Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szobaelosztás, ti hogyan...

Szobaelosztás, ti hogyan döntenétek?

Figyelt kérdés
Egy két és fél szobás házba költözünk a családommal, szüleimmel és a tesómmal. Két szoba elég nagy, a harmadik viszont csak fele akkora, mint a másik kettő, az előző lakosok konkrétan csak tárolónak használták. Én 17 éves lány vagyok, tesóm 21 éves fiú, de ő csak hétvégékre jön haza az egyetem miatt, és az egyeteme közelében albérletben lakik a hétköznapokon. Az a kérdésem, hogy ti mi alapján döntenétek el, melyik gyereké legyen a kisebbik szoba, hogyan döntenétek? (Az egyik nagy szoba nyilván szüleimé.)
2021. ápr. 24. 23:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%
Ez alapján a lányé lenne a nagyobbik szoba. A fiú szinte otthon se lakik már, fölösleges lenne neki fent tartani.
2021. ápr. 24. 23:40
 2/14 anonim ***** válasza:
94%
Egyértelműen a lányé a nagyobb. A fiú már nem lakik ott, neki az a kisebb szoba igazából vendégszoba már, ellesz ott, ha megy.
2021. ápr. 24. 23:43
 3/14 anonim ***** válasza:
92%
Nem tudom mit kéne ezen annyira megtárgyalni. Elég logikus, hogy egy nagyobb szoba neked, egy a szüleidnek, a testvérednek meg elég lesz kb egy ágy is a kisszobában
2021. ápr. 24. 23:44
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
A tiéd lenne a nagyszoba, tesód kb otthon sincs.
2021. ápr. 25. 00:02
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló helyzet volt a családunkban. Én voltam az a gyerek, aki kollégiumban lakott főiskolás évei alatt, testvérem még középiskolás volt. Én havonta 1-2 hétvégére látogattam haza, húgom értelemszerűen még otthon lakott. Enyém lett a félszoba. Panel lakásról beszélünk, nem volt nagyobb 6-7 négyzetméternél, de jó volt így. Nyilván húgomnak jutott a nagyobb szoba, ő otthon élt, miért kellett volna egy lyukban laknia?
2021. ápr. 25. 00:09
 6/14 anonim ***** válasza:
86%
Ez szerintem is elég egyértelmű kéne legyen. Én egyetemről még a vírus előtt 3 napokra mentem haza kb 2-3 hetente, és nyilván nem azért megy ilyenkor haza az ember, hogy a szobájában punnyadjon, hanem hogy a családdal legyen meg találkozzon régi barátokkal. Meg amúgy is, ha valaki csak egy hétvégére megy haza, akkor összesen két éjszakát tölt a szobában, szóval értelemszerűen annak van nagyobb élettérre szüksége, aki otthon él.
2021. ápr. 25. 00:16
 7/14 anonim ***** válasza:
39%
Ismerős családokban mindig a fiú kapta a nagyobb szobát, akkor is, ha a nővére idősebb volt nála.
2021. ápr. 25. 00:23
 8/14 anonim ***** válasza:
95%

A két gyerek a kisszobát kapná, nehogy legyen magánéletük hétvégén. Biztos élveznék...

Na de fanyar humort félre, szerintem is a lányé kéne legyen a nagyobb szoba, hisz a fiú szinte csak vendég otthon, lassan teljesen elszakad otthonról, és neki már nincs is ott minden cucca.

2021. ápr. 25. 00:58
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem evidens, hogy azé a nagyobb szoba, aki többet van otthon.
2021. ápr. 25. 01:48
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem én döntenék, hanem megkérdzném a lányomat, melyiket szeretné.

Magamból kiindulva én egy kisebb szobában sokkal jobban érzem magam, mint nagyobban :)

2021. ápr. 25. 09:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!