Miért mindenki a három-és többgyerekes családokat támogatja?
Kedves kérdező, én egyet értek veled. Abszolút igazságtalan :) Lehet lepontozni nyugodtan, úgyis az lesz!
Amikor az xy apuka beparkol a bmw-kével a suli elé, kiszáll a három gyerek, és még hangoztatják is, hogy de jó nekik nem is kell fizetni ezért azért amazért. Hát ez kissé elgondolkodtató. De ez csak egy példa. Szerintem igazságtalan és kész.
Tudod ma két fajta család létezik itthon!
A 1-2 gyermekes megfontolt, nyögdécselős és a Fideszes!
Már bocs, de vagy belegebedsz és feladod na meg persze elfogadod, vagy átállsz a Nemzeti Magyar Überjobbos Fikusz-Kukis oldalra, és agyba főbe ellesz!
Na, már megint egy irigy hazafi, aki megmondja, ki érdemli meg, és ki nem...
Nevelj 3, vagy több gyereket és megtudod, hogy milyen hüyeséget beszélsz!
Enis 4 gyermeket neveltem, de hala Istennek nem otthon, de azt tudom mondani, hogy sokkal tobbe kerulnek, mint 2 gyermek.
Az elelmezes, aztan nem beszelve a haztartasi dolgokrol pl., En nem csodalkozom azon, hogy beadjak Oket napkozibe, mivel nem egyszeru feladat ennyi gyermeket felnevelni, lelkileg vagy faradt, tehat Nekik is jar az a kis piheno, amig a gyermekek nincsennek otthon, addig nyugodtabban tudjak elvegezni a fizikai teendoket, mert van munka a gyermekek utan!
Az amit Enis hianyolok, hogy miert nem vegeznek el egy, helyszini szemlet, kornyezettanulmanyt es azutan fizetnek ki a segelyeket pl.
Lássuk be, akármilyen kedvezményesen kapja a többgyermekes család a könyveket, több családi pótlékot is kap, de több baj is van több gyerekkel (akár 3-4), mint 1-gyel.
Én megértem azt is, aki "csak" egy gyermeket vállal, mondván, hogy ennek az egynek adjak meg mindent. Csak épp azt, ami az egyik legfontosabb, azt nem adják meg a szülők (a testvért).
Persze, hogy támogatja az állam a nagycsaládosokat, hiszen övék a jövő. Ha minden család 3 gyermeket vállalna, akkor nem fogyna a népesség. (nem növekedne, éppen, hogy csak stagnálna) Így, ha mindenki csak 1 vagy 2 gyermeket vállal, még a stagnálás sincs meg a népesedési mutatókban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!