Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi zsebpénzt adnátok egy...

Mennyi zsebpénzt adnátok egy utolsó éves középiskolásnak?

Figyelt kérdés

2019. júl. 19. 15:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/80 anonim ***** válasza:
76%

70/71!

Nyilván az az értelme, hogy a szülők azt akarják, a gyerek feleljen meg egy bizonyos elvárásnak.

Nálunk is van hasonló. Teljesen mindegy milyen jegyeket kap a gyerekem, amíg nem elégtelen. Ha elégtelen, akkor addig nincs buli a barátokkal, amíg ki enim javítja. Nem kell hogy kitűnő legyen, nincs x átlag amit el kell érnie, csak ne bukjon meg. A többi rajta múlik. Nem kitűnő tanuló, de nem is rossz, úgyhogy igen ritkán van "szobafogság".

2019. júl. 21. 08:00
 72/80 anonim ***** válasza:
100%

Az más. Igaz hogy én nem büntetném miatta a gyerekem, de teljesen jogos ha egyest hoz és valami meg van vonva tőle. Viszont az nekem érthetetlen, hogy 4,valahány alatt már saját telefont kell vennie.

2019. júl. 21. 08:13
 73/80 anonim ***** válasza:
37%

Utolsó!

Naluk a kicsit gyengébb átlag már egyesnek felek meg.

Amúgy meg muszáj valahogy büntetni a gyereket, hogy megértse, a tetteinek következményei vannak.

2019. júl. 21. 08:24
 74/80 anonim ***** válasza:
80%

Miért kéne? Kötelező? :D

Két gyereket neveltem fel "büntetés" nélkül (egyik 16, másik 23), mindkettő teljesen tisztességes, felelősségtudó fiatalember. Sosem volt tőlük semmi megvonva, nem voltak verve, és láss csodát, tudják, hogy a tetteiknek következményei vannak. A gyerekneveléshez nem kell fenyítés és szigor, hidd el, megkönnyíti a gyereke(i)d életét ha nem kell gyomorgörccsel hazamenni, amiért valamit elrontottak (legyen az rossz jegy, vagy akármi).

2019. júl. 21. 22:07
 75/80 anonim ***** válasza:

En semennyit nem kaptam. Szorakozni sem jartam hanem csak kesobb huszas eveim elejen akkor meg volt osztondijam, kesobb meg fizetesem volt.

Valaki itt irta a havi 20 eurot. Hat ez gondolom nem sok pl Nemetorszagban, de Magyarorszagon se sokat er. Ez kb 7000 forint.

2019. júl. 22. 00:20
 76/80 anonim ***** válasza:
74%

32 kommentelő igen 10ezer egy hétre a gyerekednek úgy hogy megveszel otthon kaját stbt....te talán sajnálnád a gyerekedtől? Itt nem egy ovis gyerekről beszélünk középiskolás tudod mennyi minden kell egy középiskolás gyereknek? nem elég hogy te megveszed neki a kaját van tető a feje felett stb....heti 10ezer szerintem ha megnézed elosztva napokra nem olyan sok

Mellesleg azé senki ne szüljön gyereket, ha már középiskola helyett is dolgozni küldené...

Építi a jövőjét ebben a korban és igenis fontos az iskola, aki elküldené dolgozni ilyen korban azt nem tudom megérteni.

Rámenne a tanulmányaira pedig nem az lenne a cél, hogy legyen belőle valaki ne csak egy utcaseprő legyen?

Az hogy szabadidejében néha beválal egy kis munkát azzal még egyet is értenék de ha elmegy egy diákszövetkezethez rendes normális munkára nem fogja mellette birni a sulit.

Persze ezt könnyű olyanoknak mondani akik suli mellett nem dolgoztak nem tudják milyen.

Ha nem tudod a gyermekeid a tanulmányai során anyagilag támogatni mindent megadni neki amibe igenis bele tartozik a szorakozás is akkor ne válallj gyereket ilyen egyszerű.

Szenvedni nincs értelme.

2019. júl. 22. 14:47
 77/80 anonim ***** válasza:

74!

El3g nehezen tudom elképzelni a büntetés nélküli nevelést. A gyerek csinál valamit amit nem kellene és nincs következménye? Akkor hogy tanulja meg higy mi a jó és mij a rossz?

2019. júl. 22. 15:22
 78/80 anonim ***** válasza:
56%

Úgy, hogy elmagyarázom neki, vagy a saját kárán megtanulja. Nem atomfizika. Soha az életben nem tenném a kezem egyik fiamra sem, bármilyen baromságot csináljanak. A megvonás pedig nálam sosem volt és sosem lesz opció, mert nem látom értelmét. Ha valamit nagyon akar egy kamasz, azt megszerzi, akkor is ha a szülő háta mögött kell sunnyognia. Ezért döntöttem úgy, hogy én olyan apa leszek akitől sosem kell tartaniuk. Bármit szeretnének, megbeszéljük, bármit elmondhatnak nekem. Nem akadok ki ha rossz jegyet hoznak, ha befestik a hajukat (kisebbiknél épp aktuális), bármit csináljanak, nem fogom büntetni őket, mert nem rombolom a gyerekeim hanem építem őket. Sok szülőnek sajnos fogalma sincs, hogy a legapróbb dolgok mekkora nyomot hagyhatnak egy gyerekben. Egyetlen pofon, rossz szó, akármi. Az én szememben nem igazi szülő az, aki képes kezet emelni a saját gyerekére, vagy a mai világban természetesnek vett dolgokat megvonni tőle.

2019. júl. 22. 21:42
 79/80 anonim ***** válasza:
74%

78 te egy szülő vagy! :)

Egyetèrtek veled az ember a saját kárán tanul hiába tudja egy felnőtt mi lenne a helyes ês mondja el a gyerekek az esetek többsêgèben nem fogja elfogadni. Meg kell tapasztalnia utána már tudni fogja, hogy igaza volt a szülőnek.

Az ilyen hajfestès stb mèg nem is olyam nagy dolog ezen minden kamasz átesik inkább ilyeneket csináljon mint ne adj isten ennèl rosszabbakat.

2019. júl. 24. 07:31
 80/80 anonim ***** válasza:

78!

Nem tudom a verés hogy jön ide, senki nem írta hogy veri a gyereket. A saját kárán tanul bizonyos esetekben oké - ha elkölti a pénzét baromságokra egy nap alatt, nem marad későbbre semmi ok. De ha nem tanul, csak bukdácsol, akkor hogy jön rá a maga kárán hogy hülyeséget csinált? Majd 8.-ban, amikor nem tud továbbtanulni, vagy középiskola végen amikor nem veszik fel a főiskolára? Csak hagyod, hogy tanuljon a maga kárán, amíg már késő? Nem értek vele egyet. Azzal sem, hogy nem vonsz meg tőle semmit ami "ma természetes". Nem tanul, nem csinál otthon semmit, jaj a kis drága, nehogy elv3gyuk tőle a telefont/számítógépet, mert még véletlenül csinálna valami mást is a pötyogesen kívül... De mindegy, úgy neveled a gyerekedet, ahogy akarod.

Mellesleg a nevelés és a büntetés nem azt jelenti, hoyg a gyereknek félnie kell a szülőtől

2019. júl. 24. 07:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!