Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam el a szüleimnek...

Hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy biszex vagyok?

Figyelt kérdés

Igazából eddig még csak a legközelebbi barátaimnak mondtam ezt el, és ők teljesen jól fogadták.

Viszont a szüleim és a bátyám nagyon homofóbok, és biztos vagyok benne, hogy kiakadnának. A nővérem jobban fogadná szerintem, de neki is félek elmondani.

Talán hülyeség, de valamelyik nap megkérdeztem anyát, hogy megnézzük-e a "Love, Simon"-t, hogy ezzel célozgassak kicsit, és amikor megkérdezte, hogy miről szól, én mondtam, hogy egy 17 éves meleg srácról. Azt válaszolta, hogy "akkor biztos nem" és undorodva elhúzta a száját. Mit ne mondjak, nagyon rosszul esett...

Régebben úgy gondoltam, hogy majd nem mondom el nekik, viszont az egyik barátnőm mondta, hogy ha találok magamnak egy lányt, akkor úgysem fogom tudni titokban tartani. És igaza van, szóval azóta azon gondolkozom, hogyan mondjam el nekik.

A legkézenfekvőbb persze az lenne, hogy eléjük állok, és kimondom, de nincs hozzá bátorságom. Illetve anyám biztos, hogy pszichológushoz rángatna (volt már rá példa).

Bocsánat, ha hosszú lett, nagyon régóta küzdök ezzel a problémával, és segítségre lenne szükségem.

Kérem, akiknek problémájuk van a heteroszexualitáson kívül eső bármely más szexualitással, az ne hagyjon itt megosztó válaszokat, köszönöm!

Akik tudnak esetleg segíteni, azoknak nagyon szépen megköszönöm!:)

16/L

2019. júl. 9. 23:13
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
Az utolsó a 27-esnek szólt, bocs
2019. júl. 10. 13:50
 32/47 anonim ***** válasza:
28as vagyok, nem gond, azt ettem úgy is
2019. júl. 10. 13:59
 33/47 anonim ***** válasza:

Igen, ez érdekes, hogy ha nem ettél szart, honnan tudod, hogy nem jó?

Még érdekesebb, hogy törölték a 24es válaszom.

2019. júl. 10. 14:59
 34/47 anonim ***** válasza:
26%

Amúgy meg számtalanszor megvolt már beszélve itt ezen az oldalon is, hogy a propagandával ellentétben nincs olyan, hogy veleszületett szexuális identitás. Van szerepe a genetikának IS abban, hogy valaki meleg lesz (rendellenesség), de a környezeti hatásnak pl nagyobb jelentősége van, mint a genetikának.

Tehát senki nem születik melegnek, ahogy iszlámnak, orvosnak, kigyúrtnak se. Azzá leszünk, amivé hagyjuk, hogy formáljanak minket vagy formáljuk magunkat.

2019. júl. 10. 15:08
 35/47 anonim ***** válasza:
57%
#34: Ha szerinted valaki a környezeti hatások miatt lesz meleg/biszexuális, akkor magyarázd már el, hogy lehet az, hogy például az olyan országokban, mint Észak-Korea, ahol azt sem tudják, hogy homoszexualitás létezik, mégis élnek meleg emberek? Szerinted ők mégis milyen környezeti hatásra lettek azok, ha egyszer a környezetükben nem is láttak, nem hallottak ilyenről soha?? Gondolkodjál már egy kicsit, mielőtt hülyeségeket kezdesz beszélni!
2019. júl. 10. 16:54
 36/47 anonim ***** válasza:
29%

Demokráciáról sem hallottak, mégis vannak, akiknél megfogalmazódott ilyen eszme.

Egyébként tájékozódj, olvass utána a témának pártatlan oldalakon, utána gyere vissza és linkelj bizonyítékot. Megsúgom, nincsen. ;)

2019. júl. 10. 17:07
 37/47 anonim ***** válasza:
54%
Jaja nekik is ugyanannyi joguk van házasodni. Egy személy, ellenkező nemű. Mindenkire ez a jog vonatkozik. Jogegyenlőség van.
2019. júl. 10. 17:35
 38/47 anonim ***** válasza:
56%
Ne szóljál senkinek.Fiatal vagy még,dolgoznak a hormonok,sok az újdonság,stb. Még egy kis idő,és majd kialakul a személyiséged,akkor majd meglátod,hogy merre-hogyan. Mindig van kiút.
2019. júl. 10. 18:53
 39/47 anonim ***** válasza:
60%

Kedves 35-ös!

Abban nem foglalnék állást, hogy környezeti hatások bejátszanak vagy sem, de az érveidben hiba van.

Környezeti hatások, melyek elvileg akár még hathanak is:

- példák a környezetben (erre gondoltál te is)

- az anyával/apával való csecsemőkori kapcsolat

- hormonok a vízben/húsban

- hormon hatású anyagok (keress rá: fuzárium)

- anya hormonális rendszere a terhesség alatt

- kapcsolat a testvérekkel csecsemőkorban

- stb., most nem jut több eszembe

szóval a környezeti hatás NEM CSAK A MINTA, hanem minden, ami a környezetből jön.

2019. júl. 10. 18:55
 40/47 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem sehogy. Van egy 16 éves lányom, és nem szeretnék töle ilyet hallani. Talán 20 éves kora körül már igen.
2019. júl. 10. 18:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!