Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tehetek ebben a szorult...

Mit tehetek ebben a szorult helyzetben?

Figyelt kérdés

Mit tegyek egy olyan családban, akik gúnyolnak, parodizálnak és egyebek amikor mondok valamit? Anyagilag rosszul állunk, ezért többször megkértem a testvéreimet, hogy ne fél óráig fürödjenek, még 15 percig mossák a hajukat mindennap, és így tovább, de nemhogy megértenék, gúnyolnak, és az állatoknak is elkezdik mondani, hogy "hé macska, nem érted, hogy spórolni kéne a vízzel és árammal?" (Ez egy szebb megjegyzés.) Mindketten felnőttkorúak, 18 és 23 évesek.

Az élet és család minden területén gondok vannak, és úgy érzem, hogy felesleges megszólalnom, úgy sem érdekli őket semmi, ők úgy is mindent jobban tudnak.

2023. jún. 29. 11:24
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Szorítkozz velük szemben a minimális kapcsolattartásra!
2023. jún. 29. 11:31
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Te tartod el oket?
2023. jún. 29. 11:50
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Irigyellek a szerencsés helyért ahol laksz, hogy szinte ingyen van a víz.

Nálunk 800Ft/m3 az ára, csatornával együtt. Ketten vagyunk és nem pazarolunk, mégis minimum 5000 a havi vízfelhasználásunk, ami lehet, hogy egyeseknek semmiség, de nálunk bizony számít.

Kérdező!

Jogosan kérdezték előttem, hogy te tartod el a testvéreidet, vagy mindegyik fizeti a rezsi ráeső részét?

Gondolom szülők is vannak, bár erről nem írtál, de a testvéreidről többesszámban beszélsz, ezért feltételezhető, hogy minimum 3-an vagytok.

Azért 2 nyugdíjból és 3 keresetből még manapság sem kell éhen halni és ha a szülők nem morognak a vízhasználat miatt, akkor neked hiba rendezkedned, még ha igazad is van.

Nem a te dolgod a testvéreid nevelése, hagyd ezt a szüleidre!

2023. jún. 29. 12:29
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok

Hova tűntek a válaszok?

Mert így aztán az én válaszom első fele értelmetlennek tűnik.

(Mondjuk én semmi olyan választ nem láttam, amit a fórum szabályzatának megsértése miatt törölni kellet volna, de mindegy!)

2023. jún. 29. 12:34
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Ki fizeti a rezsit?

Ha a szüleitek, akkor az a kérdés, ők mit szólnak ehhez. Egyébként, ha valaki tovább ül a kád vízben, attól nem fogyaszt több vizet, csak tovább foglalja a fürdőszobát.

2023. jún. 29. 12:47
 6/21 anonim ***** válasza:

Törlik azt, amiről azt hiszik, hogy nem hasznos :D

Én is jártam már úgy, hogy törölték, meg ki is akartak tiltani, mert valaki állandóan kérdést írt ki, hiába lett jelentve a kérdés, csak a válaszokat törölték.

2023. jún. 29. 12:47
 7/21 A kérdező kommentje:

Átfutottam a válaszokat és köszi, később részleteswbben fogok írni erről, de most néhány infót megosztok, ami fontos lehet:

En fizetem a rezsit, a testvéreim nem dolgoznak, és zuhanyzónk van.

2023. jún. 29. 12:54
 8/21 anonim ***** válasza:
0%
Ezek az illetők biztos nők.
2023. jún. 29. 12:55
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha te fizeted a rezsit, akkor ezen valahogy változtatni kell. Mondjuk eleve nem értem, mert felnőtt testvéreidet abszolút nem kötelességed eltartani.

Én a helyedben inkább elköltöznék, aztán valahol máshol fizetném csak magamra, minthogy két ingyenélő felnőtt ember még velem gúnyolódjon, mikor belőlem élnek.

2023. jún. 29. 13:14
 10/21 anonim ***** válasza:
68%

Alapban nem értem!

Miért csak te fizeted a rezsit?

Cserébe ők meg etetnek, vagy mi?

Na jó, én megvárom a beígért későbbi kifejtésedet, mert erre így totál értelmetlen reagálni.

2023. jún. 29. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!