Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Le kellene mondanom az orokseg...

Lachesys kérdése:

Le kellene mondanom az oroksegrol a (fel)noverem javara?

Figyelt kérdés

a sztori: en 26 vagyok, anyam 10 eve meghalt, ekkor apam (anyam utolso keresere) a lakasbol az o reszet meg anya halal elott anya nevere iratta. igy mikor anya meghalt, en lettem a lakas tulajdonosa.

van apanak egy masik gyereke, o most ~50 eves, aki igy a lakasbol nem orokolt. apam nem mondta el neki ezt, amin en elegge meglepodtem... nincs amugy koztunk harag, de nem vagyunk testveri viszonyban, nem egyutt nottunk fel, kb egy ismeros nekem a noverem.

ezen kivul 6 millio ft maradt apa utan meg, amit felesben orokolnenk. a noverem azt szeretne, hogy mondjak le a penzrol hisz a lakas az enyem. en eleinte hajlottam erre, de azert eleg csunya megszolalasai voltak (pl apam halala napjan mar mondta, h akkor a lakast majd eladom es kifizetem ot, stb, eleg kinos volt megmondani h az en nevemen van.) egyreszt van baratom aki azt mondja legyek nagyvonalu hisz a lakas az enyem, de noverem viselkedese felcsheszett oszinten szolva.... nem en tehetek rola h igy alakult... es amugy nem is nagyon hivta apamat, hetente egyszer fel orara. beugrottak, de soha egy huslevest, egy sutit nem hozott apamnak. nem tudom :(

2020. júl. 15. 15:02
 131/147 A kérdező kommentje:
igen, kb 2 eve kisirtam apamtol h az en szamlamra jojjon az arvasagi, mert untam h meg fagyira is tole kell penzt kernem. igy lett 30 ezer amibol gazdalkodhattam egy honapban. ha szeretnetek akar be is tudom fotozni a hatarozatot.
2020. júl. 16. 18:52
 132/147 A kérdező kommentje:
de nyilvanvaloan amit addig kaptam felretette, es ha nem nezzuk az egyetem alattit, amig 18 lettem addig is eltelt 3 ev.
2020. júl. 16. 19:01
 133/147 anonim ***** válasza:
68%
Kerdezo,ne huzd fel magad ezeken a valaszokon,direkt provokalnak,mert csak ennyi oromuk van az eletben,vagy ok maguk is ilyen elso hazassagbol valo irigy kis gorcsok.Apad arra hagyta a hazat akire akarta.Ha ugy dontott volna,hogy a macskajara hagyja,akkor is az lett volna a vegso akarata,amit illik tudomasul venni.Jol is neznenk ki,ha az orokhagyo akaratat mindenki figyelmen kivul hagyna,a vegrendeletet lesz*na,csak mert valakinek nem a szaja ize szerinti az abban foglaltak.A novered meg amolyan az anyjat ket fillerert elado penzehes nonek tunik.Nagyon sajnalhatta az apjat,aki meg ki sem hult de mar arulta volna a hazat.Gusztustalan egy no.Add oda neki a penz felet ha nagyon vergodik,aztan tobbe ra se nezz.Ne legyen lelkifurdalasod.
2020. júl. 16. 19:02
 134/147 anonim ***** válasza:
4%
Jaja, ne lőcsölje rád a felelősséget, ez igaz. Viszont azé elég gáz, hogy hát ő gerinctelen volt, akkor most te miért legyél korrekt. Persze, hogy nem leszel. Olyan vagy, mint a szüleid. Lehet, hogy a nővéred is egy pénzéhes liba, de te is, meg néhai édesanyád is. Apád meg jellemtelen. Ennyike.
2020. júl. 16. 19:52
 135/147 A kérdező kommentje:
igen. miert legyek azzal korrekt, aki amikor kertem tole valamit ami neki semmibe nem fajt volna, huzta a szajat? de ha allatsitter kellett jo voltam. es jah, masfel milliot a nagyapam hazabol es legalabb meg 1 milliot amit 18 eves koromig gyujtott apam iratokkal bizonyitva siman kivehetnek meg a penzbol. ezt miert is kene neki adnom?
2020. júl. 16. 19:57
 136/147 anonim ***** válasza:
14%

vedd ki, Kérdező!

a továbbiakban pedig: bármerre is mész, jár békével

2020. júl. 16. 20:14
 137/147 anonim ***** válasza:
35%

Ne húzd fel magad ezeken a hozzászólókon, ide a rozsdás bökőt, hogy ők egy fillért sem adnának ki a kezükből a kötelezőn kívül, ha a helyedben lennének.

Itt nagy a szájuk, mert nem az ő pénzükről és bőrükről van szó.

Egy forintot se engednének el, nemhogy még a lakásuk felét meg nem tudom mit odaadnának egy rokonnak. Merthogyerkölcs...Nehogy elhidd.

2020. júl. 17. 09:16
 138/147 anonim ***** válasza:
67%
Kérdező, nézz utána az osztályra bocsátásnak, vagy kérdezz meg egy ügyvédet, nehogy meglepetés érjen. Itt a gyakorin a legtöbb válaszolónak fogalma sincs a jogról, csak harsogja, amit az igazságérzete meg a saját logikája diktál.
2020. júl. 17. 12:43
 139/147 A kérdező kommentje:
tobb mint 10 eve tortent ezert se osztalyrabocsatas se kotelesresz nem merul fel.
2020. júl. 17. 13:31
 140/147 A kérdező kommentje:
plusz osztalyra bocsatani mae azert sem kell, mert nem nekem ajandekozta apam hanem anyamnak, es en anyam utan orokoltem.
2020. júl. 17. 13:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!