A nővéremnek eléggé rosszul sikerült az éretségije. Hogyan tudom megvigasztalni?
a bátyám már leérettségizett, és neki nagyon jól sikerült, fel is vették oda, ahova menni akart, de a nővéremnek ma derült ki a pontszáma, és valószínüleg nem fogják sehova felvenni
őa középső gyerek a családban, de a bátyám nagyon jó volt a humán tantárgyakból, én meg a reál tantárgyakból vagyok jó, és már mondta, hogy úgy érzi, hogy ő semmiben se jó, és emiatt lebecsülik
ez gondolom még rátett egy lapáttal
hogyan segíthetek neki? hogyan tudom megvigasztalni?
"# 18 van olyan van hogy jó a tanulási módszere de még sem megy bele a fejébe."
Nem, ilyen nem létezik, ilyen nincs. Ott valami probléma van a mentalitással, fejben (nem, nem az aggyal).
Pl nekem Apán NAGYON jó matekból matematikus de elmagyarázhatja nekem 1000-szer mutathat sok jó matekos játékot elküldhet minden fajta korrepetációra nekem a matek akkor sem fog menni. Pedig Ő elmondta nekem a matek tanárom is elmondta nekem de én még sem fogom fől van ilyen."
Igen, biztos nagyon érdekelhet téged a matek. Világmegváltó terveid vannak a matekkal és még véletlenül sem arról van szó, hogy te szarsz az egészre.
Esetleg mondhatod neki, hogy menjen el egy olyan OKJ képzésre, ami kapcsolódik ahhoz, amiket jelölt. Ez azért is jó, mert a következő felvételikor erre pont is jár.
Amúgy meg idén sokkal kevesebben jelentkeztek, mert sokan megijedtek a nyelvvizsga miatt, úgyhogy lehet felveszik kisebb pontszámmal is.
Ki beszélt itt diszlexiásokról?
Mi lesz a következő? Dawn-kóros gyereket hasonlítunk egy átlag gyerekhez? Itt nem hiszem, hogy egy szellemi fogyatékosról van szó.
Amúgy meg... te is tudnál gyakorlatias munkát végezni, csak téged nem érdekel!
Itt arról van szó, hogy kérdezőnek a tesója egyszerűen bszik tanulni. Ennyi. Egy link semmirekellő. Egy NULLA.
Fogadok egy ezresbe neki az is tanulás, amikor a telefonját nyomkodja. De persze, fogjuk ezt is a született képességre. Biztos diszlexiás, vagy biztos depresszió, biztos valami nyavalyája van. Egyszerűen szarik a világra, szülei fejére, a sorsára, de főleg a tanulásra!
Karcagi cigánytelepen felnőtt rákkutató, illetve egy másik, orvostanhallgató is biztos született képességei alapján kerültek be az egyetemre. Véletlenül sem azért, mert leültek tanulni... ÁÁÁhh... Elárulom: még a saját szüleik sem támogatták őket!
1: 19-es: már kiderültek a pontok, mivel nem voltak szóbelik
2: elárulom, hogy a bátyám magasra tette a lécet, ugyanis elte jogon van, és ő sote-ra akart menni, de 411 pontja lett, és ezzel szint biztos nem kerül be, pedig széttanulta az agyát
igen #21 egy csomót tanult, mégse tudott olyan eredményt elérni, mint a bátyám, aki kevesebbet tanult (neki 445 pontja lett)
Miért feltételezed ezt ráadásul ilyen stílusban?
A kérdezi segítséget kért és nem leb&szást.
Szerintem amúgy hagyd békén a nővéred pár nap múlva majd túl lesz ezen.
Nem lehet most vigasztalni sehogyan sem, mert ez összetöri az álmokat és a terveket.
Tehát nem lett meg, a 270 (vagy nem tudom mennyi most) minimumpontja se? Azzal lehet kezdeni egy büféegyetemen a legtöbb szakon, feltéve ha megjelölte. Esetleg pótfelvételi...
Szóval nem lehet vigaszgalni, mert szar idők jönnek így. Szeptembertől szakmát tudna tanulni még, ez mondjuk C terv. Meg nyilván, holnaptól kezdhet diákmunkázni, mert ha fizetősre tudna csak menni, akkor ahhoz kell a pénz, illetve ha csak otthon marad, akkor is, el kell kezdeni önállósodni. Érettségit félévente lehet javítani. Nem lesz egyszerű, hiszen télen már lesz szóbeli is. Ilyen könnyű érettségi, mint most volt, a büdös életben többet nem lesz 😕 Illetve a pluszpontoknál lehet szerezni még értékes felvételi pontokat, nyelvvizsgákkal pl.
Tehát szomorúság lesz, és munka. Minél hamarabb elfoglalja magát, minél kevesebb a szabadideje, annál kevesebbet agyal a kudarcon, annál könnyebb továbblépni rajta.
Új helyzet van, előrefelé kell nézni. „A” tervként bízni kell a pótfelvételi lehetőségében. És készen kell állni a „B” tervvel.
“ Ilyen könnyű érettségi, mint most volt, a büdös életben többet nem lesz”
Basszus...már 2005-ben is ezt hallottam!
Minden évben lelövik ezt a szar “poént”?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!