Ezt meg lehet beszéln, i vagy nem fog változni?
Az én anyám is így állt hozzá, nem változott meg, hiába beszéltem vele többször is. Ha szóltam is, hogy valaki átjön suli után és tiszteletben próbáltam tartani, hogy ő antiszociaális és ezért amint ő hazaért mi mentünk is el itthonról, abból is képes volt balhét csapni. Pedig nyugodtan pihenhetett vagy amit akart, mert ahogy ő vette le a cipőjét, mi már vettük fel a miénket és léptünk is le.
Alkalmanként hívott vendéget, arra se volt képes, hogy egy fél mondattal odaszóljon, hogy "5perc múlva itt a kollégám, menj a szobádba ha zavar/öltözz fel" és ez elég rosszul esett, sokszor volt kellemetlen a helyzet. Pl egyszer csengetnek, futok kinyitni, kérdezem hogy miben segíthetek (számomra idegen állt az ajtóban) és anyukám meg már ordít a hátam mögül hogy én mit akadékoskodok... Hát köszi, ha tudtam volna h jön valaki akkor nyilván beinvitálom vagy hagyom h ő nyisson neki ajtót.
Próbáltam többször megoldásra jutni vele, felajánlottam, hogy csak a szobámban leszünk, azt is csak ötig/hatig/amíg neki jó, de ez se tetszett neki, mert mi van ha ő épp fürdeni akar... Hasonlóan logikátlan választ adott minden ötletemre.
Most a saját házamba akármikor jöhet akárki, kivéve anyám, ő napokkal előre kell hogy szóljon.
Próbálj meg továbbra is te járni a barátokhoz, mondd el nekik hogy mi a helyzet otthon. Néha vigyél magaddal egy üdítőt, csomag csipszet/csokit, hogy ne legyél a terhére annak, akinél mindig lógtok.
Ismeri anyukád azt a lányt?
Nem tudom, hogy jó ötlet e, de mi lenne, ha nem rögtön az ott alvással indítanál, hanem hagynád, hogy megismerje és megszokja egy-egy délután.
Nem kellene csak a te szobádban kuksolnotok, ne vonuljatok azonnal el, hanem beszélgessen anyukáddal, viselkedjen természetesen.
Ha erre sem hajlandó anyukád, akkor marad, hogy a lánynál találkoztok, de néha tényleg vigyél valamit, vagy kérdezd meg, hogy mivel járulhatsz hozzá az étkezésekhez, ha már napokat ott töltesz.
"Azt nem értem, az ilyen idegbeteg emberek minek csinálnak gyereket."
Mert talán amikor "csinálta" még nem volt ilyen?
Talán akkor még ő sem így tervezte az életét.
Azóta sok víz lefolyt a Dunán, elvált vagy megözvegyült, megtörte az élet, depressziós lett, bezárkózott.
Nem ítélkezni kell, azt a legkönnyebb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!