Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy beszéljem le a húgom...

Hogy beszéljem le a húgom arról, hogy tanár legyen?

Figyelt kérdés

Most 11.-es, már évek óta meg van bolondulva, hogy ő gimiben akar majd tanítani. Ehhez 6 éves egyetemi képzés kell, majd mindezek után a kétszakos tanári mesterdiplomához jár egy 145 ezres nettó fizetés (most néztem meg, ennyit kapna pedagógus-bértábla szerint). Ráadásul tanároknak nincs más juttatás vagy cafeteria sem.

A szüleink egész életükben a szegénységgel küszködtek (én még emlékszem, mikor kiskorunkban karácsonykor anya azért sírt, mert nem volt pénzük rendes ajándékokra), nem akarom, hogy a húgom is erre a sorsra jusson.

2021. ápr. 4. 17:22
1 2 3 4 5 6
 41/60 A kérdező kommentje:

"De tudok magánórákat adni"

Igen és majd elmagyarázhatod a 4 éves gyerekednek, hogy anya munka után miért dolgozik estig ahelyett, hogy a családjával lenne.

2021. ápr. 5. 19:39
 42/60 anonim ***** válasza:
68%

Anya helyett inkább apa

Lehet, de ha ezt szeretem csinálni?

Én inkább feláldozom a családot, csak a hivatásomnak éljek.

2021. ápr. 5. 19:58
 43/60 anonim ***** válasza:
61%
Amúgy a kérdés óta beszéltél a tesóddal ?
2021. ápr. 5. 20:45
 44/60 A kérdező kommentje:

Nem, még nem beszéltem vele azóta erről.

Féltem. A szüleimmel jelenleg is albérletben lakunk, nincs semmink, ergo örökölni sem nagyon fogunk. Nem akarom, hogy ő is úgy éljen, hogy egész életében a filléreket számolgatja, hogy legyen mit ennie a hónap végére. Márpedig egy kezdő tanárnál már egy kezdő takarító is többet kap.

2021. ápr. 5. 20:55
 45/60 Savlekotő ***** válasza:
64%

Le se szarja a testvérét 43 as.. És ha nem akar gyereket,basszus önálló ember had döntsön már az életéről,vagy mi lesz fel is csinálod majd mert te ezt eldöntötted helyette hogy mit tanul mit eszik hányat szül kivel jár ő meg egy bio díszlet lesz? Pár év és itt fogsz nyinnyogni hogy a húgod miért nem áll szóba veled és kerül mint a leprást?

70F

2021. ápr. 5. 21:10
 46/60 anonim ***** válasza:
85%

"Igen és majd elmagyarázhatod a 4 éves gyerekednek, hogy anya munka után miért dolgozik estig ahelyett, hogy a családjával lenne."

- És ha APA dolgozik estig, az viszont oké? 2021-ben még mindig van ez a fajta kettős mérce?

Egy nő amúgy nem vágyhat karrierre, arra, hogy legyen egy hivatása? Nem minden nőnek elég az anyaság.

Értem én, hogy jót akarsz a tesódnak, de ha ráerőlteted az akaratodat, akkor el fogod marni magad mellől.

2021. ápr. 5. 21:49
 47/60 Savlekotő ***** válasza:
68%
Gyereknek meg nem csak anyja van.. Apa is kiveheti a részét belőle,ha meg a hugod gyereket se akar mit csinálsz vele,ráerőszakolsz mindent? Önálló gondolkodó lény aki helyett nem élhetsz,egyre több a keserű tabletta zabáló így is. Nem kell hogy húgod is ilyen legyen mert te már előre eltervezted az életet mikor még csak 11 es volt. Pofám leszakad az ilyen erőszakos korlátoltságtól. Remélem lesz kitartása eltűnni előled.
2021. ápr. 5. 21:51
 48/60 anonim ***** válasza:
64%
Az egy dolog, hogy félted a tesódat kérdező, de miből gondolod, hogy ő nincs tisztában a családod anyagi helyzetével vagy a tanárok jelenlegi helyzetével az országban? Ha tanár akar lenni akkor gondolom ő is utánanézett pár dolognak a pályával kapcsolatban. Vagy ha még most nem, jövőre fog. Tisztára olyan mintha felsőbbrendűnek éreznéd magad, csak mert te vagy az idősebb és osztani akarod neki az észt az idősebb jogán. De egy testvérnek nincs joga a pályaválasztásba beleszólni, a szülőnek is alig. Amúgy a szüleid mit gondolnak arról, hogy a húgod tanár akar lenni? Őket is zavarja vagy ez csak a te hepped?
2021. ápr. 5. 23:14
 49/60 A kérdező kommentje:

Ez... :(

[link]

2021. ápr. 6. 00:34
 50/60 Savlekotő ***** válasza:
57%
Jó akkor verd addig míg azt nem teszi amit te szeretnél,idióta.. Tipikus felsőbbrendű p aszt vagy sajnos,egoista csak neked lehet igazad mindenki alattvaló,elnyomható báb díszlet,szegény húgod,örülhet ha 18 évesen egy randit egyedül megszervezhet majd hogy te nem avatkozol bele majd a légvételébe pisilésébe szexualitásába is.. Nincs saját életed ugye? Ezért a húgodét rágnád szét?
2021. ápr. 6. 01:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!