Hogy beszéljem le a húgom arról, hogy tanár legyen?
Most 11.-es, már évek óta meg van bolondulva, hogy ő gimiben akar majd tanítani. Ehhez 6 éves egyetemi képzés kell, majd mindezek után a kétszakos tanári mesterdiplomához jár egy 145 ezres nettó fizetés (most néztem meg, ennyit kapna pedagógus-bértábla szerint). Ráadásul tanároknak nincs más juttatás vagy cafeteria sem.
A szüleink egész életükben a szegénységgel küszködtek (én még emlékszem, mikor kiskorunkban karácsonykor anya azért sírt, mert nem volt pénzük rendes ajándékokra), nem akarom, hogy a húgom is erre a sorsra jusson.
Nem tudsz helyette dönteni.
Majd ha nem tetszik neki akkor megy máshova. Elvégez egy okjt vagy akármi.
Egy ismerősöm tanár volt, mozdonyvezetőnek elment és nettó 400 felett keres.
Ismerek tanár vagyonőrt is, még az is jobban keres őrködéssel.
Akár 40 évesen is válthat. Nincs kőbe vésve hogy tanárnak kell maradnia.
Próbálja ki milyen, mert amúgy meg mindig bánni fogja hogy lebeszéltétek róla.
"Mi lenne ha senki sem akarna tanárnak menni?"
Talán észbe kapna a beteg kormány, hogy egy mesterdiplomás tanárnak nem kéne kevesebb fizetést adni, mint egy takarítónak.
Jövőre fogok végezni óvodapedagógusként, de már készülők az emelt szintű érettségire és újra iskolapadba ülők,hogy utána a szociális szférában dolgozhassak. Egyik jobb opció mint a másik, de mégis ezt szeretném.
A nővérem is félt engem, ugyanis ő a szociális szférában dolgozni,de nem vagyunk egyformák. Nekem ez az álmom, neki pedig más. Hagyd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!