Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Le kellene mondanom az orokseg...

Lachesys kérdése:

Le kellene mondanom az oroksegrol a (fel)noverem javara?

Figyelt kérdés

a sztori: en 26 vagyok, anyam 10 eve meghalt, ekkor apam (anyam utolso keresere) a lakasbol az o reszet meg anya halal elott anya nevere iratta. igy mikor anya meghalt, en lettem a lakas tulajdonosa.

van apanak egy masik gyereke, o most ~50 eves, aki igy a lakasbol nem orokolt. apam nem mondta el neki ezt, amin en elegge meglepodtem... nincs amugy koztunk harag, de nem vagyunk testveri viszonyban, nem egyutt nottunk fel, kb egy ismeros nekem a noverem.

ezen kivul 6 millio ft maradt apa utan meg, amit felesben orokolnenk. a noverem azt szeretne, hogy mondjak le a penzrol hisz a lakas az enyem. en eleinte hajlottam erre, de azert eleg csunya megszolalasai voltak (pl apam halala napjan mar mondta, h akkor a lakast majd eladom es kifizetem ot, stb, eleg kinos volt megmondani h az en nevemen van.) egyreszt van baratom aki azt mondja legyek nagyvonalu hisz a lakas az enyem, de noverem viselkedese felcsheszett oszinten szolva.... nem en tehetek rola h igy alakult... es amugy nem is nagyon hivta apamat, hetente egyszer fel orara. beugrottak, de soha egy huslevest, egy sutit nem hozott apamnak. nem tudom :(

2020. júl. 15. 15:02
 101/147 anonim ***** válasza:
25%

amit az apa tett, az is etikátlan.

na de ő ugye a saját vagyonával azt tesz még az életében, amit akar..

2020. júl. 15. 22:11
 102/147 anonim ***** válasza:
87%

miért etikátlan az h az apa a saját életében a saját vagyonával rendelkezik????

te is azt és úgy költöd el ahogy akarod nem kell beszámolnod róla senkinek sem, nincs elszámolási kötelezettség a rokonságod felé, egyedül max a házastársad felé van - lévén közös vagyon

na szép h itt egyesek már az ökökadó halála előtt a vagyonával akarnak rendelkezni és osztják az észt. az örökadó így látta jónak így tett ebbe beleszólása nincs másnak. sem etikailag sem morálisan nincs köze ehhez másnak.

pont!

A Kérdező ha bizonyítani tudja h az árvaellátása és egy régebbi öröksége is benne van abba a 6 millióban akkor azt jogosan veszi ki belőle hiszen az az ö magánvagyona. a maradék felére tarthat igényt a nővér.

Kíváncsi vagyok h ha a saját életükben történik ez meg vajon úgy cselekednek ahogy itt tanácsolták ? Kötve hiszem! Hiszem más életébe osztani az észt az egyszerű de ha ebbe a helyzetbe kerül valaki akkor jó szokás szerint védi "jogosan" az érdekeit.

2020. júl. 16. 05:32
 103/147 anonim ***** válasza:
60%
Nem olvastam végig az összes választ, de! Kérdező oda ne add az egész pénzt. A lakás a Te nevedre került apád halála előtt jóval. Ahhoz a féltesónak semmi köze és pont. Egyedül a pénz felére tarthat igényt. Az a barátod aki meg azt javasolja hogy add oda az egész pénzt, na az ilyen nem igazi barát, ki kellene takarítani az életedből.
2020. júl. 16. 09:08
 104/147 anonim ***** válasza:
15%
Azért szerintem meg elég gáz, hogy anyád kiforgatta előre az örökségéből, pedig ő is ugyanolyan gyereke apádnak, mint te. Neki mégsem jár annyi.
2020. júl. 16. 12:10
 105/147 anonim ***** válasza:
11%
104-es, ne erőlködj, itt már eldöntetett. Első asszony gyereke nem annyira értékes....
2020. júl. 16. 12:18
 106/147 anonim ***** válasza:
40%
Ha neked fontos egy elhunyt végakarata, akkor aszerint jársz el. A végakarat itt egyértelmű: neked akarta hagyni, téged illet. Ne mondj le róla, hidd el, oka van mindennek.
2020. júl. 16. 14:36
 107/147 anonim ***** válasza:
64%
Ne adj neki semmit, nem úgy viselkedik, ahogy testvérhez illő, nem érdemli meg.
2020. júl. 16. 14:40
 108/147 anonim ***** válasza:
18%
Mire fel viselkedne úgy? Hát ha ilyet megcsinált az új asszonyka, hogy szült a papónak egy új gyereket, a régit meg kiforgatta abból is ami járt volna, akkor te mennél oda nyalizni a helyében? Biztos szívesen volt látva ott bármikor, amíg élt a kérdező anyja...
2020. júl. 16. 14:47
 109/147 anonim ***** válasza:
41%

jajaja. igazad van

25 éves volt a nagylány, amikor húga született. biztos szívesen volt látva a hasonló korú asszonyka által...

2020. júl. 16. 14:51
 110/147 anonim ***** válasza:
55%
amúgy ezt tényleg be fogom linkelni minden olyan komment alá, ami azt bizonygatja, hogy a férfiaknak akárhány évesen lehet gyereke... most látjuk, mennyire jó, amikor hetvenvalahány évesen azon kell aggódni, hogy elérted az átlag élettartamot, de a gyereked még nem áll meg a saját lábán.
2020. júl. 16. 14:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!