Segíteni akartam a nővéremnek, ő szerinte meg kioktatom és belemászom az életébe?
Rossz kategóriában tetted fel a kérdést, a kutyások már bőszen egyetértenének veled.
Egyébként tényleg hadd élje az életét úgy ahogy akarja, meg tudja, nem biztos, hogy mindenre ralatsz meg akkor sem, ha a tesója vagy.
Ne egesd mar tovabb magadat... Kivetel nelkul mindenki azt irta hogy te vagy a kotnyeles es igaza van hogy picit letiltott az eleterol, de te csak hajtod a magadet hogy de bakker hat neked ez a dolgod es mos' me' olyan nagy baj ez.
Akkor ujra: ne dumalj bele, ne te akard megmondani mi a felelos viselkedes, ne okoskodj keretlenul, ne talald ki helyettuk mikor mire van idejuk, ennyi.
Hat azert szerintem nem csak az o dolga, mivel egy elolenyrol van szo es nem az a baja a kerdezonek, hogy a testvere a 20. par cipojet keszul megvenni.
Egy kutyat nem lehet foltenni a polcra es csak akkor levenni, amikor meg akarjuk simizni vagy jatszanank vele. Igenis felelosseget kell erte vallalni, es olyan ember ne vigyen haza allatot, akinek sem ideje, sem turelme hozza.
14. Végre érti is valaki miről van szó.
1 évet nem igaz hogy nem lehetett ezzel várni.
Miért várna egy évet, ha MOST akarnak egy kutyát?????
ma 15:10-es: Itt szó sincs arró, hogy a kérdezö testvére nem tudna vagy nem akarna rendesen foglalkozni a kutyával - nincs arról szó, hogy bárki is "fel akarná tenni" a kutyát a polcra, ez csak a kérdezö elképzelése, hogy szerinte a növérének - aki legalább 20-25 éves - erre nem lesz ideje!
De egy ilyen idös nö már azért csak el tudja dönteni saját maga, hogy elboldogul-e ezzel, és semmi esetre sem a kérdezö dolga ebbe beleszólni!
Nekem konkrétan furcsa, hogy családon belül egy témához hozzászólás már beleszólás kategória.
Mi a húgommal heti 2x3 órákat beszélgetünk skype-on, mert 1000 km-re élünk egymástól, de nincs olyan téma, amit pro és kontra ki ne veséznénk. Volt olyan dolog, amit egyikünk vagy a másikunk másképp látott, vagy olyan döntése a másikunknak amivel nem értettünk egyet és simán megbeszélgettük. Sőt előfordult, hogy pont a másik érvei alapján módosított valamelyikünk az elképzelésén.
De mi családként funkcionálunk a távolságtól függetlenül is, így nekem felfoghatatlan, hogy ilyen dolgot mint a kutyatartás, a belügyeinkbe való belemászásnak tekintenénk. Ennél rázósabb témákat is gond nélkül megbeszélünk, de ezek mi vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!