Most én leszek a szemét, ha nem adok kölcsön?
Eddig mennyit adtál nekik? Ennél többet is, hogy okénak gondolják??
Anyukád nem szokott érzelmileg zsarolni, hogy még te hiszed magad szemétnek??
Nem adnék. Eleve nem is kezdenék el építkezni amíg nincs a kezemben rá a pénz. Szerintem ők semmilyen bankban nem voltak,már az elejétől erre ment ki az egész.
Hiába lesz papírod róla akkor sem biztos,hogy rendesen vissza fogja fizetni. Nem hinném,hogy évekig szeretnél pereskedni.
Egyáltalán honnan tudják, hogy van ennyi pénzed?
Mondhatod, hogy nincs. Vagy volt, de elköltötted. Vagy akár azt is, hogy kölcsönadtad az egyik ismerősödnek. Bármi. Honnan tudják, hogy mennyi pénz van a bankszámládon?
A másik dolog, amit én mindig szem előtt tartok, hogy csak úgy adok kölcsön, és annyit, amennyit örökbe is odaadnék. Ez pénzre, tárgyra, bármire igaz.
Odaadom, és úgy adom oda, hogy magamban lemondok róla. Ha visszakapom, az jó. Ha meg nem, akkor nem fogok cigánykodni senkivel, se futni a pénzem után, mert úgy veszem, hogy megkapta ajándékba.
Nyilván, nem működik ez akárkinél, csak hozzám közel álló embereknél, és nem nagy összegeknél.
A te esetedben biztosan nem adnék egy fillért sem. Már csak az eljárás miatt is. A hátad mögött kitervelték, és kész helyzet elé állítanak? Anyukád végezze a kellemetlen részt? Úgy gondolják, nekik ez jár? Hát nem. Ez családban sem elfogadott viselkedés.
Mondd nekik, hogy pénzt sajnos nem tudsz adni, tanácsot annál inkább: adják el a lakásukat és finanszírozzák abból az építkezést. Vagy menjenek ők is külföldre dolgozni.
5 millát kérni pofátlanság. Veled mi lesz, ha esetleg hirtelen lebetegszel, baleset ér, vagy elveszíted a munkád? Meg egyébként is..én biztos elhajtanám őket.
Eszedbe ne jusson! Soha nem adnák meg, hivatkoznának a gyerekre, nehéz helyzetükre, mittudomén mire. Nem azért dolgozol, hogy mások felelőtlenségét helyrehozd. Csináljanak amit akarnak, nem a te dolgod. Ha megharagszanak, annyi baj legyen.
73N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!