Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért vállanak egyesek 2-3-4...

Miért vállanak egyesek 2-3-4 gyereket, ha nyilvánvalóan nincs idegrendszerük hozzájuk?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Új szomszédok költöztek nem rég az utcába. 4 gyerekük van, de olyanok, mintha a kisegítőből szabadultak volna.

Anyuka egész nap otthon van, kitolja a legkisebbet babakocsiban az udvarra aludni, aztán bent a házban csinál valamit egész nap. Néha betolja a kicsit a házba, aztán rászabadítja a világra a 3 nagyobb gyerekét.

A legidősebb 14 év körüli fiú, van egy húga meg egy öccse. Torkuk szakadtából, telitüdőből ordítanak, van hogy hajnali 6-kor is.

Van a másik szomszédban is 3 gyerek, azok normálisak, nyilván zajjal járnak mert gyerekek, de senkit nem zavar a labdázás, a nevetés vagy néha az ordítozás, de az sem olyan decibellel megy, hogy az embernek felmegy a vérnyomása.

Ezek meg csak ki vannak terelve, ha anyuka rájuk szól (nagyon ritkán) akkor megy a vita, amit szintén a fél utca hallani szokott. Elhiszem én, hogy jó dolog a CSOK, meg sokan csak így tudnak házat venni, de megéri ez, ha az embernek semmi türelme és kedve foglalkozni a gyerekekkel?

Kirakja őket a kertbe, aztán ölik egymást mint az állatok. A kicsi múltkor fél órát bömbölt a babakocsiban, már azon gondolkoztam, hogy átcsöngetek, hátha szomjas az a nyomorult vagy valami baja van. Aztán meghallotta és bevitte...nem értem.

2019. jún. 20. 11:23
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Kb mintha én írtam volna. Velünk szembe is beköltözött egy "tschalád", ugyanez, kicsi sír egész nap, a nagyok meg ordítanak mint a sakál. Szóltunk nekik, anyuci leüvöltött minket, hogy gyerekgyűlölő ******-k vagyunk, és kész. Pedig érdekes módon a másik szomszéd gyerkőceire soha nem volt egy rossz szavunk se, onnan labdázást, kacagást, játék közbeni kiáltozást hallunk, nem pedig artikulálatlan vörösödő fejes üvöltést. Vagy néha a kutyájuk hangját, mikor sikerül elkapniuk szerencsétlen állatot, és rángatják, rugdossák. (Érdekes, másik szomszédban a gyerekek a kutyájukat simizik, sétáltatják, futkosnak vagy labdáznak vele...)

Egyszerűen nem értem, miért jó ez.

Ilyet még az állatok se csinálnak....

Szerintem erre nincs válasz, mentális defekt. Csak nagyon szomorú, hogy több ember (és állat) életét tönkreteszik, megkeserítik.

2019. jún. 20. 11:36
 2/17 A kérdező kommentje:

Én mondjuk próbáltam jófej lenni és barátságos, mert alapvetően minden szomszéddal jóban vagyunk. Ha láttam, hogy kint van a babakocsi, akkor nem kezdtem sl pl.flexelni vagy füvet nyírni. De már nem érdekel, mert ezek olyan szinten nincsenek tekintettel másokra, hogy belőlem is kihozzák ezt a fajta stílust.

Egyébként hajnalban én is kiüvöltöttem az ablakon, mert arra keltem, hogy a kissrác rúgja a focilabdát a kerítésnek és közben üvölt magában. 🤪

2019. jún. 20. 11:41
 3/17 anonim ***** válasza:
98%
Jaj és hány ilyen van... bevállalják a második és a harmadik gyerkőcöt, pedig az elsővel sem foglalkoznak 😞
2019. jún. 20. 11:45
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Jó kérdés! Mentalitás kérdése, nem gyerek létszámé.

