Most én leszek a szemét, ha nem adok kölcsön?
Szép kis testvér
úgy tűnik, már nem az. ő mondta ki..
Ne legyél ostoba. Papírral se adj kölcsön.
SOHA nem látod a pénzed többé.
Tiltsd le és kész. Ezért a családért nem kár.
Ismerek egy ilyen házaspárt, mint a a testvéredék, tanulságos sztori. Örököltek egy nagy pesti lakást, de nekik nem volt elég, mert építkezni akartak nagyobbat. 3 gyerek volt. Eladták az örökölt lakást, abból elkezdték az építkezést. Nyilván nem volt elég a pénz, vettek fel hitelt. Az sem volt elég, kértek kölcsön rokonoktól. Még az sem volt elég, ezért eladták a félkész házat, kifizették a bankot belőle és mentek albérletbe. A rokonokat már nem tudták kifizetni, egyikkel sem tartják a kapcsolatot. A vállalkozásuk, amire nagyképűen elkezdték az építkezést csődbe ment. Apuka azóta (20 éve) nem hajlandó alkalmazottként dolgozni, ezért inkább otthon ül és a gyerekeitől várja a segítséget. A rokonok meg soha többé nem fogják látni a pénzüket.
Ez a sztori nekem nem volt elég tanulópénz, ezért adtam kölcsön a szüleimnek házvásárláskor. Azóta sem láttam a pénzemet, mert hát mi az, hogy a saját családodtól vissza mered kérni. Akárhányszor megemlítem, balhé meg lelki terror lesz belőle. Ennyit a családon belüli kölcsönadásról... Remélem még papírral sem adsz nekik, mert úgy sem fogod visszakapni.
Itt olvastam pár éve: ha egy barátod kölcsön kér tőled és nem adsz, lehet, hogy elveszted a barátod. Ha adsz, akkor elveszted a pénzed is és a barátod is.
Eszedbe ne jusson valami papírban bízni. Azzal még kitörölni sem lehet, mert ahhoz nem elég puha...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!