Voltatok már féltekenyek azért mert más beleszületett a jóba, és élt a lehetőségekkel, amiket a családja biztosított?
Én 25 évesen ugyanúgy vagyok, mint te. Ráadásul nálam a szüleimnek van pénze, nagy részét a nagyszüleimtől kapták/örökölték, nekünk gyerekeknek mégis alig csurrant-cseppent valami, az ő ingatlanjaikban meg banszámlán csücsül minden, tőlünk messzire elzárva. Nemrég sikerült több mint tízmilliós hitel segítségével lakáshoz jutnunk a párommal, de azóta is csak a szájhúzogatást kapom, hogy "csak ekkora?" meg "csak ilyen?"... igen, 40 m2, tök kicsi, de lényeges segítség nélkül, a drága nyugati határ mellett ennyire futotta még osztrák fizetésből is. Aztán most a 40 m2-es "kis lyukból" nézegetem, ahogy a volt egyetemi diáktársaim meg a volt gimisek kapják a szüleiktől a jobbnál jobb ingyen lakásokat (nekem meg itt a nyakamban a 15 év hitel), segítenek nekik családi házat építeni, amire mindig is vágytam én is, gyereket vállalhatnak a szülők kontójára (pl ott lakhatnak, engem 22 évesen elüldöztek otthonról), nekik minden annyival könnyebb.... :(
Soha, de soha nem lehet behozni azt a hátrányt, hogy az ember szegény vagy tanulatlan légkörből jött. Én pl hiába voltam segédmunkás szülők éltanuló gyereke, rengeteget tanultam, mégsem tudtam soha úgy eladni magam, mint az újgazdag, önbizalommal teli, nagydumás gyerekek és ezért állást sem kaptam soha olyan jókat, mert mindenhol gondjuk van a kiállásommal. Önbizalomhiányos lettem, úgy érzem, kevesebbet érek azoknál, akik jobb esélyekkel kerültek ki az életbe. Ezt, a lelki és anyagi támogatást soha nem lehet bepótolni.
En nem irigykedek masokra anyagi szempontbol hanem azt irigylem hogy a csaladi legkor is mas. Pl egyik baratom szulei nagyon gazdagok de emellett normalisak, jozan eletuek. Az en apam meg alkoholista pedig tobbre vihette volna az eletben. Lehet h nem lennenk gazdagok de lett volna sajat haz, jo kocsi, nyaralasok neha.
Ez a gazdag barat meg kapott kocsit, korbeutazta europat, rengeteget kolt, rengeteget kirandul, draga ruhakban jar es ami a legfontosabb h nem kell szegyenkeznie a csaladja miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!