Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A többgyerekes családban...

A többgyerekes családban mitől van az, hogy az egyik gyereket sokkal jobban szeretik mint a másikokat?

Figyelt kérdés
Nekem két testvérem van az egyik csak fél, de konkrétan engem meg, a féltesómat leszarnak, állandóan csak a kis középső, ha vesznek is valamit mindig csak ő kap egyántalán nem vágják le, hogy a másik kettőnek ez mennyire rosszul esik, kiskorom óta ez megy mostmár ott tartunk, hogy kinem állhatom az apám, de nem azért merthogy én nem kapok semmit hanem mert állandóan beszólogat, soha egy jó szót nem képes mondani rám.
2013. márc. 28. 15:22
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez alapvetően egy mese, hogy minden gyereket ugyanúgy szeretnek a szülei...

Pl. anyámnak én vagyok a kedvence, apámnak meg az egyik mamámnak a nővérem, papámnak én, másik mamámnak az unokatesónk...stb.

Nem mindenki egyformán szerethető, hiába a gyereke valakinek.

Mjuk az tény h nálunk elbánásban sosem volt különbség, és ez nem szép nálatok. Lehet ezt igazságosan is csinálni.

2013. márc. 28. 16:22
 2/2 anonim ***** válasza:
38%
A féltesók nagy baja,hogy gyakran nem érzik teljes értékű családtagnak magukat.Talán az egyik szülő sem képes saját gyerekként szeretni.Amikor megszületik az első gyerek,a középső,egyesíti a családot.Nagy öröm,ő a kedvenc.Megérkezik a következő közös gyerek,a ráadás.Már kevesebb figyelem jut rá.Pedig nem biztos,hogy kevésbé szeretik,ha kell érte is mindent feláldoznának a szülők.A szülők sokszor nem veszik észre,hogy kivételeznek és ha tudnák mennyire megbántják a többi tesót,jobban odafigyelnének.Ezért tudatosítani kell bennük,hogy valami nem ok. Pl:Anyu te jobban szereted a középsőt?-nem dehogy,miért-mert..és mondasz pár dolgot. Ha pedig Apádnak:Apa szerinted én tényleg olyan rossz vagyok,mindent rosszul csinálok,engem nem lehet szeretni?stb.De ezeket a kérdéseket olyan nehéz feltenni,mert kiszolgáltatottak,sebezhetőnek érzi magát az ember.De jobb mégis bátornak lenni,mint magunkban emésztődni.Legfeljebb a szüleink megtudják,mennyire kell,hogy szeressenek minket,bármilyen nagyok és morcosak is vagyunk.
2013. márc. 28. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!