A volt szomszédunk 3 gyereket nevelt olyan szépen, hogy öröm volt mellettük lakni. Komolyan, cssendesek, kedvesek voltak, mindig normál hangerőn, jó volt nézni, milyen boldog család. Elköltöztek, a helyükbe valami egy gyereket nevelő művészfélék jöttek, a szemetet (aminek mindig szarszaga van) a folyosón tárolják, az egyszem gyerek mindig a visszhangzó folyosón vonyít, többször kellett már szólnom, hogy ne az ajtóm előtt kergetőzzenek, mert bébike olyankor kiborítja a szörpikéjét a lábtörlőmre, ezért felhúzták az orrukat és azzal büntetnek, hogy már nem is köszönnek nekem... :D Aki bolond és nem alkalmas gyereket nevelni, az egyetlen példányból is díszmajmot csinál, míg az az édesanya, aki odafigyel, hárommal is kitűnően boldogul, és életrevaló, de illemtudó családot alkotnak.

2019. jún. 20. 11:46
 5/17 anonim ***** válasza:
62%

Akinek nem inge ne vegye magára, sőt kivétel erősíti a szabályt, de nekem úgy tűnik, hogy minél intelligensebb egy ember, annál kevesebb gyereke van, esetleg nem is akar.

Akiknek meg van 5< gyerek, azok meg borítják az asztalt, hogy "eeeen letettem valamit az eletben már!!!"

Nagyszerű, képes megtenni valami ösztönös dolgot, ami az állatoknak is megy. Váó..

2019. jún. 20. 12:04
 6/17 anonim ***** válasza:
81%
És most az ilyenek fognak sorozatban szülni, mert CSOK.
2019. jún. 20. 12:09
 7/17 anonim ***** válasza:
84%
Gondolom,hogy a pénz,pénz,pénz. Szigorítani,vagy valamit kell csinálni a CSOK-kal,mert ha nem ,akkor az ilyen "családok" fogják uralni az országot.
2019. jún. 20. 12:27
 8/17 A kérdező kommentje:

A másik szomszédban is vannak gyerekek, van amikor gyerekbuli van és itt az egész óvoda/iskola. Mégsem zavaró annak ellenére, hogy nagy a zaj.

De én azt sem értem, hogy ez a szülőt nem zavarja? Jó, ne legyünk tekintettel a többi lakóra, mert eddig esőerdőben éltünk vagy a farkasok neveltek minket, de vajon a szülő szereti hallgatni, amikor sikít vagy üvölt a kölke?

Én is voltam gyerek, a családban is vannak gyerekek, de el lehet normálisan magyarázni, hogy halkabban, mert senki nem kíváncsi arra ahogy visítoznak.

2019. jún. 20. 12:56
 9/17 anonim ***** válasza:
91%

Az a baj, hogy pl az autóvezetéshez, vagy egy munka elvégzéséhez komoly előtanulmányok és vizsgák kellenek. A gyermekvállaláshoz meg hát elég egy átmulatott éjszaka. És sajnos sok gyerkőc fogantatásában pont ez játszik szerepet és nem a tervezés.

Sok szülő maga is nevelésre szorulna nem csoda, hogy képtelenek felnevelni egy másik gyermeket. Sajnos a jelenlegi szabályozás menyiségre próbálja növelni a népességet nem minőségre. És ezt jutalmazza. Így lehet, hogy többen leszünk, de biztosan sokkal rosszabb lesz ebben az országban élni.

Persze a kivételek erősítik a szabályt. Vannak nagyon szépen élő családok. De sajnos én is azt tapasztalom, hogy a többség a fent leírtakhoz hasonlatos.

2019. jún. 20. 13:04
 10/17 A kérdező kommentje:

9! Jobb. És most?

Igen, sokaknak az az egyetlen érdemük, hogy szaporodóképesek és ezt "tették le az asztalra".

Érdekes, mert az egyik ismerősöm örökbe szeretett volna fogadni és olyan kemény kritériumoknak kell(ene) megfelelnie, hogy nem is értem hogy nőhet fel úgy egy csomó gyerek mint a gomba, hogy igazából maximum a kertben lakó kutya neveli.

2019. jún. 20. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!