Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam el a szüleimnek...

Hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy biszex vagyok?

Figyelt kérdés

Igazából eddig még csak a legközelebbi barátaimnak mondtam ezt el, és ők teljesen jól fogadták.

Viszont a szüleim és a bátyám nagyon homofóbok, és biztos vagyok benne, hogy kiakadnának. A nővérem jobban fogadná szerintem, de neki is félek elmondani.

Talán hülyeség, de valamelyik nap megkérdeztem anyát, hogy megnézzük-e a "Love, Simon"-t, hogy ezzel célozgassak kicsit, és amikor megkérdezte, hogy miről szól, én mondtam, hogy egy 17 éves meleg srácról. Azt válaszolta, hogy "akkor biztos nem" és undorodva elhúzta a száját. Mit ne mondjak, nagyon rosszul esett...

Régebben úgy gondoltam, hogy majd nem mondom el nekik, viszont az egyik barátnőm mondta, hogy ha találok magamnak egy lányt, akkor úgysem fogom tudni titokban tartani. És igaza van, szóval azóta azon gondolkozom, hogyan mondjam el nekik.

A legkézenfekvőbb persze az lenne, hogy eléjük állok, és kimondom, de nincs hozzá bátorságom. Illetve anyám biztos, hogy pszichológushoz rángatna (volt már rá példa).

Bocsánat, ha hosszú lett, nagyon régóta küzdök ezzel a problémával, és segítségre lenne szükségem.

Kérem, akiknek problémájuk van a heteroszexualitáson kívül eső bármely más szexualitással, az ne hagyjon itt megosztó válaszokat, köszönöm!

Akik tudnak esetleg segíteni, azoknak nagyon szépen megköszönöm!:)

16/L

2019. júl. 9. 23:13
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
83%

Én sem mondanám el egyelőre.

Ha fiú lesz a választottad, akkor igazából miért is kéne tudniuk róla? A szexualitásod nem tartozik rájuk. És ha a mások által "normálisnak" tartott életet éled felesleges olyat elmondani, ami akkor éppen nem aktuális.

Ha meg barátnőd lesz, és oda kerül a sor, hogy bemutasd stb. Akkor majd elmondod, hogy ez a helyzet, mindkét nemet szereted, de most egy lány fogott meg,örülnél ha megértenék és kész. De amíg nem feltétlenül kell nw nem mondanám el.

2019. júl. 10. 03:40
 12/47 Salx Narval ***** válasza:
85%
Miért küszködsz, miért probléma és miért mondanád el amikor még senkihez nem kötődsz komolyabb érzelemmel? Lehet, hogy kicsit lazábban kellene felfognod ezt a dolgot és vidámabban kellene élni az életedet, felesleges ezen ennyire görcsölni. Felesleges azon agyalni, hogy mi lesz ha, ugyan már mi lenne?, semmi. Ez nem, hazugság, nem eltitkolás, hanem a te magánügyed, ha majd nagykorú leszel másképp fogod megítélni a most problémásnak vélt helyzeted. Szóval nem kell elmondanod senkinek és nem kell problémaként kezelni sem.
2019. júl. 10. 04:29
 13/47 anonim ***** válasza:
86%

Ez a tipikus csinálunk egy gondot abból ami nincsen.

Nincsen nöi partnered, söt gondolom fiu partnered sem. Akkor ezen minek gondolkodsz?

Ha lesz egy nöi pertnered akkor mondod, hogy most találkozol a Julcsival és ennyi.

Lehet soha nem is lesz nöi kapcsolatod, akkor meg minek ezen lovagolni.

2019. júl. 10. 06:48
 14/47 anonim ***** válasza:
86%
Látszik, hogy még nem nőttél ki a gyerekkorból, ha úgy érzed, hogy mindent el kell mondani a szülőnek. Nem kell. Vannak dolgok, amelyek csak az egyénre tartoznak. Ráadásul abban az életkorban vagy, amikor az ember még valóban nem nőtt fel, nem alakult ki benne az a hormonális egyensúly, ami majd további évtizedeit meghatározza és ennek megfelelően az érzelmeket is meghatározó agyi területek sem alakultak ki véglegesen. Ennek tulajdonítható, hogy az ember gyakran összekeveri a pozitív érzelmeit és a tetszést, szimpátiát gyakran (és tévesen) szexuális vonzódásként értékeli.
2019. júl. 10. 07:35
 15/47 anonim ***** válasza:
80%

"ha találok magamnak egy lányt, akkor úgysem fogom tudni titokban tartani"

miért ne tudnád? van egy nagyon jó barátnőd, akivel sokat lógsz, néha még nálad is alszik, miért kellene elmondanod, hogy több is van (illetve majd lesz) közöttetek?

2019. júl. 10. 07:35
 16/47 anonim ***** válasza:
70%
Nézd nem lezbi vagy,hanem biszex lehet,hogy egy férfival fogsz összejönni és akkor kár volt kirobbantani a vitát.Amúgy még csak 16 vagy szerintem semmi értelme elmondani,szerintem akkor jön majd el az ideje,ha igazán felnőtt leszel egyedül élsz és nem tudnak kitenni...
2019. júl. 10. 07:46
 17/47 anonim ***** válasza:
48%

16 évesen nem biszex vagy, hanem nemileg éretlen és úgy mondják, hogy kicsit ingadozol a nemi identitásod keresése közben. Magyraul: nem tudod, hog a lányokhoz vonzódj-e igazán, vagy a fiúkhoz. Semmi gáz, kinövöd.

Ám ha 25 évesen is ugyanígy érzel, akkor majd visszatérünk erre a kérdésre.

2019. júl. 10. 09:23
 18/47 anonim ***** válasza:
38%
Ennyi idősen mindenki azt hiszi magáról, hogy bi, leszbi, meleg, stb. Ezek csak a hormonok, majd megnyugszol, kár ezen stresstelni a családodat. Inkább tanulj.
2019. júl. 10. 11:16
 19/47 anonim ***** válasza:
48%
#18-nak igaza van. 16 évesen én is azt hittem, hogy biszex vagyok, rá 2 évre ez elmúlt. Persze olyant is tudok, akinek ebben az időszakban volt is azonos nemű párja, de később ő is rájött, hogy ez csak egy állapot. Ezzel most nem akarom azt mondani, hogy tuti biztosan nem vagy biszex, csak, hogy teljesen felesleges ezzel hergelned a szüleidet, ha lesz barátnődet, akkor nem muszáj azonnal rohanni a szülőkhöz. Ha hosszabb ideig tényleg együtt maradtok, akkor gondolkozz ezen
2019. júl. 10. 11:24
 20/47 anonim ***** válasza:
20%
Ennyi idősen még a saját tested se nagyon ismered, nemhogy azt, hogy mire van szüksége :)
2019. júl. 10. 12:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!