Hogy mondjam el hogy szeretnék havi szinten zsebpénzt?
Igazából kb félévente ha kapok zsebpénzt, legutóbb áprilisban, négy ezer forintot. Jó, mondjuk nekem nem kell havi szinten ennyi, de azért szeretnék elmenni néha ruhát venni ( turiban jobb szeretem) esetleg venni egy könyvet, melyről tudom, hogy mem lesz meg a könyvtárban. Elmenni barátokkal kávlzni, szórakozni(nem bulizni), mondjuk egy koncertre, esetleg moziba, színházba. Meg venni kaját, ha nincs, esetleg kifogyok tollból, füzetből. Hogy vezessem be, hogy jó lenne, ha a zsebpénz fix időközönként és fix összegként lenne?
16/l
Anya, apa, lehetne hogy havonta kapjak zsebpénzt? Abból szeretném megoldani a ...amit akarsz.... . Arra gondoltam havi x lenne idealis.
Amúgy diákmunka?
1-es, nyáron tervezek diákmunkán részt venni, bár anyám ellenzi, szerinte nem értem az értékét... Na mindegy, ezzel az állítással vitába tudok szállni, érvekkel, de ő meg nem érvel csak nemet mond. Viszont nem kell szülői engedély már.
2-es, általánosban, alsóban kaptam. Majd valahogy már nem, elfelejtődött.
4-es, itt szülőnek kell lenni vagy legnagyobb/legkisebbnek, hogy bele lehessen szólni abna, hogy mit akarsz. Pl nekem emiatt lesz hétfőn tíz órám. Éljen hogy nem foglalkoznak a véleményemmel (középső vagyok, testvéreimnek bármit)
Hát nézd, ez nagyban függ az anyagi helyzetetektől, meg a szüleid prioritásaitól.
Ha nincs pénz, akkor úgyis hiába kérsz, ahogy akkor is hiába kérsz, ha a szüleidnek ez nem fontos.
Otthon szolsz
diakmunka vagy zsebpenz
16 evesen mar minden hetvegen diakmunkaztak a gyerekeink.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!