Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi zsebpénzt adnátok egy...

Mennyi zsebpénzt adnátok egy utolsó éves középiskolásnak?

Figyelt kérdés

2019. júl. 19. 15:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/80 anonim ***** válasza:
54%

A “hálát” arra értettem, hogy azért legyen hálás, amit tőlem(szülőktől) kap. Mert ha nagyszájú és beképzelt lesz és nem tudja értékelni a jót, akkor biztosan megvonom a támogatást és menjen csak dolgozni, amíg meg nem tanulja a leckét. Nem akarok elkényeztetett gyereket nevelni - legyen meg mindene, de tudja is értékelni.

2019. júl. 20. 10:43
 62/80 anonim ***** válasza:
36%

Azért picit vicces, hogy ennyire eltudtok kanyarodni a témától, mert jaj ki mit mondd.

Nincs olyan, hogy mindenki más és mások a gondolatai, felfogása, értékrendje?

Igen, valaki ad havi 50et. Valaki meg azt mondja, hogy dolgozzon meg érte. Ne szapuljátok már egymást, mert szánalmas, hogy mikbe bele tudtok kötni.

Szegény kérdező meg a vita t okát olvassa mint egy rossz facebook komment háború -.-

2019. júl. 20. 10:50
 63/80 anonim ***** válasza:
93%

jani0602 küldte nekem ezt a nagyon fenyegető, és nagyon magas intelligenciahányadosra utaló levelet:

Nekem ugatsz kicsi csíra.? Ha van akit szeretsz, a szemed láttára nyuvasztom meg. Nem te leszel az első akibe kést mártok. Adj időpontot, s helyszínt! Várom a Hőbörögő válaszod!

Megijedtem, jani, tényleg. LOL

2019. júl. 20. 11:11
 64/80 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem a pénzügyi beállítottságot jóval 16 éves kor előtt kell kifejleszteni!"

Szerintem is, és szerintem ez meg is történik, csak nem tudatosan. Tudatos az, ha adsz neki X összeget, és ossza be. De előtte évekig ott volt a tudattalan nevelés, ahogy a gyerek látta, hogy beosztod a pénzt. Azonnal elcsapod a pénzt vagy kitart a hónapig? Mész rokonokhoz kölcsönkérni, vagy hozzátok jönnek mások kölcsönkérni? Szentségelsz, ha osztálypénzt kell befizetni, vagy egy összegben oda tudod neki adni fél évre előre?

2019. júl. 20. 13:41
 65/80 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, a szüleim spórolósak voltak(rajtunk is)nem kölcsönkértek, mondjuk kölcsön sem adtak senkinek, én meg pont az ellentette vagyok.
2019. júl. 20. 14:09
 66/80 anonim ***** válasza:
100%

Én nem várok hálát semmiért, ami jót tesz a gyerekemnek(pénzben, tárgyakban, szavakban egyaránt)ezért szültem, hogy megadjak mindent, amire szerintem szüksége van és láthassam felnőni, ezért semmivel sem tartozik.

Én nem akarnék úgy kapni semmit, hogy utána hálálkodnom kelljen, mert a szüleim jót akartak. Annak kellene természetesnek lennie, hogy jót kapok minden formában..

