Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Segíteni akartam a nővéremnek,...

Segíteni akartam a nővéremnek, ő szerinte meg kioktatom és belemászom az életébe?

Figyelt kérdés
Jó kapcsolatot ápoltam a nőveremmel mindig is. Most elköltözött a barátjához. (Első eset hogy nem lakik velünk.) Orvosira jár, hát elmondhatom hogy alig van ideje. A barátja is sokat melózik és vettek egy kutyust a lakásba. Mielőtt megvették volna mondtam neki hogy ez felelőtlenség, mivel mostanában alig lesznek otthon. 1 év múlva kialakul az életük, mondtam hogy addig várjanak, erre kiakadt hogy én mit szólok bele az ő életükbe. Csak segíteni akartam, ez a dolgom. Nem ez volt az első eset, úgy éreztem mióta ez a "kirepülök a keróból" valahogy beütött nála és elkezdett felelőtlenül viselkedni. 2 hete nem beszélünk.
2020. szept. 26. 14:17
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

Pedig ugy kéne hozzáálni bizony hogy mindent a maga idejében.

Ez vall felelősségteljes felnőtt gondolkodásra. Amit mondtam most mintha neki nem lenne

2020. szept. 26. 15:43
 22/35 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező, te nagyon eltúlzod ezt az egészet. A tesódnak lett egy kiskutyája. Ennyi. Nem tudom ebben mi olyan felháborító. Nyilván nem csak simogatni kell, hanem rendesen foglalkozni vele, de ha ő és a barátja úgy gondolják, hogy a suli és munka mellett belefér nekik, akkor nem értem miért kell ennyire kattogni ezen.

Azt ne felejtsd el kérdező, hogy te csak annyit látsz a nővéred életéből, amennyit ő enged, hogy láss, lássatok. Nem tudhatod, hogy mennyi pénze van, milyen közös terveik vannak a barátjával, stb. Gondolom amiatt nem áll veled szóba, mert alapjáraton véve okoskodsz minden témában, és nem a véleményedet mondod ki hanem meg akarod mondani, mit hogy kellene, illene, mikor rálátásod sincs igazán.

2020. szept. 26. 15:59
 23/35 anonim ***** válasza:
87%
Isten mentse meg azokat, akiknek te majd az anyósa leszel
2020. szept. 26. 16:03
 24/35 anonim ***** válasza:
91%
#23 meg azt is, akinek az anyja
2020. szept. 26. 16:31
 25/35 anonim ***** válasza:
86%

Lehet, hogy nem a mondandód tartalmával lenne gond, hanem a fogalmazásoddal, esetleg a hangsúlyod még pluszban fensőbbséges.

Ha csak simán megkérdezted volna, hogy

"Szegény picike, nem fog sokat sírni? Mennyit tudtok vele lenni, foglalkozni?" már másképp vette volna ki magát, mint ez:

"Mielőtt megvették volna mondtam neki hogy ez felelőtlenség, mivel mostanában alig lesznek otthon. 1 év múlva kialakul az életük, mondtam hogy addig várjanak,..."

Te a legjobb jóindulatod mellett baromi szerencsétlenül fogalmaztál, egy mondaton belül "lefelelőtlenezted" őket, miközben még utasítottad (volna), hogy mikor tartod helyesnek.

Függetlenül attól, hogy veled értek egyet a tartalmat tekintve, de egy kis udvariasság, vagy diplomácia nem ártana.

Ismered a mondást?

"Hamarabb lehet legyet fogni egy csepp mézzel, mint egy hordó ecettel!"

2020. szept. 26. 16:48
 26/35 anonim ***** válasza:
18%
Igazad van kérdező de ezt nekik kell belátni ,ezért ne beszélj eről többet vele.
2020. szept. 26. 19:12
 27/35 anonim ***** válasza:
81%
Miért vagy ennyire biztos benne hogy jobban tudod? Azt mondod felelőtlenség, mindent a maga idejében - de tényleg jobban tudod mint a nővéred hogy miért tud felelősséget vállalni, hogy mikor van itt az ideje az ő életükben? Ne abból indulj ki az életben hogy mindenben igazad van és minden csak úgy helyes ahogy te elképzelted, mert keserű életed lesz.
2020. szept. 26. 22:48
 28/35 anonim ***** válasza:
81%
Kérdező, te nem segíteni akartál, hanem megmondani, mit csináljon. Nem azt csinálta, amit te mondasz, ezért 2 hete nem beszéltek, te pedig itt pörögsz a gyakorin, hogy "dehátnekemvanigazam!" A valódi segitőnek sohasem "igaza van" vagy "nincs igaza". A valódi segítő csak tanácsot ad, amit vagy megfogadnak, vagy nem. Es ha nem, a segítő nem pörög rajta. Mert az csak egy tanács, nem utasítás. Te utasítást adtál a nővérednek, nem tanácsot. Egy felnőtt embert te ne utasíts semmire. Ha már többször beszéltél a nővéreddel ilyen stílusban, mint ami a kommentjeidben is tükröződik, nem csodálom, hogy a tesód kiakadt. Igen, ahogy te csinálod, az beleszólás a másik életébe. Állj le.
2020. szept. 27. 08:30
 29/35 anonim ***** válasza:
72%
Kérte a véleményed?
2020. szept. 27. 10:09
 30/35 anonim ***** válasza:
80%

ha a testvéred nem áll szóba veled két hete, az arról árulkodik, hogy igencsak beleléptél a személyes terébe. és még mindig nem látod be, pedig ezen az oldalon is hasonló visszajelzéseket kaptál.

szajkózod tovább és tovább a saját "igazságodat"

2020. szept. 27. 10:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!