Testvéremnek vállaljak kezességet, ha nem teljesen bízom meg az anyagi helyzetében?
32;arra,hogy így egy csomó járulékos adótól mentesül. Néhol feketén jobban megfizetik az embert. Ennek ellenére ez csak negatívummal jár, mert sehol nem fogják komolyan venni. Se tb, se biztosítás, se semmi. Még banki hitel sem.
Amire pedig konkrétan gondoltam, hogy a feketén dolgozóknak ad a munkaadó egy két tizessel többet, aminek a munkavállaló hú de örül, és így nem kell az állam felé fizetnie. A munka vállaló meg hallgat, mert így havonta több pénzhez jut. Csak az imént leírtakat nem veszi figyelembe, hogy azzal a pár tizessel semmit nem ér, ha csak legalább tb jét nem fizeti be magának havonta. Remélem így már érthető, hogy mire gondoltam...
Tesóm dettó ilyen, most "nyaral" pár éve, mert az egyik elvált szülőnknél lógatja a lábát. Ő próbált belerángatni dolgokba, kölcsön kérni, elég volt párszor pofára esni, kisebb összegekkel, hogy tudjam, nagyobb összegnél mire számíthatok majd. Átvert már rokont, szülőket, haverokat. Szégyent hozott a szüleimre.
Szerintem a testvéri szeretet nem határtalan.
Hm jól tippelek, hogy ő akkor sem adna nagyon a pénzéból, ha lenne?
Ja kérdésre a válasz a már elhangzott NEM.
Egy rokonom kezes lett az ő rokonánál, akinek nagymenő, milliárdos forgalmú vállalkozása van. Papíron szükség volt kezesre, vigyorogva belement.
A vállalkozás becsődölt.
A srácék fizetnek.
Sokszázezret havonta. Sose hitték volna, ahogy senkinek meg se fordult a fejében, hogy ebből baj lehet. Hát lett....
Rám is megorrolt a testvérem, hogy nem lettem kezes (csak 10 évre) egy hitelénél. Lakásvásárlás előtt álltam, ő meg munkanélküli volt. Hát hogyne.
Végül apánk vállalta, nyilván nem úszta meg, "be kellett segítenie", de engem megdicsért, hogy ekkora hülyeséget jól tettem, hogy elutasítottam. Ő meg tudta, hogy szivás lesz, de azt mondta, ő könnyebben kigazdálkodja, így inkabb nem mondott nemet.
Kezesnek csak az menjen, aki le tud mondani arról a pénzről, mert gyakoribb az, hogy le KELL, mint az, hogy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!