Azért azzal tisztában van egy-két válaszoló, hogy az iskola felér egy teljes munkaidős állással? Leköti a gyereket, aztán tanulnia is kell. Nem, nem vagyok már gimnazista, szóval semmi elfogultság nincs bennem, de amit is sokan a levegőbe beszélnek, az már sok. Dolgozzon meg érte? Leheta suli mellett dolgozni, nyáron teljesen okés, de évközben ha nem muszáj, inkább ne menjen, tanuljon, és szabadidejében pihenjen. Aki gyereket vállal, az nem 1-2 évre kötelezi el magát, hanem egy életre. Nem azt mondom, hogy 30 évesen is tartsák el a szülei, de egy gimnazistáról beszélünk, ti agytrösztök
2019. júl. 19. 19:20
32/80 anonim válasza:
Persze utolsó, kéne a gyereknek heti 10k, ahogy itt írják, amikor mindene ki van fizetve, ugye? Ne zavarjon, hogy ez egy fél minimálbér
2019. júl. 19. 19:22
33/80 anonim válasza:
Nem 10k, senki nem írt ilyet. Itt azokról beszéltem, akik konkrétan azt írták, hogy egy forintot sem.
Havi 6 ezer forint szerintem reális lehet
2019. júl. 19. 19:23
34/80 anonim válasza:
16os vagyok.
Én tavaly próbáltam elvállalni egy állást suli időben. 1 hónapig bírtam.
Reggel fél 7-kor keltem, 8-tól 15 óráig suliban voltam. Fél négyre hazaértem, ebédeltem, pihentem úgy 20 percet és elindultam. 5-től 7-ig dolgoztam, mint akta rendezgető egy takarékszövetkezetnél. Kb fél 8-ra hazaértem, 1-1,5 órát tanultam, közben megvacsoráztam, lezuhanyoztam és kb 10 volt mire végetért a nap. Hulla fáradt voltam, plusz az a havi 40 óra "adott" 10 ezer forintot...
2019. júl. 19. 19:39
35/80 anonim válasza:
Sokan írják, hogy menjen dolgozni. Én abszolút támogatom, hogy hamar tanulja meg egy gyerek, hogy a pénzért meg kell dolgozni, de egy érettségire készülő diáktól van szó. Nem tudom, tudjátok-e,hogy következő tanévtől kötelező a nyelvvizsga és egy emelt szintű érettségi. Ez nem piskóta. Ha rendesen tanul, akkor kevés ideje marad még dolgozni is. Kedves Kérdező, én leülnék vele, megbeszélném, kb.mire költ "kötelezően" (bérlet stb.), és rátennék mondjuk 5-10%-ot.
2019. júl. 19. 19:45
36/80 anonim válasza:
Amúgy szívesen vállanék állást ha bírnám mert azért nem soká napi 6-8 órákat fogok dolgozni.
Így is kb 8-9 órát töltöttem aktívan tanulással vagy munkával de 10-10,5 órám ment rá. Illetve az összes energiám és szabadidőm munkanapokon. "Aprópénzért".
2019. júl. 19. 19:47
37/80 anonim válasza:
én iskola mellett dolgozok, most nyáron is dolgozok, mivel a a főnököm normális megértette hogy iskola közben szomba-vasárnap tudok 5-5 órát dolgozni hogy időm is legyen mellette, így kaptam havi 30-40 ezret.
én döntésem volt nem szüleim eröltették rám és nem bántam meg, magamnak szerzem a pénzem szüleim nem adnak semmi pénzt csak ha kérem, persze ilyen nem fordult elő.
megtanultam takarékoskodni és nem elszórni a pénzt, én fizetem a telefon számlát, benzint, meg mindent amire szükségem van (ruha, kaja, bérletet szüleim fizetik)
2019. júl. 19. 20:22
38/80 anonim válasza:
Amennyi kajára kell + arra adnék nem zsebpénzt, de igény esetén amennyi csak kell, hogy tudjon normálisan öltözködni és szórakozni.
A nagyobb költségekbe is minimum besegítek, pl jogsi, egyetem.
2019. júl. 19. 20:47
39/80 anonim válasza:
Semennyit. Ha szeretne valamit, akkor szól szépen, és ha nem kaptam szélütést a kért összegtől, nyílik a buksza. Nem tud róla, de születése óta rakosgattam félre, pontosan ezért. Ha pedig majd egyszer felnő, és saját munkája lesz, a megmaradt pénz ott lesz neki a takarékszámlán.
2019. júl. 19. 20:55
40/80 anonim válasza:
Havi 20-at,kapott a fiam tavaly.
Kb:1500 abból a bérlet. Plussz telefon feltőltése. Ezen kívül mindent mi áltunk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!