Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Évek óta otthon fetrengő...

Évek óta otthon fetrengő testvérrel mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés

24 éves, semmit se csinál, szó szerint. Csak itthon van, gépezik, alszik, eszik, tv és kb ennyiből állnak a napjai.Tesómról van egyébként szó és anyámékat láthatóan nem érdekli a dolog.

Van egy szakmája (érettségi nincs) de abban sem volt hajlandó az évek során munkát keresni, mert állítása szerint itt a régióban nem "piacképes" és túl nehéz benne melót találni. Nem is dolgozott soha életében semmit, úgyhogy sok választási lehetősége nincs, de gyárba, üzletekbe meg nem hajlandó elmenni, mert ő "többre hivatott".

Alapvetően nem érdekelne, hogy anyámék egész életében eltartják majd, de én is itthon lakom még és tőlem meg rendszeresen elvárják, hogy fizessem az ő baromságait. Anyám konkrétan megkért rá, hogy a jogosítványába beleadjak, aminél azt hittem hülyét kapok. Miért kéne nekem egy semmittevő felnőtt ember kiadásait finanszírozni?? Persze ha ezeket szóvá teszem, akkor én vagyok a szemét.

Mit tudnék tenni, hogy ez a helyzet változzon? Anyámékkal már sokszor próbáltam beszélni, de teljesen hatástalan.

tegnap 22:48
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

"Mit tudnék tenni, hogy ez a helyzet változzon?"

Semmit.

"Anyámékkal már sokszor próbáltam beszélni, de teljesen hatástalan."

Hagyod a bagázst a francba. Nem tudom mennyire függsz te tőlük, de később mi lesz, ha párod, családod lesz? Lesz egy plusz gyereketek, aki el kell tartani?

tegnap 23:12
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Amint tudsz, költözz el tőlük, és minimalizáld velük a kapcsolatot. Anyád talán majd rájön, hogy a drága fiacskája addig fog jóllakottan és melegben élni, amíg ők (a szüleitek) élnek. Utána kb. éhen fog halni a fűtetlen házban.
tegnap 23:16
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem adnék egy vasat sem egy ilyen parazitának!

A szüleid balekok- már bocs. Azt hiszik, hogy ezzel támogatják a tesódat, holott pont az ellenkezőjét érik el vele. Egyre nehezebb lesz neki munkát találni, és ők sem lesznek mindig mellette, hogy pénzeljék. Kb. arra készülnek, hogy egy nap majd te átveszed az ő szerepüket és te leszel az eltartója.

Én elköltöznék.

tegnap 23:23
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Hát ne fizess! Megnevelni nem tudod. És előre tisztázd velük, hogy te biztosan nem fogod eltartani, tudjon róla.
ma 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!