Mi van akkor, ha pár napig nem vagy TB biztosított?
Múlt hónapban jöttem el a volt munkahelyemről, utána ugye 45 napig alanyi jogon járt a TB ellátás. A következő munkahelyemen november 1-től kezdek, így ha jól számolom, 6 egész napig nem leszek TB biztosított. Ennek van valami következménye? Hallottam olyat, hogy visszamenőleg is be kell fizetni majd magam után a tartozást, de ez ilyen kis összegnél is számít?
Nem a pénz miatt, csak nagyon nincs kedvem utánajárni, hogy egyáltalán hol tudnám ezt a hatalmas összeget befizetni, közben hivatalokban sorban állni, stb, stb... Tényleg megbüntethetnek emiatt? Esetleg valaki tudna segíteni, hogy ha muszáj, hol tudnám a pénzt befizetni? Mert gondolom a csekket nem küldik ki úgy csak maguktól.
Előre is köszönöm!
A 2000 Ft alatti TB-tartozásoktól eltekintenek.
Ha mégis ügyet kell intézned, akkor ne kövesd el az a hibát, hogy személyesen mész be. Inkább regisztrálj Ügyfélkapun (ez viszonylag gyorsan megvan kormányablakban vagy okmányirodában) és online intézd el a dolgot. Vannak hozzá jó leírások itt ezen az oldalon is. Az esetleges tartozást bankkártyás online fizetéssel is rendezni lehet.
De szerintem az a 6 nap nem éri el a 2000 forintot. Ha van/lesz tartozásod, akkor azt Ügyfélkapun keresztül tudod majd megnézni.
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-ko..
3-as hozzászólás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!