Testvéremnek vállaljak kezességet, ha nem teljesen bízom meg az anyagi helyzetében?
Figyelt kérdés
A kapcsolatunkra nincs panasz, nem is kért soha pénzt, viszont nem él túl jól és évek óta egyik munkahelyről a másikra kerül, sokszor alkalmi munkákból tartja fenn magát. Most lakást akar venni 18 millióért, amire 12 hitelt venne fel, ehhez kér kezességet, mert a bank máshogy azt mondja nem adja ki neki... Párjával szétmentek 2 éve, azóta nem láttuk senkivel. Ti megbíznátok benne? Ő azt mondja ne aggódjak, mert ő a jég hátán is megél :).2021. márc. 27. 23:31
12/44 anonim válasza:
Szerintem se csináld. Nekem is van ismerősöm aki vállalt és ő is jól megszívta a végén.
13/44 anonim válasza:
Azt mondja, a jég hátán is megél, igen, most belőled szed ki 12 milliót, ez jelenti azt, hogy a "jég hátán is"...
14/44 anonim válasza:
Nem vállalnám, így főleg nem hogy nincs stabil munkahelye. Még olyanok is elvesztik az állásukat, akik évek óta egy cégnél vannak. Aztán ha ő is így jár, fújhatod a pénzt, meg a saját lakásodat is.
15/44 anonim válasza:
Nem kellene!
Bármi történhet és akkor neked kell állni mindent.
16/44 anonim válasza:
Ha "a jég hátán is megélne" akkor nem kellene ennyi hitelt felvennie.
18/44 anonim válasza:
Pont ennyi hitelünk van a férjemmel. Már ettől rosszul vagyok, nemhogy még másét vállaljam. 10-20 év alatt mi van, ha lerokkan, beüt egy válság nem tud dolgozni és még ezer ilyen lehet...
Eszembe se jutna ilyet vállalni senki kedvéért.
19/44 anonim válasza:
Nekem is van ismerősöm, ő a főnökének vállalt kezességet. Max pár hónapig fizette a hitelt, utána eltűnt, ismerős meg felkerült KHR listára + évekig tiltották a fizetéséből. Kezességet soha senkinek!!!
20/44 anonim válasza:
NEM NEM NEM!
Benned nem szólalt meg a vészcsengő? Évek óta össze-vissza dolgozik, nem él jól, akkor mire akar lakást venni? Egyáltalán miért nincs huzamosabb ideig munkája?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!