Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Segíteni akartam a nővéremnek,...

Segíteni akartam a nővéremnek, ő szerinte meg kioktatom és belemászom az életébe?

Figyelt kérdés
Jó kapcsolatot ápoltam a nőveremmel mindig is. Most elköltözött a barátjához. (Első eset hogy nem lakik velünk.) Orvosira jár, hát elmondhatom hogy alig van ideje. A barátja is sokat melózik és vettek egy kutyust a lakásba. Mielőtt megvették volna mondtam neki hogy ez felelőtlenség, mivel mostanában alig lesznek otthon. 1 év múlva kialakul az életük, mondtam hogy addig várjanak, erre kiakadt hogy én mit szólok bele az ő életükbe. Csak segíteni akartam, ez a dolgom. Nem ez volt az első eset, úgy éreztem mióta ez a "kirepülök a keróból" valahogy beütött nála és elkezdett felelőtlenül viselkedni. 2 hete nem beszélünk.
2020. szept. 26. 14:17
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
72%

Rossz kategóriában tetted fel a kérdést, a kutyások már bőszen egyetértenének veled.

Egyébként tényleg hadd élje az életét úgy ahogy akarja, meg tudja, nem biztos, hogy mindenre ralatsz meg akkor sem, ha a tesója vagy.

2020. szept. 26. 14:57
 12/35 anonim ***** válasza:
91%

Ne egesd mar tovabb magadat... Kivetel nelkul mindenki azt irta hogy te vagy a kotnyeles es igaza van hogy picit letiltott az eleterol, de te csak hajtod a magadet hogy de bakker hat neked ez a dolgod es mos' me' olyan nagy baj ez.

Akkor ujra: ne dumalj bele, ne te akard megmondani mi a felelos viselkedes, ne okoskodj keretlenul, ne talald ki helyettuk mikor mire van idejuk, ennyi.

2020. szept. 26. 14:58
 13/35 anonim ***** válasza:
90%
Ha az első ilyen beleszólós eset volt, akkor túlreagálta, de ha a sokadik, akkor nem csoda.
2020. szept. 26. 15:00
 14/35 anonim ***** válasza:
65%

Hat azert szerintem nem csak az o dolga, mivel egy elolenyrol van szo es nem az a baja a kerdezonek, hogy a testvere a 20. par cipojet keszul megvenni.

Egy kutyat nem lehet foltenni a polcra es csak akkor levenni, amikor meg akarjuk simizni vagy jatszanank vele. Igenis felelosseget kell erte vallalni, es olyan ember ne vigyen haza allatot, akinek sem ideje, sem turelme hozza.

2020. szept. 26. 15:10
 15/35 A kérdező kommentje:

14. Végre érti is valaki miről van szó.

1 évet nem igaz hogy nem lehetett ezzel várni.

2020. szept. 26. 15:17
 16/35 anonim ***** válasza:
79%
Kedves kérdező! Ok, szerinted hülyeség! De csak szerinted... A nővéred szerint nem! S ez a fontos. Mit akarsz még előírni számára?
2020. szept. 26. 15:27
 17/35 anonim ***** válasza:
78%
A nővéred felnőtt ember, el tudja dönteni, hogy mire van ideje. A kutya felelősség, de nem vagy az anyja, apja, hogy oktassad erről. Elmondhatod a véleményedet, már ha kérdezik és ennyi. Az itt adott válaszaid és megnyilvánulásaid alapján el tudom képzelni, miért akadt ki a nővéred. Ne legyél ilyen kioktató, erőszakos, mindentjobbantudó okostojás, pláne más életéről. Majd ők tudják, hogy mire hogyan van ideijük.
2020. szept. 26. 15:31
 18/35 anonim ***** válasza:
70%

Miért várna egy évet, ha MOST akarnak egy kutyát?????

ma 15:10-es: Itt szó sincs arró, hogy a kérdezö testvére nem tudna vagy nem akarna rendesen foglalkozni a kutyával - nincs arról szó, hogy bárki is "fel akarná tenni" a kutyát a polcra, ez csak a kérdezö elképzelése, hogy szerinte a növérének - aki legalább 20-25 éves - erre nem lesz ideje!

De egy ilyen idös nö már azért csak el tudja dönteni saját maga, hogy elboldogul-e ezzel, és semmi esetre sem a kérdezö dolga ebbe beleszólni!

2020. szept. 26. 15:33
 19/35 anonim ***** válasza:
85%
Ha szerintük van hely a kutyának, pénz a gondozására, idő a vele való foglalkozásra, akkor had legyen kutyájuk. Ha mindenhez úgy állna hozzá, hogy "majd egy év múlva", akkor soha nem jutna semerre az életével. Csak mert mindkettő elfoglalt, még simán lehet időt szakítani egy kutyusra (és gondolom pici kutyáról van szó). A szüleim sokat dolgoztak, én sokára értem haza a suliból, de mindig meg tudtuk oldani, hogy eleget foglalkozzunk két nagy kutyával.
2020. szept. 26. 15:39
 20/35 anonim ***** válasza:
59%

Nekem konkrétan furcsa, hogy családon belül egy témához hozzászólás már beleszólás kategória.

Mi a húgommal heti 2x3 órákat beszélgetünk skype-on, mert 1000 km-re élünk egymástól, de nincs olyan téma, amit pro és kontra ki ne veséznénk. Volt olyan dolog, amit egyikünk vagy a másikunk másképp látott, vagy olyan döntése a másikunknak amivel nem értettünk egyet és simán megbeszélgettük. Sőt előfordult, hogy pont a másik érvei alapján módosított valamelyikünk az elképzelésén.

De mi családként funkcionálunk a távolságtól függetlenül is, így nekem felfoghatatlan, hogy ilyen dolgot mint a kutyatartás, a belügyeinkbe való belemászásnak tekintenénk. Ennél rázósabb témákat is gond nélkül megbeszélünk, de ezek mi vagyunk.

2020. szept. 26. 15:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!