2019. júl. 20. 14:12
 67/80 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam most fogja kezdeni az utolsó évet a gimiben, tehát pont a kérdésnek megfelelő a helyzetünk. Jelenleg havi 25.000.- Ft-ot kap, ebből megveszi a bérletet, a többivel azt kezd amit akar. Ősszel lesz 19 éves, 15 éves kora óta dolgozik szombatonként, nyáron ennél többet, viszont jövőre már nem fog tudni, mert szombaton lesz a felvételi előkészítő, így a keresete kiesik. Ennélfogva úgy tervezem, hogy szeptembertől felemelem a zsebpénzét valamennyivel. Annyival nem tudom, mint a kieső fizetése, de valamennyi emelés lesz. Hétköznap nem engedném dolgozni, de nem is tudna, hiszen a 11. évben is olyan volt az órarendje, hogy minden nap fél négyre ért haza. Tanul, pihen, emellé nem fér be még a hétköznapi munka, vagy ha igen, akkor az mindenképpen a tanulás rovására menne, amit nyilván nem szeretnék. Nem akarom, hogy kitűnő tanuló legyen, de egyetemre készül, úgyhogy azért a lényeges tantárgyakból hoznia kell valami normális eredményt. Egy nyelvvizsga és két előrehozott érettségi már megvan, de jövőre még húzósabb lesz a suli. A zsebpénzéből, mint írtam, csak a bérletét kell fedeznie, kaját, ruhát, telefonszámlát fizetem. Mivel imád öltözködni, ezért a zsebpénzének egy részét mindig cipőre, ruhára költi, de mivel ez nem a szükséges mennyiségű ruha, hanem az afeletti "luxus", ezért nem is kér rá pénzt. Aki azt mondja, hogy elég havi 5.000- Ft, az gondolja végig, hogy mennyibe kerül egy mozijegy, egy gyros, egy gombóc fagyi, bármi. Olyan árak vannak, hogy 5000.- Ft egy mozis-beülős alkalommal elmegy. Igyekszem megtalálni az egyensúlyt, hogy normális mennyiségű pénzt kapjon, de ne is fizessek ki mindent amit kiejt a száján, és azt hiszem, ez valamennyire sikerült is, hiszen pont most van három napig a Balatonon a barátaival, és azt a saját pénzéből fedezte.
2019. júl. 20. 16:43
 68/80 anonim ***** válasza:
69%
A fiam 16 éves. Az anyjával fizetjük mindenét, amire szüksége van. Ruha, mozi, telefonszámla 5.000ft-ig, stb. Egy drágább cipő árát már neki kell kitermelni magának, igaz így is jó minőségű cipőket kap. Munkát kap a csaladi vállalkozasban, amivel gazdáldálkodni is meg tud tanulni. Havonta 6.000-8.000ft a zsebpénze, illetve ha elmegy bulizni a barátaival, akkor 2.000-3.000ft többlet szóba jöhet, de alapvetően maga keresi meg a bulizni valót. Most például egy iphone se-t vett magának, mert a 6s iphonet (az én régi iphoneomat) csak addig használhatta, amíg 4,3 feletti az átlaga. Ez most épphogy nem lett meg, ezért elvettem tőle. Mivel ragaszkodott az iphone-hoz, meg kellett keresnie az árát. Ahogy az anyjával látjuk jól gazdálkodik.
2019. júl. 21. 05:17
 69/80 anonim ***** válasza:
65%

Utolsó, a telefonos dolognak mi értelme van? Szinte ugyanazt tudja mind a kettő, talán 3d touch nincs az SE-n és ennyi. Meg ha úgy is vett magának másikat, akkor nem tök mindegy? Ugyanarra tudja használni mind a kettőt.

Egyébként én sose értettem ezt a "ha rossz jegyet kapsz valamit megtiltunk/elveszünk" nevelési formát, szerintem brutál nagy nyomás a gyerekre, van rajtuk elég stressz így is. De mindegy, senki nevelésébe nem szólok bele, nem is erről van szó, csak ennek a telefonos dolognak semmi értelme. :D

2019. júl. 21. 07:49
 70/80 anonim ***** válasza:
75%
Ja és az lemaradt, hogy ezt a 4,3 feletti kötelező átlagot se értem. Miért kell (szinte) kitűnőnek lennie? Általában ugyanazt érik el a 3,8 köruli átlagú tanulók, mint a szín 5-ösök (sőt, néha sokkal sikeresebbek a valamivel közép fölötti tanulók mint a "tökéletesek").
2019. júl. 21. 07:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!