Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért ilyen velem a testvérem?

Miért ilyen velem a testvérem?

Figyelt kérdés

A testvérem bölcsész, germanisztikát tanul, idősebb, mint én. Én vagyok a fiatalabb, én még rég közepsuliban voltam, mikor ő már egyetemen. Kiskoromban nagyon szerettem versenyezni, sok versenyt megnyertem történelemből, matekból vagy épp fizikából, németből. A tesóm nagyon jó volt németből, de versenyeken se nagyon járt, és mikor ment is, általában 4-10. helyezéseket ért el. Mivel a szüleim nem beszélnek egyetlen idegennyelvet sem, így ők valami csodának tartották, hogy a tesóm megszólal németül. És elkönyvelték, hogy ő az okos, a "penge", én pedig lassabb felfogású vagyok, de szorgalmasabb. Nem tudom, ezt miből szűrték le, hiszen nem csak 1 tárgyból versenyeztem, a versenyeket zsinórban nyertem,nekem is volt nyelvvizsgám, OKTV-n is részt vettem, németből is, ellenben a tesómmal.

Középsuli után fogorvosi egyetemre mentem. A szüleim nagyon büszkék lettek rám, apa mindenkinek elmondta. A vizsgákon jól teljesítettem, és ha otthon meséltem róla, mert apa kérdezte, akkor a tesóm mindig terelte a szót meg sóhajtozott. Viszont ha ő mesélt valamit valamilyen vizsgájáról, azt mindenkinek tátott szájjal kellett hallgatnia, mert megsértődött, ha valaki nem őt figyelte. Vagy valamikor amikor mondtam valami egyetemi dolgot, akkor úgy tett, mintha nem is hallaná, beszélt velem párhuzamosan másról. Egyszer apa a leletében megkérdezett tőlem egy latin szót, én azt elmondtam neki, aztán mondtam még egy másik ehhez hasonló vicces latin szót, erre a tesóm azt mondta: hú, de jó neked. Meg mikor egyik csoporttársamról meséltem hogy milyen ügyes, akkor tesóm mondta hogy "oda ne rohanjak", bezzeg mikor ő beszél valamelyik szaktársáról, akkor ha ilyet be mernék szólni, mint ő nekem, kitörne a 2 napig tartó vita.Azt is sérelmezte, hogy amikor apukám iszik egy kicsit, mindig az orvoslás a téma. Miért akarja azt, hogy őt mindenki meghallgassa, de mikor én mondanék valamit, akkor legszívesebben elnyomna?

19/L

2020. máj. 28. 15:39
1 2 3
 1/29 A kérdező kommentje:
Soha nem vágtak fel egy eredményemmel sem, direkt nem beszélek a jegyeimről sem, csak akkor ha szüleim kérdezik, mégis megkapom a tesómtól, hogy én milyen öntelt vagyok stb. Mikor nem is lehet vele beszelgetni, mert ki sem jön a szobájából, mikor otthon van. És akkor miből szűri le, hogy öntelt vagyok? Soha nem beszélek magamról..teljesen általanos dolgokról, és ő amellett is elbeszél
2020. máj. 28. 15:40
 2/29 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem te is pontosan ezt csinálod, másképp fel se tűnne a tesód figyel-e vagy sem, de te ennyire ki vagy hegyezve a reakciójára mert ennyire fontosnak tartod a mondandód. Neki meg a sajátja ennyire fontos. Nincs ezzel baj. A testvérek versengenek. Majd kinövitek, de addig próbáld meg inkább vele és nem a háta mögött kibeszélni a dolgokat. Nálunk is ez volt tiniként, aztán rájöttünk, hogy barátokként erősebbek vagyunk, mintha egymással hadakozunk állandóan.
2020. máj. 28. 15:43
 3/29 A kérdező kommentje:
Én meghallgatom, amit ő mond, mert egyszer apa véletlenül nem rá nézett, mikor beszélt, és torka szakadtából üvöltött, hogy őt lesz*rják. Az ilyen reakciót nem nehéz észrevenni. És pont az ilyen konfliktusok elkerülése miatt nem szoktam úgy viselkedni, ahogyan ő.
2020. máj. 28. 15:47
 4/29 A kérdező kommentje:
Meg 1 nagy különbség van: én mindig reagálok a mondandójára és kérdezem hogy ki tudja fejteni, tehát hogy érezze hogy figyelek rá. Ellenben ő gyűlöli ha az én orvosis dolgaimról van szó, de én órákig hallgassam, hogy hogy készül a nemetbeadandó
2020. máj. 28. 15:49
 5/29 anonim ***** válasza:
40%
Tehát te sem szívesen hallgatod őt csak úgy teszel. A különbség köztetek, hogy ő nem játsza meg.
2020. máj. 28. 15:55
 6/29 A kérdező kommentje:
Én szívesen meghallgatom. Csak sokszor már unom, hogy én minsig mindent meghallgatok, és már előre tudom, hogy őt az enyém nem dogja érdekelni...
2020. máj. 28. 16:01
 7/29 anonim ***** válasza:
37%
Gondolom a tesódba jól belenevelték hogy ő az első, a lánynak meg kuss a neve. Sok ilyen van.
2020. máj. 28. 16:21
 8/29 anonim ***** válasza:
16%
Ugyanazt csinálod, mint a testvéred, csak te nem vállalod fel és nem is veszed észre... végig csak arról írsz, hogy te mennyivel különb vagy, mint ő.
2020. máj. 28. 16:43
 9/29 A kérdező kommentje:
Az utolsó nagyon ellenem van :D remélem, még alászól.vagy 6x
2020. máj. 28. 16:55
 10/29 A kérdező kommentje:
Mármint a 8/10-es anonim
2020. máj. 28. 16:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!