Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mi lehet ennek az oka?

Mi lehet ennek az oka?

Figyelt kérdés

Üdv!

Van egy féltestvérem. Egy az anyánk. Együtt élünk még. Sajnos rengeteg a korkülönbség köztünk. Konkrétan 15 év.

Az apja itt hagyta, elváltak anyámmal kb 2 éve.

Ő most elsős, de én nem igazán tanulok vele. Pont azért mert nem szeretek egy légtérben lenni vele. Nem szeretem ha megölel vagy ha puszit akar adni. Irritál nagyon sokszor a jelenléte. Sajnos elég neveletlen, szófogadatlan. Nagyjából olyan mintha ő lenne itthon a főnök. Anyám sokat dolgozik, így neki ideje sincs arra hogy nevelje. Mamánkkal van a legtöbb időt, de vele nagyon rossz és kihasználja ahogy csak tudja. Igazából gonosz vele, szó szerint..

Kisebb korában se szerettem vele játszani vagy bármi egyéb. Nem is tettem.

Úgy érzem, hogy semmilyen érzést nem tudok felé kimutatni azon kívül, hogy gyakran irritál és nem akarok a közelében lenni.

Ha megkérdezi anyám, hogy szeretem e, azt mondom persze, de nem gondolom komolyan..

Lehet ennek az oka az, hogy olyan sok év van közöttünk?

Vagy éppen még az is lehet, hogy nagyon rossz tulajdonságai vannak és egy igazán visszataszító gonosz gyerek lett belőle?

Biztos amúgy velem van a baj amiért nem foglalkozom vele, stb, stb.

2020. febr. 3. 20:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem téged kellene zsarolgatni érzelmileg, hanem az anyukátokat, aki szarik rá. Nem te tartozol érte felelősséggel, hanem a szülei. Nekem sem lenne kedvem egy neveletlen, szemtelen testvérhez, neked is csak egy életed van, a sajátod. Ez nem jelenti azt, hogy nem sajnálatra méltó a gyerek, sérült szegény lelke, azért viselkedik így. Ezt az anyjának és az apjának kellene helyre tenni, a kérdezőnek is több kedve lenne utána hozzá, úgy gondolom.
2020. febr. 4. 12:30
 12/13 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy 22 évesen nyugodtan el lehet már otthonról költözni.
2020. febr. 4. 13:06
 13/13 A kérdező kommentje:

12.

Képzeld nem olyan egyszerű 22 évesen elköltözni otthonról.

Szakmát tanulok, de csak hétvégén van iskola. Nem könnyű ám olyan munkahelyet találni ami hétfőtől péntekig van..

Arról ne is beszéljünk, hogy mi mennyibe kerül.(Albérlet, autó, élelmiszerek, ruházat.. A saját lakás vagy ház meg még évekig szóba se jöhet, mert röhejesen drágák..)

2020. febr. 4. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!