ismerek. Lapozzunk. Ott egy gyerek, akivel sokszor az apja se törődik, mert az anyja magának szülte. Aztán pattog, hogy nincs szex. Később meg pattog, hogy a kamasz gyereke tojik a fejére. A kölykök sokszor úgy viselkednek nyilvános helyen, mint az állat. Ott van mellette egy zombi anya, aki pont lexarja, amíg nem csinál semmi életveszélyesen, rá se szól. Mindent ráhagy. De még a testvére se szólhat rá, mert abból több éves családi konfliktus lesz. Aztán pislog, hogy kicsi kincse tojik a tanárra is.
Egyáltalán nem jó ez a magának szüli szemlélet.
A többire: lehet, hogy tényleg így akarnak előcsalogatni belőled egy kis anyai ösztönt. De azt kétlem, hogy elmondtad nekik, hogy te utálod a gyereket, és ez után is nyugodt szívvel bízzák rád. Mondd meg őszintén, hogy te nem szereted a gyerekeket, nem tudsz és nem akarsz velük foglalkozni. Nem vállalod a felvigyázást többet. Pont. Maximum megsértődnek, és őket se kell elviselni.
"Csak egy dologra reagálnék. Szbpedig ez az anya egyedül magának szüli a gyereket."
Mert kinek szülte, a nagyinak, az sógornőnek, a szomszéd néninek? Nem tudja megoldani-ne szüljön. A neveletlen kölyök meg nem azért vannak mert csak a szülő neveli, hanem mert nem nevelik a saját gyereküket. Mert ugye tilos csúnyán nézni a kölykökre, nemhogy fegyelmezni, mert sérül a lelkecskéjük ha nem tapsikolnak a felnőttek a disznóságaikhoz, lustaságukhoz, és van következménye a tetteiknek.
Szeretem a gyerekeket, sajátom is van, de ezt a fajta hozzáállást gyűlölöm.
Ha ezt csinálják legközelebb akkor vonulj el te is és ne foglalkozz velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!