Kölcsönkér a testvérem tőlem, de én feltételhez kötném. Szerintetek jogos?
Huszonévesek vagyunk, én már rég dolgozok, elköltöztem otthonról, ő pedig még otthon él, diákhitelből van egy kevéske pénze. Kocsit szeretne, amire tőlem kér pénzt. Persze annyim nekem sincs félretéve, így hitelt kéne felvennem neki. Szívesen adok neki, de ahhoz kötöm, hogy először keressen munkát, mert nem akarom hogy egyik hitelből fizesse a másikat. Ő viszont addig nem akar munkát keresni, míg nincs kocsi, mert azzal akar járni dolgozni. Viszont azt apáék kocsijával is megtehetné, így ezt csak kifogásnak érzem.
Tudom, hogy nem szép dolog feltételhez kötni a segítségnyújtást, de ebben az esetben hiszem, hogy az ő érdekét szolgálja. 23 évesen levelező tagozat mellett szerintem már rég dolgoznia kéne, és segíteni anyáékat. Mit gondoltok? Jogos a kérésem, vagy nem kéne beleszólnom?
:D ez a nap válasza. Az egy dolog, hogy valaki rosszindulatú, de hogy még ennyire paranoiás is legyen... Büszke lehetsz magadra :)
"Őszintén sajnálom, hogy ilyen családotok van." - mi is őszintén sajnáljuk, hogy neked meg ilyen van. Elkérik a megtakarításodat, meg felvetetnek veled hitelt egy szros autóra, miközben volna lehetősége a testvérednek apátok autóját használni.
Jó nagy balek vagy.
Teljesen más az, ha valaki megszorul, kajára nincs pénz, és úgy adsz kölcsön, mint az, hogy hitelre (!!!) veszel neki egy autót. Ne haragudj, de az autó nem létszükséglet. Anélkül is nyugodtan mehet dolgozni, főleg úgy, hogy a szülei autóját is tudja használni. Majd ha esetleg összegyűjt egy bizonyos összeget, amellé beszálhatsz, ha akarsz, de akkor se vegyél föl hitelt neki.
De persze mi vagyunk a hülyék, akik mind azonos véleményen vagyunk, és próbálunk megóvni egy nagyon rossz pénzügyi lépéstől, de persze te tudod.
Nem olvastam még el a válaszokat.
Nem vennék fel hitelt SENKINEK AZ ÉGVILÁGON. Ha tudnám/akarnám, odaadnám neki a pénzt, 99%-os bizonyossággal tudva hogy soha nem látom viszont. De hitelt soha de soha nem vennék fel senkinek, és kezességet sem vállalnék.
Azonkívül. Az öcséd egy link alak, még pénzt se adnék neki, akkor se ha tudnék. Még hogy majd akkor keres munkát ha lesz kocsija! Na itt hajtanám el a tudjuk hova. Nem akar ez dolgozni!
Ne hagyd magad hülyére venni, ne vegyél fel neki hitelt!!!
Ha nekem venne fel kölcsönt a tesóm autó miatt, fizetném tuti.
Ugyanakkor sose kérnék ilyet, mindig szeretek a biztosra menni. Legyen saját pénzem mindenre, a felmérülő dolgokra is. Túl lelkiismeretes vagyok ahhoz, hogy mást megkérjek hitelfelvételre.
Visszanézek fél év múlva, hogyan fizet kistesó. Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!