Mit csináljak, ha a férjem felnőtt gyerekei féltékenyek a 2 éves kislányomra?
18-as hozzászólóval értek egyet.
Amúgy nem tudom, miért ekézitek a Kérdezőt, kb. még 21 éves taknyos is ironizál rajta, aki sosem volt még ilyen helyzetben (tán még elköteleződve sem volt soha). Kérdező, nyugi, ez a gyakori, ez van.
Én megértem amúgy, a "mérgező légkör" zavar. Engem is zavarna, sőt zavart is. Nálunk 16 és 18 év van a férjem két gyereke és a közös kislányunk között. Mivel engem nem szerettek a gyerekei, ezért a kislányt is igyekeztek nem szeretni, csak mert az én gyerekem (is). Viszont őt egyszerűen nem lehetett nem szeretni, annyira szerettette magát, ragaszkodott, így kialakult egy hülye disszonáns helyzet: Önmagáért szerették, de mert az én gyerekem, ezért nem szerették. (Már 24 éves, nemrég volt egy beszélgetésünk, és akkor mondta, hogy rossz volt abban a légkörben felnőni. Lényegében mindenki jó pofát igyekezett vágni mindenkihez, de állt a kés a levegőben. Megjegyzem, ő majdnem ráment erre, de ezt most nem részletezném.)
Kérdező, ha nagyon mérgezik a légkört, az is jobb, ha kilépsz a kapcsolatból.
Ha tényleg így van, akkor ez a férjed nevelésének eredménye is. Ez nem borzaszt el?
Egyébként nem kötelező szeretniük a gyereket. De nem érzem úgy, hogy bajuk lenne velük a leírásod alapján y egyszerűen nem érdekli őket annyira, ami ennyi idősen tök érhető.
Kedves Kérdező!
Sajnos az ilyen kétszínű emberekkel/színészekkel nem tudsz mit kezdeni, mert pont ez a trükk lényege: férjed előtt adni amit kell (így nem lehet rajtuk fogást találni), közben meg "kívülálló", elfogulatlan és érzékenyebb adóvevőkkel rendelkezőként pontosan látod, hogy nem őszinte a dolog. Ezt mindenki megérzi, akit érint.
A férjed nyilván szereti a gyerekeit és mindet, ez soha nem fog megváltozni és így is van rendjén, csak az a baj, hogy neked meg kellemetlen ilyen hazug, képmutató légkörben lenni, mert átlátsz rajtuk és bánt téged ez a viselkedés vagyis a megjátszott szeretet.
Én megértelek! És csinálhatsz bármit, nem lehet erőltetni, hogy szeressenek, ha ők erre nem képesek!
Én is jobban kedvelem a gerinces embereket, de belőlük egyre kevesebb van a világon.
A többség mosolyogva hátba szúr. Vagy alapból gonosz.
Mindkettőt ignorálni kell.
Tudod, attól, mert sokan egyfelé hajlanak, egyet fújnak, még nem lesz igaz, amit állítanak.
Az igazságot pedig egyre kevesebben ismerik fel és főleg itt a gyakorin megfigyelhető, hogy a keveseket, akik még reálisan látnak, az elvakult többség lepontozza ahelyett, hogy átgondolná a másik helyzetét.
Szerintem amit tenned kellene, hogy amennyire lehet, kerülöd őket, nem erőlteted a jópofizást és én még a facebookot is megszüntetném, nem közölnék a kislányomról képeket, gyöngyöket nem vetnék disznók elé és így nem frusztrálna, ha nem lájkolnak.
A férjed gyerekei azért nem kedvelnek téged, mert úgy érzik, elvetted tőlük az apjukat és valszeg ezért sem kedvelik a kislányodat sem, mert az is te vagy, belőled egy rész, ami örökre összeköt benneteket.
Valahányszor találkoznak veletek, mindig az jut az eszükbe, hogy ha ti nem lennétek, ők még mindig egy család lennének - nyilván nem, de ők ezt így érzik szerintem és ezért ezt a gyűlöletet soha nem fogod tudni megváltoztatni, tehát jobb, ha nem erőlteted a közös programokat, a kötelezőket meg túl kell élned, de foglalkozz a kislányoddal és akkor hamarabb elmegy az idő.
Én a helyedben azért olyan nyaralást is szerveznék, ahol csak ti hárman vagytok, hogy a közöttetek lévő kötelék erős maradhasson. Kellenek a saját élmények is.
Ha új játékot kap a lányod, akkor meg nem kell villogni vele, nem kell dicsekedni és a többi gyerek orrára kötni, hogy ne irigykedjenek. Nyilván látják, ha ott vannak, de szerintem amit lehet, nem kell az orrokra kötni, akkor ők sem tudnak mivel pluszban gyűlölködni.
Maradjanak maguknak. Te pedig a saját térfeleden és soha ne hagyd velük egyedül a kislányodat!
Egy nő sokat megérez, egy anya meg pláne.
És nem te vagy a rossz.
A bűnöd csupán annyi, hogy gyerekes pasiba szerettél bele és ezzel nagy terhet vállaltál magadra, mert az ő szeretetükért is meg kellett küzdened, de sajnos nem sikerült, nem fogadtak el és ebbe jobb belenyugodni.
Vagy megszoksz vagy megszöksz....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!