Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg van olyan, aki ezért...

Tényleg van olyan, aki ezért kitagadja a gyerekét?

Figyelt kérdés

Ismerősi körben van egy olyan eset, hogy az anyuka örökölt és az egyetemista gyereknek venne lakást, de NEM a gyereke nevére, aki emiatt kiszolgáltatottnak érzi magát, mert így az anyja bármikor kirakhatja (nem jó a viszonyuk és tényleg elég "érdekes" az anya) és ezért kéri, hogy az ő nevére vegyenek, vagy egyáltalán ne vegyenek.

Elvileg a gyerek már a tárgyalásokkor is nagyobb igényt tartott volna az összegre, és emiatt haragszanak rá. Emiatt az én szüleim is azt mondták, amikor ez az anyuka megkérdezte a véleményüket, hogy soha többé nem állnának szóba velem és elvileg több ilyen válasz is született. Valahogy én elég kicsi esélyt látok arra, hogy ilyen miatt megszakadjon egy szülő-gyermek kapcsolat, mert akkor sok más apróságon is borulna a bili, ez pedig nem tűnik olyan nagy dolognak, elvégre amúgy sincs más, amire költhetnék a pénzt és nem értem, hogy miért nem segítik a gyereküket inkább.

Szóval ez tényleg olyan "súlyos" dolog?

2019. júl. 1. 07:32
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
88%
Itt az a baj hogy az ANYUKA örökölt és a drágalátos gyerek magáénak hiszi a zsetont. Mire követelőzik?
2019. júl. 1. 07:35
 2/25 anonim ***** válasza:
82%
"anyuka örökölt és az egyetemista gyereknek venne lakást, de NEM a gyereke nevére, aki emiatt kiszolgáltatottnak érzi magát, mert így az anyja bármikor kirakhatja" => Egy albérlőt, aki nem fizet, sem egyszerű kirakni, nemhogy egy állandóra bejelentett saját gyereket. Én biztos elfogadtam volna ezt így, és örülnék, mint majom a farkának.
2019. júl. 1. 07:40
 3/25 anonim ***** válasza:
75%
Ja és ezek az önző, egyetemista gyerekek kapnak csak úgy egy lakást, aztán szépen eladják és mennek külföldre, anyuka pedig megdögölhet. Azért ha ennyire nem jó egy szülő-gyerek kapcsolat, abban a gyerek is hibás sokszor. Nyilván ezt érzi az anyuka is, hogy bár ő ingyen lakhatást felajánl, nem elég az sem, több kell. A gyerek ne csak akkor szeresse az anyját, ha kap valamit....
2019. júl. 1. 07:41
 4/25 anonim ***** válasza:
89%
Simán. Bármit megkaphat a gyerekem, ha van rá keret. Kivéve, ha követelőzik. Ha ez megtörténik, már keresztét is véthet mindenre
2019. júl. 1. 07:47
 5/25 anonim ***** válasza:
72%

Ha az anya örökölt ahhoz az egyetemista gyereknek semmi köze nincs. Akkor sem tehetne semmit se ha az anya az örökölt vagyont elmúlatná.

Természetesen megértem a gyerek keserű szájízét, de a gyereknek fel kéne fogni, hogy a mai világban nem mindenkinek tolnak a segge alá egy lakást.

Kompromisszumként azt a javaslatot tenném, hogy az anya vegyen egy lakást a saját nevére ott ahol a gyerek akarja, majd a gyerek lakjon ott ingyen. A mai albérletárak mellett szerintem ez is nagy segítség. Aztán ha a gyerek később érdemessé válik a lakásra az anya szerint akkor meg odaajándékozni neki (mondjuk diploma után).

2019. júl. 1. 07:47
 6/25 anonim ***** válasza:
82%

Bakker osszetettem volna anno a kezem, ha az egyetemi eveim alatt ingyen lakhattam volna a szuleim altal biztositott lakasban, mintsem koliban harom masik emberrel nyomorogva!!! Persze, persze..a nevere kerul a lakas aztan kb. hatat is forditana nekik az ilyen gyerek! Az Anyja orokol es nem a gyerek! Tisztelet a kivetelnek, de elkeserito, hogy a mai egyetemre keszulok mit el nem varnak mar a szuloktol: budai lakas, auto..havi 200e koltopenz..

Kerdezo, ne legyel mar ilyen ostoba!!!

Es mi van akkor ha a szulo nevere kerul a lakas?? Nem a gyerek orokol egy nap???

Szerinted az nem segitseg, hogy alberlet/koli helyett mehet a csaladi lakasba????

Tenyleg elszomoito ez..Latjatok a kerdezo is az a tipikus "ez nekem jar" (a nagy semmiert) nyavalygo!!!

2019. júl. 1. 08:04
 7/25 anonim ***** válasza:
82%

Ja es meg valami.

Mi az, hogy vagy az o nevere vegyenek vagy egyaltalan ne vegyenek?:D

Majd pont o mondja meg, hogy mi legyen azzal az osszeggel!

2019. júl. 1. 08:11
 8/25 anonim ***** válasza:
71%

Nagyon helyes, hogy nem a gyerek nevére vennék a lakást. Túl sok olyan történetet hallani, hogy minden a gyerek nevén van a szülők meg idős korukra mehetnek a híd alá.

A gyereket nem csak úgy lehet támogatni, hogy minden a popója alá van rakva.

2019. júl. 1. 08:16
 9/25 anonim ***** válasza:
81%
A tárgyaláson is követelőzött a gyerek? Én is pipa lennék rá. És még így is gondoskodnának a lakhatásáról. Mi köze van az anyja örökségéhez?
2019. júl. 1. 08:20
 10/25 anonim ***** válasza:
92%

Egyetértek az előzőekkel.

Ez pedig egy érdekes mondat: "az ő nevére vegyenek, vagy egyáltalán ne vegyenek".

Namost, ha anyukája megfogadja a kérését és egyáltalán nem vesz neki lakást, akkor mi van? Fölvennék kollégiumba, tudna fizetni magának albérletet? Ha nem, akkor ugyanúgy ki lesz szolgáltatva anyukájának. Ha igen, akkor meg, ha anyukája kirakná, akkor is ugyanúgy meg tudná oldani a lakhatását.

2019. júl. 1. 08:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!