Voltatok már féltekenyek azért mert más beleszületett a jóba, és élt a lehetőségekkel, amiket a családja biztosított?
Igen, és?
Azt az időt, amit az ő vele történő teljesen felesleges irigységgel töltesz, a SAJÁT magad fejlesztésére is fordíthatnád.
Jobban járnál, hidd el.
Mellesleg minek irigykedni másra? Van bármi haszna, azon kívül, hogy kicsinyes és szánalmas dolog? Nem, akkor?
Én is lehetnék ezeregy emberre irigy meg féltékeny, de pont leszarom őket, örülök, hogy nekik összejött, én meg örülök a MAGAM boldogságának.
Napi szinten verem a fejem a falba (képletesen) hogy én miért nem ilyen családba születhettem.
Látom ilyen embereken akiket esetleg régebb óta ismerek, hogy ha nincs mögöttük a szülői támogatás, akkor jó eséllyel ugyan úgy nem vitték volna semmire mint ahogy én.
Igen, ki hova szuletik, az mar egy hatalmas lokes a sorstol, es nehezen kompenzalthato.
Te meg legalabb nem Indiaba vagy Uzbegiztanba szulettel egy szegeny szerencsetlen csalad 15. gyerekenek, mert az meg terad irigy es cserelne meg veled is.
Aki ilyennel stresszeli magat eleg tudatlan.
Het milliard ember el a Foldon, es ebbol 5 milliard nyomorban. Ok miert oda szulettek ahova?
Két dolgot fűznék hozzá.
1.) "Gondoltam, hogy biztos jobban szakember vagyok nála, vagy többre vagyok képes hiszen ő nem szenvedett"
Ez egy hibás elképzelés.
Ő nem volt elkényeztetve, azaz nem a semmire kapott ennyi mindent, hanem egyszerűen tudatosan nevelték. Úgy gondolták a szülei, hogy oké, kiváló körülményeket kap, de cserébe kiváló eredményeket is várnak el tőle. Ez egy alku, nem elkényeztetés.
És hát nyilván, akit egész gyerekkorában tudatosan neveltek és készítettek fel, aki 3-4 nyelven tud folyékonyan, aki külföldi egyetemeken tanult és világot járt, sokkal jobban fog nálad teljesíteni minden helyzetben. Ez nem a te hibád, ez tény.
(Én is pontosan így fogom nevelni a gyermekem, ha megtehetem.)
2.) Igazságtalan? Az!
Szerencsésebb helyzetben volt/van, mint Te, és így többet is ért el nálad. Ez törvényszerű.
Viszont nézhetnél lefelé is, nem csak felfelé. Mennyivel szerencsésebb vagy például mint az az illető, aki egy borsodi zsákfaluba született (olyan "házba", ahol nincs bekötött víz/áram, internet meg pláne), egyetlen egy könyv sincs otthon. Valamint a környezetedben mindenki segélyből él, közmunkán dolgozik, vagy börtönben van.
Egy ilyen környezetből például nagyon valószínű, hogy nem juthattál el addig, ahol most tartasz.
#6 Minden kötözködés nélkül, de érzek némi ellentmondást a magániskola és a minimális anyagi ráfordítást között. Tudom hogy az ösztöndíjakra gondolsz, de egy borsodi zsákfaluból, de akár egy vidéki közepes gimiből messze nehezebb IELTS 9-cel tovább menni, mint egy motiváló, erős közegből. Ergo nagyon fontos a korai befektetés, beleértve a családi környezetet is! Nemcsak a képességek miatt, de a környezet miatt is van, hogy biza a legnagyobb állami gimikből vagy magániskolákból mennek tovább sokan külföldre, és csak egy-két kivételes prodigy máshonnan. Nem lebecsülve a beletett munkát a tanulmányokba, nem ugyanaz magánisiból és jó családi környezetből indulni (ugyan nem magániskolából, de én is ilyen erős családból indultam), mint egy hátráltató közegből...
Amúgy #7-essel értek egyet, kár ezen rágódni, abba kell kapaszkodni, amit elértél. Találd meg a boldogságod önmagadban, egy hobbiban, a családodban, stb, ne másokhoz méregesd magad. Mindig van szerencsésebb, ügyesebb, okosabb, szebb, stb.
Voltam és nagyon megmérgezte az életemet - hosszú évekre.
Már réges-régen megszakadt a kapcsolat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!