Le kellene mondanom az oroksegrol a (fel)noverem javara?
a sztori: en 26 vagyok, anyam 10 eve meghalt, ekkor apam (anyam utolso keresere) a lakasbol az o reszet meg anya halal elott anya nevere iratta. igy mikor anya meghalt, en lettem a lakas tulajdonosa.
van apanak egy masik gyereke, o most ~50 eves, aki igy a lakasbol nem orokolt. apam nem mondta el neki ezt, amin en elegge meglepodtem... nincs amugy koztunk harag, de nem vagyunk testveri viszonyban, nem egyutt nottunk fel, kb egy ismeros nekem a noverem.
ezen kivul 6 millio ft maradt apa utan meg, amit felesben orokolnenk. a noverem azt szeretne, hogy mondjak le a penzrol hisz a lakas az enyem. en eleinte hajlottam erre, de azert eleg csunya megszolalasai voltak (pl apam halala napjan mar mondta, h akkor a lakast majd eladom es kifizetem ot, stb, eleg kinos volt megmondani h az en nevemen van.) egyreszt van baratom aki azt mondja legyek nagyvonalu hisz a lakas az enyem, de noverem viselkedese felcsheszett oszinten szolva.... nem en tehetek rola h igy alakult... es amugy nem is nagyon hivta apamat, hetente egyszer fel orara. beugrottak, de soha egy huslevest, egy sutit nem hozott apamnak. nem tudom :(
Magyarul megloptátok és pont az örökséggel. és megint a biblia.
Hallottál 2x-es családi átokról-élő példái vagytok.
Nincs új a nap alatt, és még mondja azt valaki, hogy az ember nem a saját élete kovácsa-egy szeget ki is lehet venni a koporsóból, de bele is lehet tenni. Ti az utóbbiak vagytok.
Ha jól értem ez a szüleid közös lakása volt, ahol te nőttél fel. Az idősebb testvérnek ehhez semmi kötődése.
Ő majd azt örökli, amit az anyukája hagy rá. Te se fogsz abból kapni.
A pénz felét adnám, ahogy hivatalosan is jár.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!