Szerintetek a többgyerekes anyukák, mindegyik gyereküket egyformán szeretik?
Persze nem fogja egyik sem azt mondani,hogy ez nem így van,de tapasztalatból is úgy gondolom,hogy ez nem így van.
Véleményem szerint mindig van egy gyerek amelyiket valamiért,valamivel jobban kedvelik,jobban szeretik.Pl.mert jobban hasonlít rá.
Ti,hogy gondoljátok ezt?
És akinek ez a tapasztalata az,hogy törődött ebbe bele?Ha már felnőnek a gyerekek,akkor is így marad ez?Lesz ennek hatása a felnőtt évekre??
Pls,nemet és kort is írjatok!
Szerintem nincs egyforma szeretet és nem is kell, hogy legyen. Attól, hogy más-más embert másképp szeretünk, nem jelenti azt, hogy egyiket kevésbé, másikat jobban... egyszerűen csak másképp.
A szeretet lényege az, hogy úgy szeresd az illetőt, ahogy neki jó, nem ahogy neked jó. Minden ember más, mindenkinek másfajta szeretetre van szüksége. Miért kéne ugyanazt erőszakolni mindenkire? Az nem szeretet, az önzés.
Édesanyámmal nagyon rossz a kapcsolatom. A hugom kis "gömböc" hormonbetegség miatt, és évek óta az megy, hogy ő mindig mártír, nem hibás soha semmiért. Ő nem szabad, hogy otthon segítsen. Ellentétben velem. Én mindig a sport ember voltam, ő a művész lélek. És mivel anyának ez az egyéniség jobban feküdt, mindig őt favorizálta. Csak, hogy ezzel párhuzamban semmit sem szankcionált hugom oldaláról. És a végén még a fáradtságát is rajtam töltötte le és hugomat puszilgatta. Pl.: ellopták üzlete elől a frissen ültetet virágokat, hazajött és lecseszett minden mondva csinált indokért.
Most én vagyok kismama, és teljesen meg van sértődve, hogy közöltem vele, én sosem leszek olyan anya mint ő.
Hugomról csak annyit, hogy teljesen irigy a kicsire, mert szüleim nagyon várják már, és mindenki a környezetemben. Pesten lakom még, bár kész a lakásunk, de a fogadott dokim itt van. Most minden nap a fejemhez vágja, hogy mikor takarodok el itthonról, kb. ilyen minősíthetetlen stílusban. Már kétszer olyan stresszes helyzetbe hozott, hogy majdnem beájultam. Egyszerűen én érzelmileg nem tudom elviselni, hogy édesanyám ennyire kivételezett velünk, és a hugom ezért kezelhetetlenné vált.
Én sose tudnék ilyen lenni, mércsak azért sem, mert tudom, milyen rossz érzés mikor nem figyelnek rád, csak a másik van előtérben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!