A nővéremnek eléggé rosszul sikerült az éretségije. Hogyan tudom megvigasztalni?
a bátyám már leérettségizett, és neki nagyon jól sikerült, fel is vették oda, ahova menni akart, de a nővéremnek ma derült ki a pontszáma, és valószínüleg nem fogják sehova felvenni
őa középső gyerek a családban, de a bátyám nagyon jó volt a humán tantárgyakból, én meg a reál tantárgyakból vagyok jó, és már mondta, hogy úgy érzi, hogy ő semmiben se jó, és emiatt lebecsülik
ez gondolom még rátett egy lapáttal
hogyan segíthetek neki? hogyan tudom megvigasztalni?
Hát, mondd meg neki, hogy lehet majd újraérettségizni, és akkor felveszik. Időt veszít sajnos, de a világnak nincs vége.
Illetve ez nem azért van, mert ő buta, hanem most egy rendkívüli helyzetben, rendkívüli módon mentek az érettségik, így a bizonytalanság valószínűleg nem segített a készülésben és teljesítésben.
Nem szabad elkeseredni. Az érettségije rossz lett, ez szomorú, de jelen helyzetben nem tud változtatni rajta.
Illetve jó, ha átnézi, és próbál pontot keresni. Ha nincs is értelme, látszódjon a szándék.
Az érettségit újra meg tudja írni. Addig is, ahogy előttem írták, használja ki az időt.
Hagyd egy kicsit. Néhány embernek jólesik a vigasztalás, valakinek viszont egy kis magányra van szüksége.
Eleinte ne is hozd fel a dolgot, hanem hagyd hogy majd ő kezdjen bele.
Addig is - amint lenyugodott, és szóbaáll veled - csináljatok megszokott tesós dolgokat. Filmnézés, közös játék, témák kibeszélése, ilyesmik.
Kérdezd meg, hogy igazából mi az amit szeretne csinálni?
Lehet, hogy ő fodrász akar lenni, csak hajta a család.
Fel hogy ezáltal lemarad.
Akkor támogasd abban, hogy nem muszáj egyetemre menni, és lehet hogy sokkal többet fog keresni, mint a tesód.
Ha meg szeretne menni, akkor mond meg neki, hogy nyugodtan mehet pótra, meg van egy Somogy ideje készülni.
Nem dől össze a világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!