Mennyi zsebpénzt adnátok egy utolsó éves középiskolásnak?
A “hálát” arra értettem, hogy azért legyen hálás, amit tőlem(szülőktől) kap. Mert ha nagyszájú és beképzelt lesz és nem tudja értékelni a jót, akkor biztosan megvonom a támogatást és menjen csak dolgozni, amíg meg nem tanulja a leckét. Nem akarok elkényeztetett gyereket nevelni - legyen meg mindene, de tudja is értékelni.
Azért picit vicces, hogy ennyire eltudtok kanyarodni a témától, mert jaj ki mit mondd.
Nincs olyan, hogy mindenki más és mások a gondolatai, felfogása, értékrendje?
Igen, valaki ad havi 50et. Valaki meg azt mondja, hogy dolgozzon meg érte. Ne szapuljátok már egymást, mert szánalmas, hogy mikbe bele tudtok kötni.
Szegény kérdező meg a vita t okát olvassa mint egy rossz facebook komment háború -.-
jani0602 küldte nekem ezt a nagyon fenyegető, és nagyon magas intelligenciahányadosra utaló levelet:
Nekem ugatsz kicsi csíra.? Ha van akit szeretsz, a szemed láttára nyuvasztom meg. Nem te leszel az első akibe kést mártok. Adj időpontot, s helyszínt! Várom a Hőbörögő válaszod!
Megijedtem, jani, tényleg. LOL
"Szerintem a pénzügyi beállítottságot jóval 16 éves kor előtt kell kifejleszteni!"
Szerintem is, és szerintem ez meg is történik, csak nem tudatosan. Tudatos az, ha adsz neki X összeget, és ossza be. De előtte évekig ott volt a tudattalan nevelés, ahogy a gyerek látta, hogy beosztod a pénzt. Azonnal elcsapod a pénzt vagy kitart a hónapig? Mész rokonokhoz kölcsönkérni, vagy hozzátok jönnek mások kölcsönkérni? Szentségelsz, ha osztálypénzt kell befizetni, vagy egy összegben oda tudod neki adni fél évre előre?
Én nem várok hálát semmiért, ami jót tesz a gyerekemnek(pénzben, tárgyakban, szavakban egyaránt)ezért szültem, hogy megadjak mindent, amire szerintem szüksége van és láthassam felnőni, ezért semmivel sem tartozik.
Én nem akarnék úgy kapni semmit, hogy utána hálálkodnom kelljen, mert a szüleim jót akartak. Annak kellene természetesnek lennie, hogy jót kapok minden formában..
Utolsó, a telefonos dolognak mi értelme van? Szinte ugyanazt tudja mind a kettő, talán 3d touch nincs az SE-n és ennyi. Meg ha úgy is vett magának másikat, akkor nem tök mindegy? Ugyanarra tudja használni mind a kettőt.
Egyébként én sose értettem ezt a "ha rossz jegyet kapsz valamit megtiltunk/elveszünk" nevelési formát, szerintem brutál nagy nyomás a gyerekre, van rajtuk elég stressz így is. De mindegy, senki nevelésébe nem szólok bele, nem is erről van szó, csak ennek a telefonos dolognak semmi értelme. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!