Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Kölcsönkér a testvérem tőlem,...

Kölcsönkér a testvérem tőlem, de én feltételhez kötném. Szerintetek jogos?

Figyelt kérdés

Huszonévesek vagyunk, én már rég dolgozok, elköltöztem otthonról, ő pedig még otthon él, diákhitelből van egy kevéske pénze. Kocsit szeretne, amire tőlem kér pénzt. Persze annyim nekem sincs félretéve, így hitelt kéne felvennem neki. Szívesen adok neki, de ahhoz kötöm, hogy először keressen munkát, mert nem akarom hogy egyik hitelből fizesse a másikat. Ő viszont addig nem akar munkát keresni, míg nincs kocsi, mert azzal akar járni dolgozni. Viszont azt apáék kocsijával is megtehetné, így ezt csak kifogásnak érzem.

Tudom, hogy nem szép dolog feltételhez kötni a segítségnyújtást, de ebben az esetben hiszem, hogy az ő érdekét szolgálja. 23 évesen levelező tagozat mellett szerintem már rég dolgoznia kéne, és segíteni anyáékat. Mit gondoltok? Jogos a kérésem, vagy nem kéne beleszólnom?

2020. aug. 3. 14:35
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 A kérdező kommentje:
Ha naiv lennék, szó nélkül odaadtam volna neki. De nem szeretnék ilyen rosszindulatú se lenni, mint itt a válaszolók egy része. Megértem, hogy sokaknak van negatív tapasztalata, de ha már válaszoltok, legalább megpróbálhatnátok objektívek maradni - tisztelet a kivételnek. Dolgozni én is úgy látom, hogy nehezebben megy el, de a pénzt sosem szórta, a kis pénzéből szokott kölcsönadni a szüleimnek is, sőt pár éve mikor én szorultam rá, nekem is majd' 100 ezret adott. Senki sem hibátlan, bármikor kerülhet ilyen helyzetbe. Szóval a rosszindulatú válaszokat, minthogy "ingyenélő" és "bolond akinek ilyen megfordul a fejében", kérlek, tartsátok meg magatoknak. Őszintén sajnálom, hogy ilyen családotok van. A normális válaszokat pedig köszönöm :)
2020. aug. 3. 16:09
 22/61 anonim ***** válasza:
92%
Na jó ebből a válaszból kiderült, hogy te vagy az a bizonyos testvér, és csak megerősítést szerettél volna. Pedig akartam írni normális választ, saját tapasztalat alapján.
2020. aug. 3. 16:19
 23/61 A kérdező kommentje:

:D ez a nap válasza. Az egy dolog, hogy valaki rosszindulatú, de hogy még ennyire paranoiás is legyen... Büszke lehetsz magadra :)

2020. aug. 3. 16:22
 24/61 anonim ***** válasza:
83%
Hitelt tényleg ne vegyél fel, nagy butaság! Ha a megtakarított pénzed oda akarod adni, szíved joga. Azért papírt irjatok a kölcsönről.
2020. aug. 3. 16:29
 25/61 anonim ***** válasza:
100%

"Őszintén sajnálom, hogy ilyen családotok van." - mi is őszintén sajnáljuk, hogy neked meg ilyen van. Elkérik a megtakarításodat, meg felvetetnek veled hitelt egy szros autóra, miközben volna lehetősége a testvérednek apátok autóját használni.

Jó nagy balek vagy.

2020. aug. 3. 16:43
 26/61 anonim ***** válasza:
89%

Teljesen más az, ha valaki megszorul, kajára nincs pénz, és úgy adsz kölcsön, mint az, hogy hitelre (!!!) veszel neki egy autót. Ne haragudj, de az autó nem létszükséglet. Anélkül is nyugodtan mehet dolgozni, főleg úgy, hogy a szülei autóját is tudja használni. Majd ha esetleg összegyűjt egy bizonyos összeget, amellé beszálhatsz, ha akarsz, de akkor se vegyél föl hitelt neki.

De persze mi vagyunk a hülyék, akik mind azonos véleményen vagyunk, és próbálunk megóvni egy nagyon rossz pénzügyi lépéstől, de persze te tudod.

2020. aug. 3. 17:06
 27/61 A kérdező kommentje:
:D senki nem mondta, hogy hülyék vagytok, csak azt kértem, hogy normális hangnemben, személyeskedés nélkül, objektíven alkossatok véleményt. De néhány embert leszámítva ez nem megy sajnos. Tényleg sajnálom, hogy ennyire korlátoltak, és keserűek vagytok, hogy másképp nem tudtok válaszolni, csak a másik (hozzáteszem ismeretlen) ember sértegetésével együtt
2020. aug. 3. 17:16
 28/61 anonim ***** válasza:
89%
De nem sértegetjük a húgodat, félre ne értsd. De én speciel rengeteg hasonló szituációval találkoztam, és sosem lett jó vége. És főleg, hogy most még munkája sincs, gyakorlatilag semmi biztosítékod nincsen, hogy valaha látni fogod még azt a pénzt. Aztán meg ha később ezen esetleg felháborodsz, akkor meg mindenki más a családban jön azzal, hogy "családtag, ha nem tudja fizetni a hitelt, akkor ne fizesse, az a te dolgod most már". Én is szeretem a testvéreimet, de nem adnék nekik kölcsön, mert ismerem őket, és tudom, hogy nagyon nincsenek tisztában a pénz értékével.
2020. aug. 3. 17:36
 29/61 anonim ***** válasza:
84%

Nem olvastam még el a válaszokat.

Nem vennék fel hitelt SENKINEK AZ ÉGVILÁGON. Ha tudnám/akarnám, odaadnám neki a pénzt, 99%-os bizonyossággal tudva hogy soha nem látom viszont. De hitelt soha de soha nem vennék fel senkinek, és kezességet sem vállalnék.

Azonkívül. Az öcséd egy link alak, még pénzt se adnék neki, akkor se ha tudnék. Még hogy majd akkor keres munkát ha lesz kocsija! Na itt hajtanám el a tudjuk hova. Nem akar ez dolgozni!

Ne hagyd magad hülyére venni, ne vegyél fel neki hitelt!!!

2020. aug. 3. 18:19
 30/61 anonim ***** válasza:
100%

Ha nekem venne fel kölcsönt a tesóm autó miatt, fizetném tuti.

Ugyanakkor sose kérnék ilyet, mindig szeretek a biztosra menni. Legyen saját pénzem mindenre, a felmérülő dolgokra is. Túl lelkiismeretes vagyok ahhoz, hogy mást megkérjek hitelfelvételre.

Visszanézek fél év múlva, hogyan fizet kistesó. Üdv.

2020. aug. 3. 18:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!