Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Kölcsönkér a testvérem tőlem,...

Kölcsönkér a testvérem tőlem, de én feltételhez kötném. Szerintetek jogos?

Figyelt kérdés

Huszonévesek vagyunk, én már rég dolgozok, elköltöztem otthonról, ő pedig még otthon él, diákhitelből van egy kevéske pénze. Kocsit szeretne, amire tőlem kér pénzt. Persze annyim nekem sincs félretéve, így hitelt kéne felvennem neki. Szívesen adok neki, de ahhoz kötöm, hogy először keressen munkát, mert nem akarom hogy egyik hitelből fizesse a másikat. Ő viszont addig nem akar munkát keresni, míg nincs kocsi, mert azzal akar járni dolgozni. Viszont azt apáék kocsijával is megtehetné, így ezt csak kifogásnak érzem.

Tudom, hogy nem szép dolog feltételhez kötni a segítségnyújtást, de ebben az esetben hiszem, hogy az ő érdekét szolgálja. 23 évesen levelező tagozat mellett szerintem már rég dolgoznia kéne, és segíteni anyáékat. Mit gondoltok? Jogos a kérésem, vagy nem kéne beleszólnom?

2020. aug. 3. 14:35
1 2 3 4 5 6 7
 1/61 anonim ***** válasza:
99%
Teljesen jogos.
2020. aug. 3. 14:41
 2/61 anonim ***** válasza:
98%

Hitelt nem veszünk fel másnak, testvérnek sem. Ez alapszabály.

Ha talált munkát, már ő is vehet fel magának hitelt. Így a kikötésed után már nem lesz szükség a segítségedre sem.

Ne légy buta.

2020. aug. 3. 14:42
 3/61 anonim ***** válasza:
89%
Családba kölcsön? Soha. Megégettem már magam.
2020. aug. 3. 14:42
 4/61 anonim ***** válasza:
90%
Egyébként én még úgy se vennék fel neki hitelt,ha dolgozna.
2020. aug. 3. 14:47
 5/61 Metionin ***** válasza:
100%
Jogos bár én nem vennék fel hitelt neki.
2020. aug. 3. 14:51
 6/61 anonim ***** válasza:
100%

Egy esetben vennék fel így hitelt tesómnak..

Ha életmentő műtét, kezelés, gyógyszer kellene neki és nincs máshogy lehetőség megoldani.

Kocsira.. ne viccelj már!

És ha te szeretnél valamit, amihez hitel kell?

Vagy ha nem fizeti?

Vagy elveszti az állását...

Vagy nem is lesz állása...

2020. aug. 3. 14:54
 7/61 anonim ***** válasza:
100%

Mondanám, hogy jogos, de ez így, hogy te vegyél fel neki hitelt kocsira úgy, hogy nem is dolgozik, komplett őrültség.

Ne tedd, nagyon meg fogod szívni!

2020. aug. 3. 14:56
 8/61 A kérdező kommentje:
Azt hozzá kell tennem, hogy egyrészt nem vadiúj kocsikat nézeget, kb 1 millióval kéne kipótolnom a saját félretett pénzem. Másrészt meglep, hogy mindenki ennyire bizalmatlan még családtag esetén is. Én hiszem, hogy a család az egyetlen, akikre bármikor számíthatunk. Csak nem szeretném, hogy felelőtlen legyen, mert szerintem még nem érzi a súlyát
2020. aug. 3. 15:08
 9/61 anonim ***** válasza:
100%

És akkor fel ennél olyan embernek hitelt, aki nem érzi ennek a súlyát?

Hidd el, aki szeretne lebeszélni a rokonnak való kölcsönről/főleg hitelről, az tapasztalatból beszél.

2020. aug. 3. 15:11
 10/61 anonim ***** válasza:
100%
Felvennél*
2020. aug. 3. 15:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!