A szülők miért azt a gyereket szeretik jobban, aki nem segít nekik, csak pénzt kér?
Számtalan családban megfigyeltem már, hogy az a gyerek (értelemszerűen felnőttet értek rajta), aki mindent elintéz, aki segít, azt semmibe veszik. Viszont az a gyerek, aki csak pénzt kérni tér be a szülőkhöz, na, ő a kedvenc, akivel lehet dicsekedni.
Miért van ez?
Mert aki "csak pénzt kérni tér be a szülőkhöz", az nem lakik otthon. Amelyik pedig mindent elintéz, segít, az nagy valószínűséggel vagy a szülőknél lakik, vagy viszonylag közel.
(Anno én is megkaptam a pofámba az anyámtól, hogy "a messze lakó a kedvesebb", így telibe. Annyi volt a bűnöm, hogy még főiskolára jártam meló mellett, és a szülői házban laktam évesen. Testvérem pedig az ő pénzükön albérletezett 250 kilométerre. Otthon rengeteg dolgot én intéztem, kocsival hoztam-vittem, akit kellett, házimunkában kivettem a részemet, vizsgaidőszakban rendszeresen meg is főztem mindig. Porszívózás, takarítás alapból az én feladatom volt az egész négy szobás házban. Mégis a tesóm volt a kedvesebb, mert ő nem lakik otthon. Diploma után léptem, igaz, csak 100 km-re, kb. évente egyszer megyek anyámhoz. A slusszpoén, hogy tesóm pedig az óceán túlsó partján él már, szóval csak én leszek a közelebbi, akire rá lesz utalva, ezért jó, ha a szülő nem szemétkedik egyik kölykével sem, mert sosem tudni...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!