Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Kölcsönkér a testvérem tőlem,...

Kölcsönkér a testvérem tőlem, de én feltételhez kötném. Szerintetek jogos?

Figyelt kérdés

Huszonévesek vagyunk, én már rég dolgozok, elköltöztem otthonról, ő pedig még otthon él, diákhitelből van egy kevéske pénze. Kocsit szeretne, amire tőlem kér pénzt. Persze annyim nekem sincs félretéve, így hitelt kéne felvennem neki. Szívesen adok neki, de ahhoz kötöm, hogy először keressen munkát, mert nem akarom hogy egyik hitelből fizesse a másikat. Ő viszont addig nem akar munkát keresni, míg nincs kocsi, mert azzal akar járni dolgozni. Viszont azt apáék kocsijával is megtehetné, így ezt csak kifogásnak érzem.

Tudom, hogy nem szép dolog feltételhez kötni a segítségnyújtást, de ebben az esetben hiszem, hogy az ő érdekét szolgálja. 23 évesen levelező tagozat mellett szerintem már rég dolgoznia kéne, és segíteni anyáékat. Mit gondoltok? Jogos a kérésem, vagy nem kéne beleszólnom?

2020. aug. 3. 14:35
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem még ne akarjon autót a testvéred ha nem tudja magának megvenni. Főleg ne úgy hogy nincs jövedelme. Egy autó nem csak annyiból áll hogy megveszem és használom. Karbantartási költségei is vannak és ugye nem levegővel megy. Másrészt nem kéne hitelt felvenned azért hogy másnak adj. Ez egy olyan csapda amiből később nagyon nehéz lesz kimászni. Nálunk a családban komoly problémák voltak korábban ilyen esetből. A testvéred inkább addig nyújtózkodjon míg a takarója ér. A helyedben max annyit adnék köcsön amennyim épp van, és rendelkezésre tudok bocsájtani anélkül hogy nélkülöznöm kéne. De a hitel alapból felejtős.
2020. aug. 3. 18:21
 32/61 anonim ***** válasza:
92%

29 vagyok, elolvastam az egészet. Mindenkinek ment a zöld.

A kérdező válaszaiból egyértelmű hogy bele fog menni. Egy BALEK, csupa nagybetűvel.

Majd akkor beszélj ilyen magas lóról amikor beledöglesz a lumpen testvéred nem fizetett hitelébe. Mert hogy nem fogja fizetni az borítékolható. A kölcsönadott saját pénzed se fogod az életben sem látni. Ha szóváteszed, netalántán követeled majd tőle, te leszel a világ szemete a családodban.

Remélem arról nem fogsz majd kérdést kiírni mert az ilyet még sajnálni se lehet. Buta és nagyképű, a legrosszabb kombináció.

Minden válaszoló segíteni akart neked és felnyitni a szemed, de van aki menthetetlen.

2020. aug. 3. 18:32
 33/61 anonim válasza:
91%
Határozottan egyetértek a többiekkel. Véletlenül se a saját eletedre költsd a penzed, vagy azért vegyél fel hitelt mert TÉNYLEG szükséged van rá, ahh dehogy a kényes dolgozni sem akaró testvérednek, hogy aztán jól tönkre tegye az anyagi helyzeted. Ha ilyen naív vagy, és azt hiszed hogy az, hogy a véred biztosíték hogy nem ver át, hát tévedsz. Az embernek sokszor a saját vére a legnagyobb ellensége. Semmit sem számít a vér ha pénzről van szó. De majd megtanulod.
2020. aug. 3. 18:52
 34/61 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem egyből lakást vegyél a dolgozni nem akaró öcsédnek. Akkor nem kell neki kocsi, ha a munkahelye közelébenlakhat, neked pedig csak egy laza 20 milliót kéne felvenned, azt pedig az öcséd majd 20 ezrenként visszaadja :)
2020. aug. 3. 18:52
 35/61 anonim ***** válasza:
96%
Ne vegyél fel hitelt. Főleg úgy, hogy az apátok kocsiját is tudja használni. Így még saját magamnak sem vennék fel hitelt. Ne vedd olyan biztosra, hogy visszafizeti. Lehet, hogy megtenné, de nem biztos, hogy lesz rá lehetősége. Azt ajánlom, hogy először várd meg, amíg elmegy dolgozni és amikor azt látod, hogy sikerült jelentős összeget félretennie, akkor segíts neki.
2020. aug. 3. 19:17
 36/61 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező, a 27-es kommentedre.

Korlátoltak és keserűek vagyunk.

(Észbeli) korlátai itt kizárólag neked vannak, és ennek következményeként keserűbb leszel mindannyiunknál nem is olyan sokára, 100%-osan garantálva. Se a pénzed nem látod viszont, se a hitelt nem fogja az öcséd fizetni mert nem lesz munkája sose.

Hajrá, cseszd el az egész jövőd mert a nyomorult diákhiteles, mamahoteles, dolgozni nem akaró öcsédnek kell egy ezeréves BMW. Mert ez is tuti, ahogy már mások is írták, az ilyen lumpenprolik veszik a 15 éves pénznyelő Audikat/BMW-ket.

2020. aug. 3. 19:18
 37/61 anonim ***** válasza:
89%

Szóval levelezőre jár, mert a nappali derogál. Diákhitelből él, mert dolgozni derogál. Saját kocsit akar a semmire, mert apué derogál.

Egyszer kölcsönadott neked százezres tételben, ezért természetesnek veszi, hogy milliókkal viszonzod. Az már csak a hab a tortán, hogy ezt hitelből kell megtedd.

Nem írok konklúziókat, nehogy személyeskedésnek vedd. De azért gondolkozz egy picit.

2020. aug. 3. 19:54
 38/61 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem vedd fel neki a hitelt. Tök jó lesz.
2020. aug. 3. 19:54
 39/61 anonim ***** válasza:
2020. aug. 3. 20:04
 40/61 anonim ***** válasza:
82%

Én nem vennék fel hitelt egy olyan embernek aki nem dolgozik. Mi a biztosíték, hogy megadja? Mi történik ha mégsem talál állást? Mi van ha az autót totálkárosra töri vagy ellopják?

Ha olyan a kapcsolat akkor segítsd a testvéredet, de ne ész nélkül és csakis a saját lehetőségeiden belül.

Ha ennyire jótétlélek vagy akkor gyere már el nekem is adóstársnak a lakásvásárlásomhoz.

2020. aug. 3. 21:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!