Miért mindenki a három-és többgyerekes családokat támogatja?
"Amúgy meg : vedd fel a tavalyi télikabátodat, nem törvény, hogy minden évben új kabátot kell venni!..."
Most 23 vagyok. 6.-os, azaz 13 éves korom óta ugyanazt a bakancsot hordom télen. Nem pazarlok. De ez egyszerűen nem fér a fejembe.
Ha szeretnék venni valamit, megkeresem rá a pénzt, és megveszem. Az, hogy X gyereket szeretne, az az ő magánügye, az ő döntése, nem közügy.
Egyébként nincs kutyám.
Fogós a kérdés, de inkább gondolom azokra gondolsz, akiknek alig van iskolájuk és bevállalnak 3 v több gyereket.
A szomszédba itt mindenhol 3 gyerek van és nem rossz helyen lakunk. Van amelyik egész nap az utcán tátja a pofáját ez is igaz és le se sz@rja a dolgokat, de van aki azért keményen "melózik" otthon is. Én 2 gyerekkel vagyok itthon és még szeretnénk egyet, de azt hiszem ezt a mi helyzetünk megengedi. Kérdeztem én is az egyik 3 gyerekest, hogy ingyen kapják e a tankönyvet ilyeneket... a többiek már ezt leírták, hogy majdnem igen, de ez fizetésfüggő. Szóval pl. nekünk nem járna, mivel mindketten az átlaghoz képest magas keresetünk van, rendesen bejelentve. Aki meg bmw-vel viszi a 3 gyereket suliba és sír, azok általában nem bejelentett melóhely, vállalkozó a saját cégénél minimálbéren... a magyar ember szereti kijátszani ezeket, mert mindig több kell.
Annak van igaza, aki azt írta, hogy a segélyek kiosztásához is meg kellene nézni kinek adják, mert azért a mai világban rengeteg alul iskolázott nő (nem roma) ebben látja a kiutat, hogy szül. Megvan a tb. utánam meg elvagyok én itthon, aztán meg jöhet a nyugdíj. Na ezt én sem értem miért kell pártolni, de az országnak sincs kapacitása arra, hogy kimenjenek szétnézni mi van otthon.
Hogy lesz aktív dolgozó egy olyan gyerekből, akinek a szülei megcsinálnak 5-10 gyereket és nem dolgoznak, de járnak segélyekért?
Az a baj, hogy az állam csak a darabra megy, de a minőségre már nem.
Kéne nézni, hogy rászorul-e a család, hogy dolgoznak-e a szülők, és aki nem szorul rá, akik nem dolgoznak, annak ne járjon, tegyen is valamit azért, hogy kapjon támogatást...
Ezt írtad a kérdésedben: "Szerintem egy vagy két gyereket többe kerül felnevelni, mint hármat."
Aztán ezt az egyik kommentedben a gyermekeidről:
"Nekik is két-két gyermekük van, egy fiú és egy lány. Többet nem tudnak megfelelő színvonalon nevelni, ezért nem akarnak többet."
Ez így ellentmondásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!