Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Család vagy haveri körben...

Család vagy haveri körben bántatok már meg megvígasztalást?

Figyelt kérdés
Konkrétum: Megvígasztalod, adsz neki tanácsot, hogy miben kéne változtatni, és elmondod neki, mi lesz ha ezt így tovább folytatja. Akkor helyesel is, mert már mások is mondták, Majd rá pár nap múlva már mindent jónak állít be, és pedzi, hogy hát nem kellett volna ennyi mindent elmondania neked, jobb lett volna inkább azóta nem is beszélni, stb. És még ti érzitek magatok szemétnek, ha ezt meg meritek neki jelezni, hogy akkor ez most hogy van, hogy pár napja még így utána meg úgy beszél, te meg teljesen beleélted magad a bánatába? Mi a véleményetek, voltatok már ilyen helyzetben? És még te leszel kerülve ezek után...
2013. júl. 22. 08:05
 1/2 anonim ***** válasza:
Ilyen helyzetben nem voltam, de olyanban igen, hogy tőlem kért őszinte tanácsot, megadtam, majd később amikor "jól érezte" tett egy megjegyzést, hogy kért több embertől tanácsot, és mindenki csak rosszat tanácsolt, senki nem volt képes segíteni neki, meghallgatni őt. Kiderült hogy nem csak én hallgattam meg a panaszkodását, nemcsak én adtam tanácsot hanem legalább 10 embernek nyafogott. Simán a szemebe mondta hogy én sem voltam különb a többieknél. Nem csináltam ebből gondot, nem emésztet a bánat miatta, de megfogadtam hogy legközelebb másképp állok a helyzetekhez. Nem kellett sokáig várnom hogy újra a panaszkodás és a tanácskérés jöjjön. Megmondtam őszintén hogy nem hallgatom meg, nem érdekel a gondja-baja, és nem adok tanácsot.. Menjen azokhoz akik tudnak segíteni. Megsértődött, de nem érdekelt..
2013. júl. 22. 08:33
 2/2 A kérdező kommentje:
Jaja az ilyen is kemény amit írtál. De tényleg, hogy ez a sírdogálás, és ha nem felszínesen simogatod a buksiját és beleérzően adod neki a tanácsot, keresed is, gyógyítgatod a lelkét, utána meg azzal jön, hogy "lehet el sem kellett volna ezeket mondanom neked..." Most akkor mivan? Akkor miért mondtad el ha olyan nagy titok és most meg gáz neked, hogy ha szembesítenek a panaszaiddal? Sok ember fél szembenézni, fél váltani és inkább saját szájukból csinálnak segget.
2013. júl. 22. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!