Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Le kellene mondanom az orokseg...

Lachesys kérdése:

Le kellene mondanom az oroksegrol a (fel)noverem javara?

Figyelt kérdés

a sztori: en 26 vagyok, anyam 10 eve meghalt, ekkor apam (anyam utolso keresere) a lakasbol az o reszet meg anya halal elott anya nevere iratta. igy mikor anya meghalt, en lettem a lakas tulajdonosa.

van apanak egy masik gyereke, o most ~50 eves, aki igy a lakasbol nem orokolt. apam nem mondta el neki ezt, amin en elegge meglepodtem... nincs amugy koztunk harag, de nem vagyunk testveri viszonyban, nem egyutt nottunk fel, kb egy ismeros nekem a noverem.

ezen kivul 6 millio ft maradt apa utan meg, amit felesben orokolnenk. a noverem azt szeretne, hogy mondjak le a penzrol hisz a lakas az enyem. en eleinte hajlottam erre, de azert eleg csunya megszolalasai voltak (pl apam halala napjan mar mondta, h akkor a lakast majd eladom es kifizetem ot, stb, eleg kinos volt megmondani h az en nevemen van.) egyreszt van baratom aki azt mondja legyek nagyvonalu hisz a lakas az enyem, de noverem viselkedese felcsheszett oszinten szolva.... nem en tehetek rola h igy alakult... es amugy nem is nagyon hivta apamat, hetente egyszer fel orara. beugrottak, de soha egy huslevest, egy sutit nem hozott apamnak. nem tudom :(

2020. júl. 15. 15:02
 121/147 anonim ***** válasza:
0%
Nézd kérdező, sok olyan dolgot írtál le, ami egyértelműen nem történt meg. Kicsit figyelmesebben olvas valaki más is, rögtön rájön.
2020. júl. 16. 17:57
 122/147 A kérdező kommentje:
oke, mi nem tortent meg szerinted? egyedul apam korat irtam el, 67 volt mikor anyam meghalt. de hallgatlak mi nem tortent meg, esetleg szemelyesen is talalkozhatunk, legalabb a szemembe mondd h hazudok, a neten konnyu vagdalkozni.
2020. júl. 16. 18:16
 123/147 anonim ***** válasza:
26%
Ide kiírtad, innentől vállald s véleményeket is. Anyád számító volt, mert kiforgatta apád másik kölykét, apád meg gerinctelen, mert hagyta. Te meg az ő természetüket örökölted, úgy látom. A nővéred helyében, én sem futkostam volna oda, ahol így szarba se vesznek.
2020. júl. 16. 18:21
 124/147 A kérdező kommentje:
jo, akkor ennyi erovel a lakasert se futkosson ha apamra se volt kivancsi, hogy hasonlo stilusban irjak mint te. akkor is kigyot bekat kiabalnatok ram ha minden penzt nekiadnek. gondolom ti meg az erkolcs bajnokai vagytok, nyilvan azert igy elitek ki magatokat, hogy halott embereket gyalaztok az interneten.
2020. júl. 16. 18:24
 125/147 anonim ***** válasza:
15%
Apád nem volt kíváncsi előbb, amikor hagyta anyádnak kisemmizni. Járt volna neki a lakásból.
2020. júl. 16. 18:31
 126/147 A kérdező kommentje:
ezt a noverem nem tudta (allitasa szerint), en meg nem tudtam hogy nem tudja. igy sem volt apamra kivancsi. de mikor meghalt az elso volt h emlegette az orokseget. micsoda veletlen.
2020. júl. 16. 18:33
 127/147 anonim ***** válasza:
16%
De baszki. Érezte, hogy nem kívánatos. Nem látták szívesen. Én se sírnék ilyen után. De gondolom nem hitte, hogy ennyire gerinctelenek voltak, hogy kitúrták. Oszt mégis. Ne magyarázd a bizonyítványt. Vele kicsesztek, az ő sztorijában bizony ők voltak a rossz emberek.
2020. júl. 16. 18:40
 128/147 A kérdező kommentje:

nekem soha semmi bajom nem volt a noveremmel. miert lett volna nem kivanatos? nem kotodtem hozza, de nem is utaltam. apam meg miert ne latta volna szivesen. minden karacsonykor 50 ezreket kaptak az unokaval. nem nem sajnalom ezt a penzt, apam penze volt, nekem ez termeszetes volt. de noverem meg meglepodott hogy en nem ugy vagyok itthon tartva h amit akarok az van. kaptam az arvasagit anyam utan, amibol kifizettem a berletem, teloszamlam, stb. apam etellel es lakhatassal tudott tamogatni es ruhazkodasban segitett. de nem jartam fancy helyekre, noverem meglepodott mikor mondtam h en majd max akkor megyek lovagolni veluk ha lesz sajat fizetésem, hiszen apam nem finansziroz nekem ilyen luxus kiadasokat.

hagyjuk ezt h nem kivanatos volt. apam orult volna ha jon, es oszinten en is jobban orulnek, ha irt volna egy vegrendeletet h jo akkor a penz legyen a novereme. legalabb tiszta helyzet lenne. szerintem nem ram kellett volna locsolni hogy oldjam meg amit o elrontott. de igy alakult, a noverem meg a viselkedesevel mindent csinalt eddig is es most is csak azt nem hogy en legyek kedves es nagyvonalu.

2020. júl. 16. 18:47
 129/147 anonim ***** válasza:
38%
Khm, korábban még azt írtad, apad félre tette neked az árvaságit, az is benne van a 6 millióban. Látod, ezért nem kell kamuzni, mert belezavarodsz.
2020. júl. 16. 18:49
 130/147 anonim ***** válasza:
33%

"megkapja a pénz felét (pedig még ezt is ha akarnám kevesebb lenne, mert abban a pénzben benne van annak a háznak az ára amit az anyai nagyapámtól örököltem, és az árvasági amit apám nekem gyűjtött)...."

"kaptam az arvasagit anyam utan, amibol kifizettem a berletem, teloszamlam, stb"

Ennyi, mese vége

2020. júl. 16. 18:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!