Testvéremnek vállaljak kezességet, ha nem teljesen bízom meg az anyagi helyzetében?
Figyelt kérdés
A kapcsolatunkra nincs panasz, nem is kért soha pénzt, viszont nem él túl jól és évek óta egyik munkahelyről a másikra kerül, sokszor alkalmi munkákból tartja fenn magát. Most lakást akar venni 18 millióért, amire 12 hitelt venne fel, ehhez kér kezességet, mert a bank máshogy azt mondja nem adja ki neki... Párjával szétmentek 2 éve, azóta nem láttuk senkivel. Ti megbíznátok benne? Ő azt mondja ne aggódjak, mert ő a jég hátán is megél :).2021. márc. 27. 23:31
21/44 anonim válasza:
Nem ,ne légy a saját magad ellensége.
22/44 anonim válasza:
Nem vêletlenül nem ad a bank neki egyedül hitelt.
Ha összevissza dolgozik honnan szedett önerőt? Fél éve egy munkahelye van? Honnan fizeti a költségeket, ügyvéd, nav illeték?
Nekem már a kezdés gyanús... 12 milliónal számold már ki a havi törlesztőjét...
Kamu az egész
23/44 anonim válasza:
Nem véletlen mondják, hogy üzletben nincs barátság. semmi esetre se menj bele, és ne is vegyél magadra semmilyen érzelmi zsarolást. A jég hátán is megél...igen, megél, de nem jól él, márpedig ekkora hitel törlesztéséhez nem megélni kell, hanem rendszeresen nagy összeget tejelni hosszú időn át! Eszedbe ne jusson!
25/44 lizzi77 válasza:
Arról meg nem is beszélve, hogy a hitelképességedet is rontja, mert a törlesztőrészlet terheli a te jövedelmedet is. És vagy 20 évig szoronghatsz, hogy fizeti-e a tesó a havi törlesztőt.Ugyanis az adós társat hivatalosan nem értesítik, hanem egyszercsak tiltják a fizuból.
26/44 anonim válasza:
ne légy a saját magad ellensége.
27/44 anonim válasza:
Nézd, a kezesség azt jelenti, hogy ha a testvéred csak egyszer nem fizet , rajtad hajtják be.
28/44 anonim válasza:
Tudom, megragadom a lényeget, szerintem a testvéred azért mégiscsak ügyes (irónia nélkül írom), hat millió forintot összegyűjtött, az ingatlan árának egyharmada megvan neki. Szorgalommal vagy ügyességgel, nekem mindegy is. Vannak emberek, akik soha életükben nem raknak össze ennyit. Lehet, hogy ettől még nem megbízható, lehet, hogy igen.
30/44 anonim válasza:
Ne csináld, bármi történhet pl. elveszti a munkahelyét vagy csak szimplán nem akarja fizetni a hitelét és akkor te fogok megszivni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!