A nővéremnek eléggé rosszul sikerült az éretségije. Hogyan tudom megvigasztalni?
a bátyám már leérettségizett, és neki nagyon jól sikerült, fel is vették oda, ahova menni akart, de a nővéremnek ma derült ki a pontszáma, és valószínüleg nem fogják sehova felvenni
őa középső gyerek a családban, de a bátyám nagyon jó volt a humán tantárgyakból, én meg a reál tantárgyakból vagyok jó, és már mondta, hogy úgy érzi, hogy ő semmiben se jó, és emiatt lebecsülik
ez gondolom még rátett egy lapáttal
hogyan segíthetek neki? hogyan tudom megvigasztalni?
“neki nem fog annyira az agya, és szerintem ez most nagyon kiakaszotta“
Óóóóúúúristen mekkora hülyeség!
Ha a hülyeség fájna...
Nem azért nem fogott az agya.
Csak bäszik tanulni. Nem meri még magának sem bevallani, hogy egy link.
Vagy a tanulási módszerével van a gond.
Vagy a motivációval. De azzal nagyon.
Írtad, hogy nem érdekli sem a humán, sem a reál terület. Magyarul semmi.
AKKOR MÉGIS MI A FÉSZKES FENÉT AKAR TANULNI?
Önbecsülésével is gondok lehetnek...
Írták, hogy késik. Mi van? Késni fog a befejezéssel??? Ti négy fal között éltek? (Vagy alapból ilyen fogyatékosok vagytok?) Apám 37 évesen végezte el az orvosit, 13 év alatt, 50 évesen sokszorosan többet ért el, mint az, aki 24 évesen kis stréber fejével elvégezte, de az életben meg egy hülye, teszetosza, egy nagy lúzer!
nem nem érdekli semmi, csak nem különösebben jó benne
és tanulási technikája tényleg nagyon jó, csakhogy ő nem az a "elolvasom, és máris tudom" fajta
"nem nem érdekli semmi, csak nem különösebben jó benne
és tanulási technikája tényleg nagyon jó"
Remélem ez csak irónia volt! Annak elmegy.
Ez hülyeség! Ilyen nem létezik. Egyszerűen vallja csak be, hogy telefonját nyomkodja vagy valami mást csinál tanulás helyett. Nekem ne mesélje be, hogy ő mennyire szenved! Tudom nagyon nehéz, főleg az EGO nem engedi ilyenkor, de vallja csak be magának, hogy egy nagy nulla a tanulása, semmi motivációja.
Nem létezik, hogy valakinek jó a tanulási metódusa, mégsem "fog az agya". Kóros önbizalomhiánya van, valószínűleg a környezet elhitette vele, hogy egy buta, miközben nem az. Mert buta ember nem létezik, csak motiválatlan.
Nincs olyan, hogy valaki kétszer többet tanul ugyanakkora hatékonysággal, mint a másik tanuló. Nincs olyan ember, aki elolvassa egyszer és máris tudja. Ilyen ember nem létezik.
Olyan ember viszont van, aki tudja motiválni magát és jóval kevesebb időbefektetéssel és szenvedéssel képes tanulni. Ezáltal gyorsabban elsajátítja a dolgokat. Tudatosan tanul, 10000%-os koncentrációval. Valószínűleg mivel bemeséli magának, hogy nem különösebben jó egyik tárgyból sem (ez megint hülyeség, mert ilyen ember az ég egy adta világon nincsen...), ezzel el is vágja a belső késztetést. Hazavágja a tanulást ezzel a mérgező gondolatokkal.
Még semmilyen pontszám nem derült ki, a felvételi ponthatárokat július végén szokták kihirdetni. Ha az érettségije nem lett jó, de a tanulmányi pontjai a négy év alatt jók voltak, még simán lehet esélye, hogy felvegyék. Nyilván eleve olyan helyre jelentkezett, ami a képességeinek ÉS érdeklődési körének megfelel. Szóval még bármi lehet, mindenestre nézzetek utána kicsit jobban felvételi pontszámításnak, mert az nem olyan egyszerű.
Ha meg most nem sikerül, hát nagy kaland! Jövőre ismétli, addig elmehet dolgozni, tanulhat valami szakmát, nyelvet. Egyet nem tehet: nem ülhet a babérjain, sajnáltatva magát, mert akkor tényleg semmi esélye továbblépni. Most biztosan rossz neki, hagyjátok kicsit békén, nem kell zaklatni, minden áron vigasztalni. Majd megnyugszik, és akkor elő lehet jönni a különböző lehetőségekkel, amik előtte állnak.
Mond neki hogy lehet még esélye (persze csak késöbb most hagyd békén )!
Meg majd újra próbálja és akkor jobban készül rá...
És # 18 van olyan van hogy jó a tanulási módszere de még sem megy bele a fejébe.
Pl nekem Apán NAGYON jó matekból matematikus de elmagyarázhatja nekem 1000-szer mutathat sok jó matekos játékot elküldhet minden fajta korrepetációra nekem a matek akkor sem fog menni. Pedig Ő elmondta nekem a matek tanárom is elmondta nekem de én még sem fogom fől van ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!