Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezt meg lehet beszéln, i vagy...

Ezt meg lehet beszéln, i vagy nem fog változni?

Figyelt kérdés
Szeretnék áthívni egy lány, hogy itt aludjon nálunk, mert én is náluk aludtam vagy 3 napot. Anyukám nem igazán engedi mivel neki ez csak stressz meg ilyenek. A barátaim közül mindenki szívesen lát, a szüleiknek nincs kifogása ha valaki átmeyg a gyermekéhez. Anyukám viszont azt is nehezen engedi, hogy átjöjjön valaki, mert neki idézem “nincs kedvem kerülgetni az embereket”. Szóval engem ez már nagyon zavar és megszeretném vele értetni, hogy nem így kéne felfogni a dolgokat. Válaszokat előre is köszönöm.

2019. júl. 6. 19:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
9%
Költözz el onnan. Akkor azt viszel a saját lakásodba akit akarsz.
2019. júl. 6. 19:56
 2/13 anonim ***** válasza:
88%
Nekem is igy telt a kanaszkorom, egy bnő se senki nem jöhetett át...utáltam is otthon kenni. Most 30 évvel később az jön a gyerekeimhez aki akar, sosem zavarnak, mindig jókat dumálunk még csak el se vonulnak. Sajnos nem fogod tudni megváltoztatni anyukád, ő ilyen marad.
2019. júl. 6. 20:00
 3/13 anonim ***** válasza:
64%
1-es,azt is irjad hogy miből tartsa el magát, "a tanulás mellett dolgozz"-ból hogyan fizeti az albérletet, télen a fűtést(önmagában kemény pénz), étel,ruha,szàmlák(teljes fizetésből nem telik mindenre sokakanak),miből vesz bútorokat stb?
2019. júl. 6. 20:07
 4/13 A kérdező kommentje:
Még nem vagyok olyan idős, hogy eltudjak költözni.🙁
2019. júl. 6. 20:11
 5/13 anonim ***** válasza:
97%

Az én anyám is így állt hozzá, nem változott meg, hiába beszéltem vele többször is. Ha szóltam is, hogy valaki átjön suli után és tiszteletben próbáltam tartani, hogy ő antiszociaális és ezért amint ő hazaért mi mentünk is el itthonról, abból is képes volt balhét csapni. Pedig nyugodtan pihenhetett vagy amit akart, mert ahogy ő vette le a cipőjét, mi már vettük fel a miénket és léptünk is le.

Alkalmanként hívott vendéget, arra se volt képes, hogy egy fél mondattal odaszóljon, hogy "5perc múlva itt a kollégám, menj a szobádba ha zavar/öltözz fel" és ez elég rosszul esett, sokszor volt kellemetlen a helyzet. Pl egyszer csengetnek, futok kinyitni, kérdezem hogy miben segíthetek (számomra idegen állt az ajtóban) és anyukám meg már ordít a hátam mögül hogy én mit akadékoskodok... Hát köszi, ha tudtam volna h jön valaki akkor nyilván beinvitálom vagy hagyom h ő nyisson neki ajtót.

Próbáltam többször megoldásra jutni vele, felajánlottam, hogy csak a szobámban leszünk, azt is csak ötig/hatig/amíg neki jó, de ez se tetszett neki, mert mi van ha ő épp fürdeni akar... Hasonlóan logikátlan választ adott minden ötletemre.

Most a saját házamba akármikor jöhet akárki, kivéve anyám, ő napokkal előre kell hogy szóljon.

Próbálj meg továbbra is te járni a barátokhoz, mondd el nekik hogy mi a helyzet otthon. Néha vigyél magaddal egy üdítőt, csomag csipszet/csokit, hogy ne legyél a terhére annak, akinél mindig lógtok.

2019. júl. 6. 22:18
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ismeri anyukád azt a lányt?

Nem tudom, hogy jó ötlet e, de mi lenne, ha nem rögtön az ott alvással indítanál, hanem hagynád, hogy megismerje és megszokja egy-egy délután.

Nem kellene csak a te szobádban kuksolnotok, ne vonuljatok azonnal el, hanem beszélgessen anyukáddal, viselkedjen természetesen.

Ha erre sem hajlandó anyukád, akkor marad, hogy a lánynál találkoztok, de néha tényleg vigyél valamit, vagy kérdezd meg, hogy mivel járulhatsz hozzá az étkezésekhez, ha már napokat ott töltesz.

2019. júl. 6. 22:59
 7/13 anonim ***** válasza:
69%
Azt nem értem, az ilyen idegbeteg emberek minek csinálnak gyereket. Oké, én is egyedül szeretek lenni legjobban, de a gyerekem barátai ha jöttek (később a párja is), soha nem akadékoskodtam, és nem éreztem úgy, hogy belehalok. Azért aki családban él (nyilván ő akarta így), az ne viselkedjen úgy, mintha egyedül élne. Legalábbis amíg a gyereke otthon él még, és az elköltözés nem opció pl. tanulás miatt.
2019. júl. 7. 06:40
 8/13 anonim ***** válasza:
12%

"Azt nem értem, az ilyen idegbeteg emberek minek csinálnak gyereket."

Mert talán amikor "csinálta" még nem volt ilyen?

Talán akkor még ő sem így tervezte az életét.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, elvált vagy megözvegyült, megtörte az élet, depressziós lett, bezárkózott.

Nem ítélkezni kell, azt a legkönnyebb!

2019. júl. 7. 11:14
 9/13 A kérdező kommentje:
Anyukámnak semmi ilyesmi problémája nincsen, tehát még együtt él apukákammal, nem depressziós. Csak valahogy nem vendégszerető vagy hogy mondjam.
2019. júl. 7. 12:21
 10/13 anonim ***** válasza:
64%
Aki egybites, az világ életében egybites is marad... Az emberek nem változnak és leginkább nem fejlődnek... Akad ez alól ugyan kivétel de millióból egy.
2019. júl. 7. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!