Mit csináljak, ha a férjem felnőtt gyerekei féltékenyek a 2 éves kislányomra?
Kérdező! Végigfutottam, a te válaszaidat pedig rendesen elolvastam.
43 éves nő vagyok. Amikor 13 voltam, apámnak lett egy élettársa, attól egy félhugom. Soha az életben nem éltünk együtt a "hugommal". Apám tolta a egészet, meg az ő családja, hogy muszáj szeretnem, meg jóba lenni, meg kedvesnek. Amikor megtudtam, hogy gyerekük lesz, megfordult bennem a kés, a 13 évesben, és átbőgtem egy éjszakát, pedig az anyámmal már régen nem volt együtt az apém.
Utána vagy 20 évet vettek el az életemből a "kapcsolattartással" és egyebek. Apámmal beszélek, a hugommal nem. Jelenleg.
Tudod mit? Szeretet nem lehet kikényszeríteni, ezt jól jegyezd meg!! Ezt örök életedre jegyezd meg.
Tudtad, hogy van már gyereke a férjednek? Igen. Mit vártál? Sose lesz olyan, mintha édestestvérek lennének! Soha. Mert nem azok. Valamint az anya személye egy erősebb kötelék. A közös anya személye. Pont.
Szerinted én nem szeretnék ideális családi kapcsolatot? Nemcsak rajtam múlt, hanem az apámon is, és ezt a hugom is megmondta. Továbbá őrajta is múlt.
Becsapják az egy éves gyerekedet? Milyen módon? Amikor a szomszédasszony gügyög egy sort az egyéves gyereknek, ő nem csapja be? Kedves hozzá, de van neki sajátja. Mi ebben a becsapás?
Örüljél, hogy jópofát vágnak, mikor odamennek hozzátok. Az apjuk miatt mennek, nem miattad, hidd el.
Elfogadták az apjuk döntését, az új életét, és ELFOGADTAK TÉGED IS! Talán méltóztassad ezt értékelni, mert ők sem kötelesek még veled sem normális kapcsolatot tartani. Sőt, szét is fúrhattak volna téged a férjeddel.
Az apjukhoz kötődnek és ennyi. Pár év és saját családjuk lesz, addig a férjed tudja élvezni azt, hogy a három gyerekét együtt lássa egy nyaraláson, mert utána nem fognak veletek mászkálni túlzottan, mert lesz saját feleségük/férjük/gyerekük, azaz saját családjuk. Amikor ez meglesz, akkor meg majd másabb lesz a viszony, még lehet, javul is.
Ja, ugyanúgy szükségük van az apjukkal való kapcsolatra, a férjednek, a gyerekeivel való kapcsolatra. Te meg békéljél meg ezzel, mert ez ebben a szituációban egy teljesen normális emberi viselkedés a két másik "gyerektől" , inkább fiatal felnőttől, sőt mi több, intelligens viselkedés a részükről, és véleményem szerint kihozzák a helyzetből a maximumot, amit tudnak.
De bírom ezeket a szent kérdező védőket, hogy jajj, ítélkezünk, vagdalkozunk. És őt mit is szeretne amúgy? Csak nem azt, hogy a - számunkra abszolút ismeretlen, hiszen az ő verziójukat nem tudhatjuk - két gyereket szidjuk vele együtt? Ti milyen jogon tennètek ezt? Csak ha már másokon számon kéritek, hogy hát szegény kérdező. Azt miért tartanátok teljesen igazságosnak, ha itt szapulni kezdenénk azt a két idegen fiatalt csak mert valaki idebüfögött róluk valamit?
“Nem sokszor jonnek hozzank”
Ha sokszor mennének, akkor meg a “a párom előző házasságból született felnőtt gyerekei folyton nálunk lebzselnek, el akarják venni tőlem és a 2 éves féltestvérüktől a páromat, hát mit képzelnek”-lemezt hallgathatnánk, igaz?
Ha keveset találkoztok akkor ne foglalkozz ezzel, azt a pár alkalmat valahogy bírd ki.
Miért gondolod h rossz hatással lennének rá? Rossz életmódot élnek? Buliznak, isznak, cigiznek, pláza cicáskodnak, csúnyán beszélnek?
Egy babàt vagy bàmit nem lehet csak ugy megszeretni.
Nalunk is ha erkezik pl unokatesotol egy uj jöveveny, en is csak muszàj jopofizok. Ez ilyen.
Én azt röhögöm, ha valamelyik féltesó írt volna, hogy "Úgy nem szeretem apám jelenlegi feleségétől született új gyerekét", akkor a gyakoris birkák egyből leszednék a fejét a féltesónak, és látatlanban is a kisgyereket/kisgyerek anyuját védenék:DDD
Szánalomtenger ez az oldal:DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!