Miért mindenki a három-és többgyerekes családokat támogatja?
Jó, a gyerekcsinálást ösztönzik, ez már megvan (majd a kisebbség kipótolja...), de mikor fogják ösztönözni a munkavállalást? Mikor lesznek olyan körülmények, hogy érdemes legyen itt dolgozni, és szükséges legyen dolgozni?
Aki nem dolgozik, ne is egyék, bocs... És mondom ezt úgy, hogy tudom, milyen munkanélkülinek lenni, de én teszek ellene, és sokan teszünk azért, hogy legyen munkánk, de vannak, akik szánt szándékkal csak eltartatják magukat és eszük ágában sincs dolgozni (és ezáltal adózni, vagyis hozzájárulni a közös kalaphoz).
Az ellentmondás ott van, hogy a kérdés kiírásánál még azt írtad, aki 1-2 gyereket nevel, annak az többe kerül, mint aki 3-at vállal, de a saját családodnál már azt írtad egy későbbi kommentben, hogy azért nem vállaltak a gyerekeid 3-at, mert nem tudnák színvonalasan felnevelni.
Én egyáltalán nem sajnálom a támogatást azoktól, akik 3-at vállalnak és tisztességesen fel is nevelik. (Nem a segélyekből élő etnikumra, vagy a védekezés nélkül potyogtató link emberekre gondolok.)
Én is csak kettőt vállaltam, felneveltem őket, de azért csak ennyit vállaltam, mert tisztában vagyok vele, hogy az összes támogatással együtt is nehezebb színvonalasan felnevelni, taníttatni, otthonhoz juttatni 3-at, mint kettőt. Ok, az iskolai költségek 3 főre kevesebb, de hol van még az összes többi költség egészen felnőtt korig??
Na igen, de KI teremtsen munkahelyet? És azok a valakik hogyan csinálják? Miből? Ezek a dolgok sokkal nehezebbek, jóval költségesebbek, átfogóbb intézkedések szükségesek hozzá, mint egy egyszerű támogatással ösztönözni a népesség növekedését.
Kb ilyen a feketegazdaság felszámolása is. Mennyivel jobb, egyszerűbb lenne, ha egyszer csak hipp-hopp megszűnne. És miért nincs így? Nem azért, mert az APEH, az állam nem tudja, mi megy ebben az országban, hanem azért, mert ha mindenkit nagy hirtelen lebuktatnának, megbüntetnének nagy hirtelen, összeomlana a gazdaság is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!